Penge Af
De amerikanske aktier kan ikke holde tempoet oppe efter onsdagens store stigninger og oplever torsdag en blandet udvikling forud for rentemeddelelsen fra USA's centralbank senere.

Det brede aktiemarked, målt på S&P 500-indekset, falder kl. 12:05, amerikansk østkysttid, med 0,1 pct. efter et plus onsdag på 2,1 pct.

Teknologitunge Nasdaq mister samtidig 0,3 pct. i kølvandet af onsdagens flotte fremgang på 2,6 pct.

Dow Jones-indekset vinder dog 0,3 pct., som det lægger til onsdagens plus på 2,1 pct.

RENTEMELDING FØR MARKEDSLUKNING

Torsdag, to timer før markedets lukning, vil den amerikanske centralbank offentliggøre sin rentemeddelelse. Forventningen er klart, at banken ikke vil hæve sin rente, ifølge alle 85 adspurgte økonomer i en rundspørge fra Bloomberg News. Markedet vil derfor have i fokus, om Federal Reserve holder fast i sine planer om gradvise stramninger, og hvad banken har at sige om økonomien og inflationen.

Blandt sektorerne er der i S&P 500 fremgang til 4 ud af 11. Finansaktierne ligger forrest med et plus på 0,6 pct. Cyklisk forbrug vinder samtidig 0,5 pct., mens sundhed stiger med 0,2 pct.

I bunden finder man energiaktierne med et fald på 0,8 pct. Olieselskaberne er ramt af endnu et prisfald for olien, som daler med 1,0 pct. - for niende handelsdag i træk. Forsyning mister samtidig også 0,8 pct., mens kommunikationsservice falder 0,7 pct. It-sektoren, den største af dem alle, går desuden tilbage med 0,3 pct.

På selskabsfronten fortsætter Amazon fremgangen fra onsdag, men mere beskedent med et plus på 0,7 pct. Teknologiaktierne er dog generelt ramt af en mat stemning efter et skidt regnskab fra Square og Qualcomm onsdag aften.

Apple falder med 1,3 pct., mens Facebook mister 2,4 pct. Googles moderselskab, Alphabet, taber 1,0 pct., og Microsoft går tilbage med 0,4 pct.

Square, der ledes af Jack Dorsey, som også er topchef i Twitter, taber 9,7 pct., efter regnskabet for tredje kvartal. Selskabet, som leverer mobile betalingssystemer, gav en guidance for fjerde kvartal, som var under det ventede i markedet.

REGNSKABER BESTEMMER RETNINGEN

Regnskabssæsonen er stadig i fuld gang i USA, og det er da også de aktuelle selskaber, som man finder i hver sin ende af markedet.

I top i S&P 500 ligger rejseguiden Tripadvisor. Indtjeningen i det foregående kvartal var højere, end hvad den mest optimistiske analytiker havde ventet. Aktien stiger 16,4 pct.

Flowserve har i forbindelse med sit regnskab opjusteret helårsforventningerne til et niveau lidt over konsensus i markedet, og det belønnes også med en stigning på 10,8 pct.

I bunden af S&P 500 finder man omvendt medicinalselskabet Perigo, der gør sig inden for kopimedicin. Et bedre end ventet tredje kvartal på bundlinjen annulleres af en prognose for hele 2018, som ligger under Wall Streets estimater. Aktien falder med 14,8 pct.

Qualcomm falder også efter sit regnskab for fjerde kvartal, som blev offentliggjort onsdag aften. Forventningerne til bundlinjen i første kvartal var ganske vist bedre end ventet, men på toplinjen er udsigterne ikke gode nok.

Chipproducenten, der har en kontrovers med Apple, som derfor ikke længere køber komponenter hos Qualcomm, venter en omsætning i det igangværende kvartal i intervallet 4,50 til 5,30 mia. dollar mod ventede 5,56 mia. dollar hos analytikerne. Desuden regner koncernen med at levere 175 til 195 mio. chips af typen MSM til kunderne. I fjerde kvartal var det tal på 232 mio. chip.

Aktien i Qualcomm falder med 7,4 pct. og dæmper også entusiasmen for halvledersektoren og it-branchen.

Davita steg onsdag med , da en mulig lov med et loft for priser på dialysebehandling blev stemt ned af borgerne i Californien ved tirsdagens midtvejsvalg. Onsdag aften efter markedets lukning skuffede Davita dog med sit regnskab for fjerde kvartal, og aktien falder med 8,1 pct. efter onsdagens plus på 9,9 pct.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Franskmænd i oprør over stigende benzinpriser: En dræbt og 400 mennesker er blevet såret

Danmarks Titanic: Søren Flott vil fortælle historien om den værste skibskatastrofe i verdenshistorien

Det holder aktiechefen øje med i ugen der kommer

800 buschauffører protesterer mod stramme tidsplaner og færre ruter: Det rammer ikke de velbjærgede men dem med tyndslidt tegnebog

Kristian Jensen om reformstop: Vi er stødt på en mur og må finde andre veje frem

Kom med på to afbud: Nu er Morten Løkkegaard EU-spidskandidat

Smukke gamle biler får nyt liv på Jaguars klassikerfabrik

Claus Hjort: Vi skal af med dette EU-forbehold

Labour-leder tror ikke på brexit-aftale: Et nyt britisk valg kan komme snart