Penge Af
Investorbarometeret på aktiemarkedet stod torsdag på "hæderligt", og derfor tog renten en lille tur op.

Renten på den tiårige danske statsobligation endte torsdag aften i underkanten 0,40 pct. - knap 2 basispoint højere end onsdag. Udviklingen i Europa var med den brede pensel tilsvarende.

Der var i åbningstiden ikke meget at tage pejling efter udover aktiemarkedets retning.

Dagens amerikanske tal. Nytilmeldte ledige for sidste uge endte nøjagtig som ventet, så der var ikke meget at tage retning efter der. 214.000 amerikanere meldte sig som førstegangsledige i sidste uge.

Ugen før meldte 215.000 sig ledige for første gang. Det tal er revideret fra 214.000 ved første opgørelse for en uge siden.

Torsdag morgen skuffede tyske tal for eksport og import. Eksporten faldt 0,8 pct. på månedsbasis i september, hvor økonomerne havde ventet en stigning på 0,4 pct., og importen faldt 0,4 pct. mod en ventet stigning på 0,8 pct.

Dagens største fokus var dog på resultatet af det rentemøde i USA, der startede onsdag og bliver afsluttet torsdag aften klokken 20.00.

Futures-markedet indikerede en sandsynlighed på 99 pct. for en fastholdelse af renten - men markedet vil holde øje med nyt i formuleringerne fra banken om økonomien og inflationen. Ingen af de 85 adspurgte analytikere hos Bloomberg venter en ændring fra det nuværende niveau på 2,00-2,25 pct.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Ekspert om eventuel bødestørrelse i hvidvask-sagen: Amerikanerne kigger på hvad banken har gjort for at rydde op

Franskmænd i oprør over stigende benzinpriser: En dræbt og 400 mennesker er blevet såret

Danmarks Titanic: Søren Flott vil fortælle historien om den værste skibskatastrofe i verdenshistorien

Det holder aktiechefen øje med i ugen der kommer

Nyt spansk bilmærke debuterer i Danmark med 300-hestes SUV

800 buschauffører protesterer mod stramme tidsplaner og færre ruter: Det rammer ikke de velbjærgede men dem med tyndslidt tegnebog

Kristian Jensen om reformstop: Vi er stødt på en mur og må finde andre veje frem

Kom med på to afbud: Nu er Morten Løkkegaard EU-spidskandidat

Smukke gamle biler får nyt liv på Jaguars klassikerfabrik