Aktier: Fransk og dansk servicekoncern i europæisk top
Foto: Mads Claus Rasmussen/Arkivfoto/Ritzau Scanpix
Penge Af
En fransk og en dansk rengøringskoncern er i top i Europa efter at have leveret regnskabstal. Franske Sodexo, der konkurrerer med ISS, og ISS selv ligger henholdsvis helt i top og i top-ti.

Det brede europæisk aktieindeks Stoxx 600 stiger med 0,3 pct. til indeks 367,39. De toneangivende aktiemarkeder i Europa ligger blandet. FTSE 100-indekset stiger 0,4 pct., mens aktierne i Frankrig og Tyskland ligger op til 0,1 pct. lavere.

Den franske servicevirksomhed Sodexo, har trods en omsætning på linje med det ventede måtte skuffe investorerne med en lavere end ventet bundlinje. Derimod ser franskmændene lyst på fremtiden.

For det nye år regner Sodexo med bedre tider, da selskabet eksempelvis venter en organisk vækst på 2-3 pct., efter at den organiske vækst i det netop afsluttede regnskabsår lød på 1,6 pct.

I en kommentar til regnskabet udtaler administrerende direktør Denis Machuel, at resultaterne for året har været på linje med det ventede, og at 2018 har været et udfordrende år for selskabet. Han peger selv på forretningerne "Healthcare" og "Education" i Nordamerika som nogle af årsagerne til, at Sodexo har haft det svært.

Sodexo stiger 7,5 pct. til 94,44 euro.

Den danske kollega ISS kunne rapporteret en lavere end ventet bundlinje og en bedre end ventet organisk vækst.

Den organiske vækst endte i tredje kvartal i år på 3,4 pct., efter at den i samme periode året før lød på 2,3 pct. Analytikerne havde for dette års tredje kvartal ventet en vækst på 2,8 pct.

Driftsmarginalen blev i tredje kvartal i år rapporteret til 6,1 pct. mod 6,3 pct. i den tilsvarende periode sidste år og ventet 6,0 pct. hos analytikerne.

Aktierne stiger 4,5 pct. - nok til en syvendeplads blandt de 600 aktier i Stoxx 600.

I bunden af de 600 aktier ligger det tyske betalings-tv-selskab Prosiebensat.1, der leverede en nedjustering af forventningerne og satte udbyttet ned. Det bryder investorerne sig ikke om, og de sender aktien ned med knap 15 pct. til 17,58 euro på børsen i Frankfurt.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Franskmænd i oprør over stigende benzinpriser: En dræbt og 400 mennesker er blevet såret

800 buschauffører protesterer mod stramme tidsplaner og færre ruter: Det rammer ikke de velbjærgede men dem med tyndslidt tegnebog

Det holder aktiechefen øje med i ugen der kommer

Kristian Jensen om reformstop: Vi er stødt på en mur og må finde andre veje frem

Danmarks Titanic: Søren Flott vil fortælle historien om den værste skibskatastrofe i verdenshistorien

Kom med på to afbud: Nu er Morten Løkkegaard EU-spidskandidat

Smukke gamle biler får nyt liv på Jaguars klassikerfabrik

Claus Hjort: Vi skal af med dette EU-forbehold

Labour-leder tror ikke på brexit-aftale: Et nyt britisk valg kan komme snart