Aktier: Fransk og dansk servicekoncern i europæisk top
Foto: Mads Claus Rasmussen/Arkivfoto/Ritzau Scanpix
Penge Af
En fransk og en dansk rengøringskoncern er i top i Europa efter at have leveret regnskabstal. Franske Sodexo, der konkurrerer med ISS, og ISS selv ligger henholdsvis helt i top og i top-ti.

Det brede europæisk aktieindeks Stoxx 600 stiger med 0,3 pct. til indeks 367,39. De toneangivende aktiemarkeder i Europa ligger blandet. FTSE 100-indekset stiger 0,4 pct., mens aktierne i Frankrig og Tyskland ligger op til 0,1 pct. lavere.

Den franske servicevirksomhed Sodexo, har trods en omsætning på linje med det ventede måtte skuffe investorerne med en lavere end ventet bundlinje. Derimod ser franskmændene lyst på fremtiden.

For det nye år regner Sodexo med bedre tider, da selskabet eksempelvis venter en organisk vækst på 2-3 pct., efter at den organiske vækst i det netop afsluttede regnskabsår lød på 1,6 pct.

I en kommentar til regnskabet udtaler administrerende direktør Denis Machuel, at resultaterne for året har været på linje med det ventede, og at 2018 har været et udfordrende år for selskabet. Han peger selv på forretningerne "Healthcare" og "Education" i Nordamerika som nogle af årsagerne til, at Sodexo har haft det svært.

Sodexo stiger 7,5 pct. til 94,44 euro.

Den danske kollega ISS kunne rapporteret en lavere end ventet bundlinje og en bedre end ventet organisk vækst.

Den organiske vækst endte i tredje kvartal i år på 3,4 pct., efter at den i samme periode året før lød på 2,3 pct. Analytikerne havde for dette års tredje kvartal ventet en vækst på 2,8 pct.

Driftsmarginalen blev i tredje kvartal i år rapporteret til 6,1 pct. mod 6,3 pct. i den tilsvarende periode sidste år og ventet 6,0 pct. hos analytikerne.

Aktierne stiger 4,5 pct. - nok til en syvendeplads blandt de 600 aktier i Stoxx 600.

I bunden af de 600 aktier ligger det tyske betalings-tv-selskab Prosiebensat.1, der leverede en nedjustering af forventningerne og satte udbyttet ned. Det bryder investorerne sig ikke om, og de sender aktien ned med knap 15 pct. til 17,58 euro på børsen i Frankfurt.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Trump giver Barr grønt lys til at offentliggøre Rusland-rapport

Aktier: Recessionsfrygt sendte Pandora og Ambu ned

Theresa May: Ikke nok opbakning til at holde tredje afstemning om brexit-aftale

Datatilsynet politianmelder taxiselskab og indstiller dem til millionbøde

USA: Rød åbning med bankaktierne i mindre optur

Ejere af hvidvaskanmeldt minibank: Københavns Andelskasse ville være en sund bank, hvis vi havde fået lov til at rydde op

Zealand-boss: Alexion-aftale kan være over 13 mia. kr. værd

Nilfisk indgår samarbejde med udvikler af kunstig intelligens

Vestager straffer Nike for at styre salg af fodboldtrøjer