USA: Udsigt til fald efter pæn stigning onsdag
Foto: Aly Song/Reuters/Ritzau Scanpix/Arkivfoto
Penge Af
De amerikanske aktier ser ud til at sætte næsen mod syd, når torsdagens handel åbner. Retningen på futures på de tre toneangivende indeks er i hvert fald ned halvanden time før åbningen. De tre indeks ligger 0,2-0,4 pct. lavere.

Aktierne steg kraftigt onsdag i USA efter tirsdagens midtvejsvalg, og det var især sundheds- og it-aktierne, der trak markedet op. Det brede S&P 500-indeks steg med 2,1 pct., mens Dow Jones-indekset også vandt 2,1 pct. Det gik endnu bedre for teknologitunge Nasdaq, som steg med hele 2,6 pct.

Regnskabssæsonen kører fortsat i højt gear.

Blandt de bedst kendte har rejseguiden Tripadvisor leveret tal. Indtjeningen var højere end, hvad den mest optimistiske analytiker havde ventet. Aktien stiger 8,2 pct. i formarkedet til 62,80 dollar.

Crocs, der blandt andet producerer de kendte gummitræsko, leverede også en indtjening, der var bedre end det ventede. Det sender aktien op med 2,6 pct. i formarkedet til 22 dollar.

Apple-leverandør presset efter tal

Amerikanske Qualcomm, der blandt andet producerer komponenter til smartphones, skuffede onsdag efter markedets lukning med sit regnskab for fjerde kvartal, da forventningerne ikke levede op til forventningerne. Koncernen ser ellers i sit første kvartal af regnskabsåret 2018/19 et ordinært overskud per aktie på 1,05 til 1,15 dollar, mens analytikerne på forhånd havde sat næsen op efter noget mindre, nemlig 93 cent.

Men Qualcomm ser samtidig en omsætning i det igangværende kvartal i intervallet 4,50 til 5,30 mia. dollar mod ventede 5,56 mia. dollar hos analytikerne. Desuden venter koncernen at levere 175 til 195 mio. chips af typen MSM til kunderne. I fjerde kvartal var det tal på 232 mio. chip.

Aktien i Qualcomm falder med 6,8 pct. i formarkedet til 58,90 dollar.

Tesla får ny formand

Tesla har fundet en ny bestyrelsesformand, der skal tage over efter selskabets stifter, Elon Musk.

Den amerikanske elbilproducents bestyrelse har udnævnt Robyn Denholm til ny formand for bestyrelsen med omgående virkning, oplyser Tesla i en meddelelse.

Hun er finansdirektør og ansvarlig for strategiudviklingen hos det australske teleselskab Telstra, men hun stopper i den rolle for at dedikere sig en bestyrelseskarriere på fuld tid.

Tesla stiger 0,4 pct. i formarkedet til 349,60 dollar.

Efter børstid torsdag er der regnskaber fra blandt andet AMC Entertainment, Disney og Yelp.

/ritzau/FINANS


NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Drop udbyttet og læg flere cv'er på hjemmesiden - her er Danske Bank-aktionærernes indspark

Nedstemt med over 96 pct. af stemmerne: Der kommer ikke en ny undersøgelse i Danske Bank

Aktier: Stigninger på forventning om blid centralbank

Danske virksomheder venter bonus i Japan: "Vi går målrettet efter OL i Tokyo"

USA: Pengene strømmede ind i markedet i sidste uge

Aktionærforening: Hvad sker der med de Danske Bank-investorer der ikke deltager i søgsmål?

John Bercow overvejer at blokere ny afstemning om Mays brexit-aftale

Aktier: Tysk flirt gav vinger til flere europæiske banker

Danske Bank tavs om ny direktør