Vestas fortsætter kurshop: Aktien brager til tops i C25
Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix
Opdateret kl. 09.29 - Godt 15 minutter inde i torsdagens handel, stiger Vestas-aktien med over 5 pct. til kurs 489 og lander dermed i toppen af C25. 

En halv time efter markedsåbning lyder stigningen på 6,2 pct. og det betyder, at en Vestas-aktie koster 490 kr. 

I kølvandet på vindmøllekæmpens regnskab for tredje kvartal onsdag, der var en anelse til den svage side om en forventningerne til helåret blev fastholdt, startede investorerne med at sende aktien ned.

Men positive udmeldinger om prisudviklingen i markedet og den ventede aktivitet i 2019 fik aktien til at vende rundt. Det betød, at Vestas-aktien onsdag steg med 7,6 pct. til 461,6 kr. og kurshoppet fortsætter altså torsdag.

Onsdag hævede Goldman Sachs kursmålet for Vestas med 10 pct. fra 510 kr. til 560 kr. Anbefalingen af aktien i Vestas fastholdes samtidig på "køb".

Samtidig har også Jyske Bank hævet sit kursmål på vindmølleaktien. Det lyder nu på 545 kr., hvor det før var 510 kr. 

Til Børsen fremhævede Vestas' finansdirektør Marika Fredriksson da også netop prisudviklingen:

"Vi ser det som meget positivt, at prissituationen på det globale vindmøllemarked udvikler sig positivt, og at vi dermed får mere for vores produkter, end det var tilfældet for et år siden," lød det onsdag fra finansdirektøren.

Vindmøllesektoren og analytikere anvender hyppigt nøgletallet "average selling price", som opgøres i prisen pr. solgt megawatt.

Det tal er steg fra 0,71 mio. euro pr. MW i sidste kvartal til nu 0,78 mio. euro for Vestas. Så selv om tallet egentlig ikke er et officielt regnskabstal, anerkendes det af selskabet som et brugbart datapunkt, der giver en god indikation af, hvordan det går med den globale prisudvikling.

Derudover glædede Vestas-ledelsen sig også over et stort, nyt indtag af vindmølleordrer, der alene i tredje kvartal voksede med 25 pct. til 3,3 GW.

Den samlede ordrebog hos Vestas – med både vindmølleordrer og serviceaftaler – har en samlet værdi af næsten 24 mia. euro., hvilket er rekord. Vestas opjusterede derfor prognosen for de samlede investeringer med 100 mio. euro til 600 mio. euro. 
NYT AFSNIT Hvor stor forskel er der på Socialdemokratiets og Venstres økonomiske visioner for landet, og har partierne en reel plan for, hvordan den grønne omstilling skal finansieres? Få hele analysen i podcasten "Til valg med Corydon & Co.":Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


H&M-boss lægger ikke fingre imellem de ærlige svar: "Der har været år, hvor jeg forsøgte at være lidt pænere, men det gik ikke"

USA parat til at sortliste flere kinesiske tech-virksomheder

Peter Jørgensen ejer 26 skobutikker i Norden: På tre år har han og partneren hævet 80 mio kr i udbytte

Er det slut fredag? Theresa May har kun få dage tilbage som premierminister

Investor har haft et årligt afkast på 33 pct - her er hans strategi

Deutsche Bank-boss varsler om "hårde nedskæringer"

Ved du, hvem du vil stemme på til EP-valget? Se grupper og spidskandidater her

Socialdemokratiet vil lade afgifter stige på øl, vin og slik

Denne vin koster 260.000 kr – her er forklaringen