Penge Af
De amerikanske aktier oplever lette stigninger tirsdag efter en blandet udvikling mandag, da it-aktierne faldt.

Det brede aktiemarked, målt på S&P 500-indekset, stiger kl. 12:15, amerikansk østkysttid, med 0,4 pct., mens Dow Jones-indekset, som kun har 30 aktier i sig, vinder 0,5 pct. Teknologidominerede Nasdaq går samtidig op med ligeledes 0,5 pct.

Amerikanerne går tirsdag til stemmeurnerne, hvor de skal stemme om valg til Kongressens to kamre, Repræsentanternes Hus og Senatet. Ifølge meningsmålingerne er der lagt op til, at republikanerne vil fastholde flertallet i Senatet, mens demokraterne ses vinde Repræsentanternes Hus.

- Uanset resultatet vil markederne formentlig stige, siger Julian Emanuel, chef for aktieinvesteringer hos BTIG. Han peger på, præsidentvalget i 2016, hvor aktiefutures faldt på udsigten til en sejr til Donald Trump, men da markederne åbnede og afgørelsen var faldet, med Trump som vinder, så steg de alligevel.

- Man tror, man kan forudse, hvad markedsreaktionen vil være, men husk 2016.

RÅVARER OG MATERIALER OG INDUSTRI I TOP

Blandt sektorerne i S&P 500 er det råvarer og materialer, der klarer sig bedst og stiger med 1,0 pct. Industriaktierne går også frem med knap 1,0 pct., mens it-aktierne vinder 0,5 pct. I bunden er det kun energisektoren, som ikke er i plus, da aktierne her falder med 0,6 pct. Tirsdag falder olieprisen med 2,4 pct. i USA, hvilket er syvende dag i med minus, og det lægger en dæmper på sektorens indtjeningsmuligheder.

På selskabsfronten er det Amazon og Apple, som trækker for.

Efter nogle dage med kursfald på grund af en skuffende salgsprognose for julekvartalet, som har sendt Apple-aktien under 1000 mia. dollar i børsværdi igen, stiger æblekoncernen med 0,7 pct. tirsdag.

Amazon, som er faldet cirka 20 pct. fra sin top, vinder samtidig 1,4 pct.

Der er også let fremgang til Alphabet, Googles moderselskab, som stiger 1,2 pct., mens Netflix falder med 1,1 pct. Industriaktien Boeing vinder derimod 1,6 pct.

REGNSKABER I FARMA

Tirsdag fylder nyhedsstrømmen også en del og påvirker aktiekurserne.

Eli Lilly, som blandt andet konkurrerer med Novo Nordisk på området for behandling af diabetes, falder med 4,0 pct. Et bedre end ventet tredje kvartal og en opjustering af helårsforventningerne er ikke nok, selv om det var tredje kvartal i træk, at selskabet opjusterede. Det skyldes, at fremgangen er drevet af salg af ældre præparater, og derfor stiller investorerne spørgsmålstegn ved 2019-udviklingen, skriver Bloomberg News.

En af de helt store vindere tirsdag er dog et andet medicinalseksab, Mylan. Aktien stiger med 16,3 pct., da en bedre end ventet indtjening i tredje kvartal indikerer, at Mylans amerikanske marked er ved at stabilisere sig, ligesom der er udsigt til nyt fra myndighederne om Mylans generiske version af midlet Advair, som engelske Glaxosmithkline oprindeligt sendte på markedet.

OPKØBSRYGTER LØFTER SYMANTEC

Symantec, som udvikler og sælger it-sikkerhedsløsninger, vinder også kraftigt frem tirsdag. Det skyldes en artikel fra nyhedsbureauet Reuters, der har opsnappet, at Thoma Bravo har henvendt sig til selskabet med henblik på at overtage det. Reuters' historie har ikke nærmere oplysninger om mulig pris og vilkår.

Thoma Bravo, der er en kapitalfond, købte i oktober Imperva, et andet selskab inden for cybersikkerhed, for 2,1 mia. dollar, ligesom fonden mandag annoncerede overtagelsen af softwareselskabet Veracode for 950 mio. dollar fra Broadcom.

Symantecs aktie vinder 12,6 pct.

Booking, der opererer en række sites til bestilling af rejser og hotelværelser på nettet, overraskede positivt med sit regnskab for tredje kvartal, der blev offentliggjort mandag aften. Prognosen for fjerde kvartal var bedre end markedet havde ventet, da selv den lave ende af intervallet på 18,90 til 19,40 dollar i overskud per aktie var over konsensus. Bookings aktie vinder 4,4 pct.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Ekspert om kæmpe kurshop på minibørs: Det er Det Vilde Vesten

Drop udbyttet og læg flere cv'er på hjemmesiden - her er Danske Bank-aktionærernes indspark

Danske Bank-formand: Jeg forsøger at forstå hvad der gik galt

TDC indgår partnerskab med Ericsson om 5G-udrulning

Nedstemt med over 96 pct. af stemmerne: Der kommer ikke en ny undersøgelse i Danske Bank

Aktier: Stigninger på forventning om blid centralbank

Danske virksomheder venter bonus i Japan: "Vi går målrettet efter OL i Tokyo"

USA: Pengene strømmede ind i markedet i sidste uge

Aktionærforening: Hvad sker der med de Danske Bank-investorer der ikke deltager i søgsmål?