Aktier: Pandora i store udsving, Vestas helt i top
Foto: Scanpix/Henning Bagger
Penge Af
William Demant blev straffet af investorerne på det danske aktiemarked tirsdag, mens Pandoras aktie oplevede store udsving i løbet af dagen.

Omvendt var både Vestas og Tryg med til at trække det samlede C25-indeks op, og det sluttede med en stigning på 0,6 pct. til indeks 1039,88.

Pandoras regnskab for tredje kvartal bød på skuffende regnskabstal, en nedjustering af forventningerne til årets resultat og en negativ omsætningsvækst i både kroner og lokal valuta.

Kort efter børsåbningen sendte investorerne aktien helt ned i dybet med et fald på op mod 10 pct., men i løbet af formiddagen fik aktien en smule oprejsning.

Da telekonferencen gik i gang klokken 11.00, vendte smykkeaktien for en kort bemærkning et stort minus til et plus, og aktien endte også dagen 0,2 pct. højere i 390 kr.

I forbindelse med regnskabet blev der lanceret et nyt spareprogram og en justering af butiksstrategien, og det kan have været medvirkende til, at smykkeaktien har fået lidt oprejsning i løbet af formiddag.

Ifølge Nikolaj Holmsgaard, der er børsmægler hos ABG Sundal Collier, kan rygterne, om at Pandora er et potentielt opkøbsemne for kapitalfonde, også være med til at holde hånden under aktien.

- Det er meget flot, at aktien har kunnet rette sig. Spørgsmålet er hvorfor. Det kan skyldes, at aktien er utroligt billig lige nu, selv om det ikke har været et argument for Pandora i lang tid. For nogle uger siden var der også spekulationer og opkøbsrygter, og det kan måske være derfor, at den ikke får lov til at falde markant i niveau, siger han til Ritzau Finans.

KONKURRENT-FUSION UDSKUDT

William Demant præsenterede en periodemeddelelse for andet halvår tirsdag, som viste, at selskabet voksede bredt og mere end markedet. Aktien faldt alligevel 4,3 pct. til 215,40 kr.

- Det er hele ordlyden omkring markedssituationen lige nu og nok også udviklingen i USA, hvor det stadig lader til, at der er problemer med retailnetværket, der kan være med til at presse aktien ned, siger Nikolaj Holmsgaard.

Tirsdag kom det også frem, at konkurrenten Widex har måttet udskyde sin stort planlagte fusion med EQT-ejede Sivantos. Ifølge branchemediet Medwatch har parterne trukket den fælles ansøgning til EU-Kommissionen, men det er stadig intentionen at fusionere, lyder det.

VESTAS OG TRYG I TOPPEN

Vestas-aktien var i god gænge tirsdag, hvor den steg 6,1 pct. til 429,20 kr. forud for selskabets regnskab onsdag morgen.

Konkurrenten Siemens Gamesa offentliggjorde tirsdag et overraskende godt årsregnskab, hvori forventningerne til resultatet blev slået.

Vindmølleproducenterne har i lang tid været omgærdet af frygt for og meldinger om prispres i industrien, mens det tysk-spanske selskabs forventninger til det nye regnskabsår er bedre end frygtet.

- Når vi renser Siemens Gamesas forventning til næste års EBIT-margin, er der underliggende et fald på 0,3-1,8 pct.point i forhold til det netop afsluttede. Det fald er alt andet lige måske ikke så voldsomt, som man kunne have frygtet, siger Nikolaj Holmsgaard.

Tryg fik mandag efter børslukketid godkendt sit køb af konkurrenten Alka af myndighederne. Det skete med tilsagn, som løber op i 20 mio. kr. hvert år de næste fem år. Aktien steg tirsdag 2,1 pct. til 161 kr.

DANSKE BANK TRAK IGEN OVERSKRIFTER

Danske Bank trak også overskrifter tirsdag eftermiddag, da det kom frem, at bankens storaktionær A.P. Møller Holding har anmodet om en ekstraordinær generalforsamling for at få skiftet ud i bestyrelsen.

Det betyder et farvel til bankens nuværende bestyrelsesformand, Ole Andersen, som i stedet foreslås erstattet af administrerende direktør i Dansk Industri Karsten Dybvad.

A.P. Møller Holding peger også på Jan Nielsen, der er investeringsdirektør i A.P. Møller Holding, som en kandidat til bestyrelsen.

Holdingselskabet opfordrer til, at han kommer til at afløse Jørn P. Jensen, der ligesom Ole Andersen har meddelt, at han i forbindelse med den ekstraordinære generalforsamling ønsker at udtræde.

Bankaktien faldt 0,2 pct. til 135,05 kr.

FLERE REGNSKABER UDEN FOR C25

Blandt sidepapirerne kom modekoncernen IC Group tirsdag med regnskab for første kvartal. Det viste et fald i omsætningen til 379 mio. kr. fra 464 mio. kr. samme kvartal året før, når der korrigeres for frasalget af brandet Peak Performance.

Aktien faldt 0,4 pct. til 52,80 kr.

Netcompany offentliggjorde også et regnskab, hvori forventningerne til årets resultat blev opjusteret. Selskabet ser nu en vækst i omsætningen på 42-44 pct. mod tidligere i toppen af 37-42 pct. Netcompany-aktien steg 3,5 pct. til 239 kr.

Derudover bød dagen på regnskaber fra Parken, Lån & Spar, Københavns Lufthavne og Copenhagen Capital.

/ritzau/FINANS

NY SÆSON Gå til bords med Børsens gastronomiredaktør, når han bryder brød med kokke, vinfolk, restauratører og andre fagfolk til en snak om både deres egen og andres mad og vin. Det bliver appetitvækkende og nørdet. Men ikke kedeligt.

AFSNIT 16: Redzepi har for længst opnået verdensberømmelse for såvel restauranten, sig selv og den danske gastronomi, og for første gang siden Nomas åbning i 2004 har stjernekokken fået fuld kontrol over virksomheden. En virksomhed, som i dag er noget helt andet, end det Redzepi stævnede ud for at skabe.

Førstepladsen på The Worlds 50 Best Restaurants-listen cementerede Nomas globale kultstatus, og selvom førstepladsen gled Noma af hænde og en nedtur begyndte, så vendte Noma i 2019 tilbage på listen helt oppe blandt de øverste placeringer.

Men hvordan sørger Redzepi for, at hans stab fortsat innoverer og leverer den ypperste gastronomiske oplevelse for gæsterne? En del af svaret ligger i de otte ansatte, som udelukkende er ansat til at finde på nyt i test- og fermenteringskøkkenet.

Abonnér:
   

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Regeringen vil tage opgør med spilbranche: "Det har udviklet sig alt for voldsomt med reklamerne"

Mens du sov: Manglende detaljer om handelsaftale dæmper aktier i Asien

Morgenbriefing: Spar Nord-chef kritiserer politikere for overregulering, økonomer mener regeringen bryder løfte om forsigtighed

Det sker i dag: Finansministeren præsenterer Økonomisk Redegørelse

USA forventer at fordoble eksport til Kina efter aftale

Aktier: Mangel på detaljer om handelsaftale lægger låg på markedet i Asien

Usikre lån hitter stadig i storbyerne: "Hvis renten stiger, er det et problem"

I 1979 var inflationen 15 pct - men så blev Paul Volcker centralbankchef

Citi sætter tocifret afkastestimat på britiske aktier, men advarer om at jage dem