Aktier: Blandet mandag i USA - Apple skubber Nasdaq-indeks i minus
Foto: Scanpix/Brendan McDermid
Penge Af
De amerikanske aktier gennemgik en blandet udvikling mandag. Teknologiaktierne fortsatte tilbagegangen fra fredag, igen med Apple som den store synder, mens det bredere aktiemarked gik frem.

S&P 500-indekset gik frem med et plus på 0,6 pct., mens Dow Jones-indekset vandt 0,8 pct. Teknologitunge Nasdaq gik derimod tilbage med 0,4 pct.

Stemningen blandt investorerne var præget af, at USA tirsdag afholder midtvejsvalg til Kongressen. Meningsmålingerne tyder på øget splittelse i USA.

Desuden var der fortsat bekymring for en optrapning af handelskrigen mellem Kina og USA, ligesom nye nøgletal igen mandag vidnede om en aftagende vækst i netop Kina. Den amerikanske regnskabssæson har været bedre end ventet, men meldingerne om det igangværende kvartal og 2019 har været mere tilbageholdende.

"Der er mange gode grunde til at sælge aktier taget usikkerheden omkring Kina i betragtning, samt nogen bekymring om blød økonomisk vækst i det mindste uden for USA, og det italienske statsbudget, men for os er nøgleelementet det seneste rentemøde hos Federal Reserve. Centralbankerne vil formentlig ikke være en støtte fremadrettet," sagde Fabrizio Quirighetti, investeringschef hos SYZ Asset Management, til The Wall Street Journal.

I denne uge holder Federal Reserve, den amerikanske centralbank, igen rentemøde, men modsat mødet i september, venter markedet ikke en ny renteforhøjelse.

APPLE UNDER 1000 MIA DOLLAR

I S&P 500 var 8 ud af 11 hovedsektorer i grønt. I toppen fandt man fast ejendom med et plus på 1,7 pct., mens energisektoren fulgte efter med et plus på 1,6 pct.

Derefter fulgte finansaktierne, som vandt 1,4 pct. Trods et rentefald på 1 basispoint. Forsyningsaktierne steg også 1,4 pct.

I bunden lå derimod sektoren for kommunikationsservice, som mistede 0,3 pct. It-aktierne, der fylder 20 pct. af indekset, tabte 0,2 pct. Cyklisk forbrug, hvor teknologikæmpen Amazon befinder sig, smed også 0,2 pct.

Blandt enkeltaktierne var der igen mandag et minus til Apple, som faldt 2,8 pct. til 201,59 dollar, og dermed lagde låg på it-sektoren. Aktien faldt også fredag med 6,6 pct. efter et regnskab for fjerde kvartal, som skuffede på salgsforventningerne til det igangværende julekvartal. Med kursfaldene de seneste to dage er Apple igen under 1000 mia. dollar i kursværdi. Mandag var aktien også under kurs på 200 dollar for første gang siden juli.

Chipaktierne oplevde også minusser trods stigninger til Intel og Texas Instruments på henholdsvis 1,8 og 0,6 pct. Qorvo mistede 6,3 pct. og var den tredjemest faldende aktie i S&P 500.

Amazon tabte 2,3 pct. Alphabet, der er Googles moderselskab, mistede samtidig 1,7 pct., og Facebook smed 1,1 pct. Microsoft gik dog frem med 1,3 pct.

BERKSHIRE BLANDT VINDERNE

På selskabsfronten var der også fremgang til Berkshire Hathaway, Warrent Buffets investeringsselskab, som steg med 4,7 pct. Koncernen har nemlig annonceret et aktietilbagekøb på 1 mia. dollar i forbindelse med regnskabet for tredje kvartal, som også viste en fordobling af driftsoverskuddet.

En anden vinder var medicinalselskabet Abbvie, som steg 3,8 pct. Selskabet opjusterede fredag til et niveau over konsensusforventningerne, og samtidig var indtjeningen i tredje kvartal bedre end ventet.

Sysco, som gør sig inden for fødevarer, lå derimod i bunden. Aktien faldt med 9,4 pct., da regnskabet for første kvartal skuffede med en indtjening under det ventede.

SPOTIFY KØBTE AFLAD

Musikstreamingtjenesten Spotify har annonceret, at selskabet vil købe aktier tilbage for op imod 1 mia. dollar, svarende til 6,5 mia. kr., for at hjælpe selskabets aktiekurs på rette vej. Aktien løftede sig mandag med 3,3 pct. efter fald torsdag og fredag på baggrund af et skuffende regnskab.

Den amerikanske spiludvikler Activision Blizzard havde derimod en skidt mandag. Årsagen var, at selskabet op til weekendens årlige Blizzcon-konference, havde lagt op til nyt om en af sine helt store spilserier "Diablo". Nyheden handlede dog blot om en mobilversion. Aktien faldt med 6,7 pct.

/ritzau/FINANS

Tænk hvis der fandtes en radioavis for erhvervslivet?
Det gør der heldigvis. Den hedder Børsen Morgenbriefing.

Børsen Morgenbriefing er en daglig podcast, der giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På syv minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang og en opdatering på aktiemarkederne.

Lyt her eller abonnér på Børsen Morgenbriefing i din favorit podcast-app.Abonnér på podcasten her:

   

Guide: Så let er det at lytte til Børsen Morgenbriefing på telefonen:


Gå ind i din podcast-app og søg på Børsen Morgenbriefing. Se hvordan i videoen herunder:Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerNye trends ændrer måden vi rejser på

Annoncørbetalt
indhold af Qatar Airways

Forsiden lige nu


Steen Bocian: Topmøde i Davos handlede om klima, klima, klima og Trump

Nyt it-system skaber lønkaos for 24.000 ansatte i forsvaret: "Det er et kæmpe problem"

Udforsk de bedste vandhuller i Sydamerikas fodboldglade by

Medie: Saudiarabisk fond kan være på vej til at købe fodboldklub i Premier League

Medie: Efter brexit vil verdens største banker have 34,5 mia. kr i rabat – om året

Mænd, sved og tårer: Nyhedschefens dagbog fra digtialt detox-retreat i Jordans ørken

Overlæge maner til virusro: Ingen smittespredning i andre lande

Hongkong aflyser nytårsfejringer under alvorligt virusudbrud: Det er en nødsituation