USA: Stærk afslutning på hård oktober for aktiemarkedet
Foto: Brendan McDermid / Reuters / Ritzau Scanpix
Penge Af
De amerikanske aktier sluttede en ellers rædselsfuld oktober med at slå en positiv tone an, da fremgangen tirsdag fortsatte med øget styrke onsdag.

Onsdagen var uden bekymrende nyheder om den globale økonomi eller handelskrigen mellem USA og Kina, og aktiehandlen var derfor præget af stærke amerikanske regnskaber. Mest i fokus var Facebooks tal, som ganske vist ikke imponerede, men omvendt kunne berolige investorerne.

Det brede S&P 500-indeks lukkede på den baggrund med et plus på 1,1 pct., mens det teknologitunge Nasdaq bragede op med 2,0 pct. Dow Jones-indekset steg samtidig med 1,0 pct.

Blandt sektorerne var der fremgang til 8 ud af 11 i S&P 500 med it-aktierne i top. Sektoren, som udgør 20 pct. af indeksets markedsværdi, steg med hele 2,4 pct., mens kommunikationsservice med navne som Facebook, Netflix og Googles moderselskab, Alphabet, i sig, gik op med 2,2 pct.

Cyklisk forbrug fulgte efter med plus på 1,6 pct.

I bunden af sektorerne fandt man fast ejendom og forsyningsaktierne, som begge faldt med 1,4 pct. og 1,2 pct.

FANG og Facebook

Oktober har været en meget hård måned for investorerne i USA. S&P 500 faldt samlet - trods onsdagens stigning - med 6,9 pct. i perioden, mens Nasdaq har tabt 9,2 pct. For selskaberne i FANG-indekset, som har de ti mest værdifulde globale teknologiselskaber i sig, har der været tale om et fald på hele 7,1 pct., selv om det onsdag gik kraftigt op med 3,7 pct.

Onsdagens gode stemning - især omkring teknologiaktierne - skyldtes blandt andet Facebooks regnskab, som blev lagt frem tirsdag aften. Her blev den værste frygt nemlig ikke til virkelighed.

Tallene bekræftede, hvad ledelsen havde varslet i juli, at væksten i både brugere og omsætning vil bremse op i tredje og fjerde kvartal, men verdens største sociale medie levede alligevel næsten op til konsensus på omsætningen, mens bundlinjen var pænt bedre end forudset.

Aktien i Facebook steg med 3,8 pct. onsdag.

- Der er håb om, at noget vil redde os. Måske det er Facebook, gode økonomiske nøgletal eller en positiv nyhed om handelspolitik mellem USA og Kina, sagde Jordi Visser, investeringschef hos Weiss Multi-Strategy Advisers, til The Wall Street Journal.

Der var også solide plusser til Amazon på 4,4 pct., Microsoft på 3,0 pct. og Apple på 2,6 pct. Googles moderselskab, Alphabet, vandt desuden 3,9 pct., mens Netflix røg op med 5,6 pct.

Stærke regnskaber

Ud over Facebook kom eBay tirsdag aften også med sit kvartalsregnskab. Bundlinjen var bedre end ventet, mens omsætningen var lidt under konsensus. Prognosen for overskuddet i fjerde kvartal var på niveau med forventningerne i markedet. Aktien vandt onsdag 5,9 pct.

Den amerikanske telekoncern Sprint opjusterede onsdag sine forventninger til 2018/19 efter et uventet stærkt resultat i andet kvartal af det forskudte regnskabsår. Det er den anden opjustering i dette regnskabsår, og den nye prognose er bedre end konsensus.

Også T-Mobile US lagde tal frem tirsdag, og de viste bedre indtjening og omsætning end ventet i tredje kvartal.

Samtidig har T-Mobiles hovedejer, Deutsche Telekom, onsdag godkendt planerne om en fusion med netop Sprint.

Aktien i T-Mobile US steg med 7,2 pct., mens Sprint vandt 7,8 pct.

GM bragede op


General Motors solgte færre biler i tredje kvartal sammenlignet med året før, men omsætningen steg, og det justerede overskud fik et klart løft, viste bilproducentens regnskab. Samtidig spår General Motors nu, at koncernen vil nå den øvre ende af sit udmeldte prognoseinterval. Aktien gik op med 9,1 pct.

Yum! Brands, der står bag Kentucky Fried Chicken, Pizza Hut og Taco Bell, serverede også et noget større overskud end ventet til aktionærerne i tredje kvartal. Aktien steg 4,6 pct.

Endelig kunne kosmetikgiganten Estee Lauder trumfe analytikernes forventninger til selskabets første kvartal. Det blev krydret med en opjustering af prognosen for helåret. Aktien gik frem med 4,7 pct.

/ritzau/FINANS

NY SÆSON Gå til bords med Børsens gastronomiredaktør, når han bryder brød med kokke, vinfolk, restauratører og andre fagfolk til en snak om både deres egen og andres mad og vin. Det bliver appetitvækkende og nørdet. Men ikke kedeligt.

AFSNIT 16: Redzepi har for længst opnået verdensberømmelse for såvel restauranten, sig selv og den danske gastronomi, og for første gang siden Nomas åbning i 2004 har stjernekokken fået fuld kontrol over virksomheden. En virksomhed, som i dag er noget helt andet, end det Redzepi stævnede ud for at skabe.

Førstepladsen på The Worlds 50 Best Restaurants-listen cementerede Nomas globale kultstatus, og selvom førstepladsen gled Noma af hænde og en nedtur begyndte, så vendte Noma i 2019 tilbage på listen helt oppe blandt de øverste placeringer.

Men hvordan sørger Redzepi for, at hans stab fortsat innoverer og leverer den ypperste gastronomiske oplevelse for gæsterne? En del af svaret ligger i de otte ansatte, som udelukkende er ansat til at finde på nyt i test- og fermenteringskøkkenet.

Abonnér:
   

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Regeringen i opgør med spilbranche: "Det har udviklet sig alt for voldsomt med reklamerne"

Mens du sov: Manglende detaljer om handelsaftale dæmper aktier i Asien

Morgenbriefing: Spar Nord-chef kritiserer politikere for overregulering, økonomer mener regeringen bryder løfte om forsigtighed

Det sker i dag: Finansministeren præsenterer Økonomisk Redegørelse

USA forventer at fordoble eksport til Kina efter aftale

Aktier: Mangel på detaljer om handelsaftale lægger låg på markedet i Asien

Usikre lån hitter stadig i storbyerne: "Hvis renten stiger, er det et problem"

I 1979 var inflationen 15 pct - men så blev Paul Volcker centralbankchef

Citi sætter tocifret afkastestimat på britiske aktier, men advarer om at jage dem