USA: Bred fremgang tirsdag - GE fortsatte nedtur
Foto: Daniel Becerril / Reuters / Ritzau Scanpix
Penge Af
Det amerikanske aktiemarked steg tirsdag. De nervøse investorer, som i oktober har sendt markedet ud i svingninger, havde en dag uden de store negative nyheder, og derfor var der plads til solide aktieplusser.

Det brede S&P 500-indeks steg med 1,6 pct., mens teknologitunge Nasdaq, som ellers var i minus tidligere tirsdag, ligeledes endte med en fremgang på 1,6 pct. Dow Jones vandt desuden 1,8 pct.

- Jeg kan godt forstå, at markedet har været lidt blødt i USA. Det var på tide, at USA kom ned i nærheden af de andre markeder, men aktierne er billige nu. Efter regnskaberne er investorerne blevet for negative, og umiddelbart har man indkalkuleret en 50 pct. sandsynlighed for recession, siger seniorstrateg i Danske Bank Lars Skovgaard Andersen.

Stærk indtjeningsvækst

En opgørelse fra FactSet har vist, efter regnskaber fra 277 ud af 500 selskaber i S&P 500, at der er udsigt til en stigning i indtjeningen i de amerikanske virksomheder, så man kan langt fra sige, at regnskaberne for tredje kvartal har skuffet. Alligevel er oktober på vej mod at blive den mest ringe måned for S&P 500 siden 2009.

- Man siger, at aktiemarkedet altid har ret. Men nej, aktiemarkedet er ofte et hysterisk barometer, som reagerer på alting. Det har historisk lige så ofte taget fejl.

Lars Skovgaard Andersen peger på, at stigende renter og retorikken omkring en optrapning af handelskrigen lægger en dæmper på entusiasmen, men at markedet også lige nu er påvirket af, at de store selskaber, især inden for teknologi, under regnskabssæsonen har en pause i deres aktietilbagekøb, men at det vender tilbage i næste uge.

Kun grønne sektorer

Alle 11 sektorer i S&P 500 var tirsdag klædt i den grønne farve.

Udviklingen blev ført an af endnu en stigning i kommunikationsservice, hvor de store sociale medier og teleaktierne befinder sig. Sektoren steg 2,5 pct. Energiaktierne vandt desuden 2,3 pct. Det samme gjorde råvarer og materialer, mens it-aktierne svingede fra minus til plus og sluttede med en fremgang på 1,2 pct.

Blandt enkeltaktierne kunne man konstatere stærk fremgang i chipaktierne, hvor Intel vandt 5,2 pct., og Nvidia gik op med 9,4 pct. Branchen har været hårdt ramt af udsalget i oktober.

Der var også fremgang til de to teleselskaber Verizon og AT&T, som ligger i kommunikationsservice, med henholdsvis 3,0 pct. og 2,8 pct.

GE fortsatte nedtur

Derimod trak General Electric og Allergan kraftigt ned.

General Electric drattede efter et regnskab, som tidligere tirsdag skuffede både på top- og bundlinje. Da koncernen samtidig nedskrev værdier for 22 mia. dollar og skar i sit udbytte til aktionærerne fra 12 til kun 1 cent per aktie, faldt aktien med 8,8 pct.

Medicinalselskabet Allergan mistede desuden 7,6 pct. Trods en opjustering fra selskabet, var der ingen belønning, da investorerne ikke fik tilstrækkeligt med svar på, hvor indtægterne på lang sigt skal komme fra, skrev Bloomberg News.

Pfizer kunne tirsdag fremvise en bedre end ventet indtjening i tredje kvartal, mens omsætningen derimod skuffede. Selv om selskabet vil købe egne aktier tilbage for 12 mia. dollar, faldt aktien 0,8 pct.

Under Armour i top

Kreditkortgiganten Mastercard overraskede analytikerne til den positive side i tredje kvartal og leverede en indtjening, der var bedre, end den mest optimistiske analytiker havde ventet. Mastercards aktie vandt 5,1 pct.

Salget endte stort set som ventet i tredje kvartal for den amerikanske læskedrikgigant Coca-Cola, mens indtjeningen omvendt var en lille positiv overraskelse. Det blev belønnet med en let stigning på 2,5 pct.

I toppen af S&P 500-indekset var der også regnskabsfokus. Producenten af sportstøj Under Armour buldrede derudaf med et plus på 27,7 pct. Selskabet opjusterede sin prognose for helåret i forbindelse med sit regnskab, og markedet kvitterede for den melding, da det vidner om, at selskabets turn-around fungerer.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerApp lader dig afstemme firmaudgifterne i realtid

Annoncørbetalt
indhold af Eurocard

Forsiden lige nu


Pensionsselskaber: Kunderne skal betale regningen for rød bloks finansskat

Markedet lukker: Mærsk faldt efter regnskab i ellers positivt marked

Analyse: Trump trækker valutavåbnet for at skræmme kineserne

Mærsk vil lave flere aktie-tilbagekøb senere

Hummelgaard om ny aktieskat: "Vi har stadig finansielle markeder, der er alt, alt for spekulative"

Efter sløjt nøgletal for amerikansk økonomi: Nu venter markedet tre rentedyk fra Powell inden 2021

Efter ni år med Frøsig i Sydbank: Aktionærerne har intet tjent

Analyse: Mays afløser har tre muligheder