Penge Af
DSV og Lundbeck kommer til at stå forrest i rampelyset fredag morgen, hvor det danske aktiemarked sandsynligvis starter med fald for anden dag i træk.

I USA sluttede de ledende aktieindeks ellers med store stigninger torsdag, men aktierne i Asien er badet i rødt fredag morgen, hvor også både de amerikanske og europæiske aktiefutures dykker. Eksempelvis falder den tyske DAX-future 1,1 pct.

Samlet faldt C25-indekset 1,3 pct. til 997,96 kr. torsdag.
  Transport- og logistikkoncernen DSV har før den danske handelsstart offentliggjort sit regnskab for tredje kvartal, der bød på en oppræcisering af forventningerne, en bedre toplinje end ventet og en indtjening stort set på linje med analytikernes konsensusestimater.

Derudover annoncerede selskabet, at det vil sende penge tilbage til aktionærerne med et aktietilbagekøbsprogram på 1200 mio. kr., der løber indtil februar næste år.

Transportselskabet fortæller også, at handelskrigen fortsat skaber usikkerhed, men at den indtil videre kun har haft en ubetydelig effekt på det danske selskabs forretning.

DSV-aktien faldt 0,1 pct. til 507,80 kr. torsdag.

LUNDBECK FIK STORE KURSKLØ TORSDAG

Lundbeck blev sablet ned på børsen torsdag efter et mislykket fase 3-forsøg med lægemiddelhåbet Lu AF35700 til behandling af skizofreni. Nu vender fokus sig mod Lundbecks pipeline, som potentielt har brug for store opkøb af nye midler eller virksomheder for at få en pæn størrelse igen.

  Ifølge flere analytikere var torsdagens kursfald dog overgjort i forhold til vigtigheden af AF35700. Indtil videre har blandt andet JPMorgan og Barclays sænket deres respektive kursmål for Lundbeck, mens Sydbank har sænket anbefalingen til "hold" fra "køb".

SEB har sænket kursmålet til 320 kr. fra 380 kr., men anbefalingen er fortsat "hold".

Medicinalaktien styrtdykkede med 26,6 pct. til 300 kr. torsdag.

Genmab har ligeledes fået sænket kursmålet af svenske SEB til 1030 kr. fra 1200 kr., og her er anbefalingen "køb" fastholdt, viser data fra Bloomberg News. Biotekaktien endte torsdag i 792,40 kr. efter et fald på 3,6 pct.

Også Coloplast har været udsat for en kursmålsændring hos SEB, men her hæves det omvendt til 630 kr. fra 560 kr. Coloplast faldt 1,3 pct. til 619,20 kr. torsdag.

DANSKE BANK TABER FØRSTEPLADS

Danske Bank kan også få negativ opmærksomhed fredag, efter at banken er faldet fra en førsteplads til en sidsteplads blandt de fem store danske banker, når det gælder kundevurderingen af private banking-afdelingerne.
  De velhavende kunder, som er blandt dem, bankerne tjener bedst på, tager afstand fra Danske Bank på grund af hvidvaskskandalen, skriver Jyllands-Posten. Torsdag sluttede Danske Banks aktie 0,6 pct. højere i 126,35.

Siden årets start har bankaktien været udsat for kursklø, og den er samlet dykket med næsten 48 pct. siden nytår.

Energikoncernen Ørsted fik omvendt godt nyt torsdag, hvor Procesbevillingsnævnet afviste, at konkurrencemyndighederne kan tage Elsam-sagen til Højesteret, efter at Ørsted fik medhold i sagen i Vestre Landsret i maj.

Dog kører erstatningssagen på 8 mia. kr. videre, oplyste direktør Jørgen Holm Westergaard fra Energi Danmark, som står i spidsen for sagen, torsdag til Ritzau Finans.

Ørsted-aktien faldt 0,6 pct. til 415,50 kr.

Uden for C25 kan Parken, der torsdag faldt 2,5 pct. til 79 kr., reagere, efter at fodboldholdet FC København torsdag tabte på hjemmebane i Europa League og nu står svagere i forhold til et eventuelt avancement til de lukrative næste runder.

Onxeo afleverede desuden en kvartalsopdatering sent torsdag, hvor den største nyhed var, at der kan indledes et studie med AsiDNA i første halvår af 2019. Aktien faldt 3,5 pct. til 6,695 kr.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Kapitalfond skyder millioner i hurtigtvoksende norsk frisørgigant: Direktør vil gøre frisørkæde til den største i Danmark

Dansk digital HR-platform rejser tocifret millionbeløb

Trumps Kina-tweets rykker markedet: "Man kan godt have ham mistænkt for at byde ind med positive ting, når markedet går lidt nedad"

BMW 3-serien overgår sig selv: Masser af power og 17 km/l i snit

It-ekspert om sexafpresning: Slet mail uden beviser

Britisk finansminister vil gå af i protest mod Boris Johnson

Sol, sand og en 1,5 billion dollar offshore økonomi: De Britiske Jomfruøer kæmper mod gennemsigtighed

Ugen der kommer: Mays afløser overtager Downing Street 10

S-regeringen vil give alle flygtninge gratis uddannelse