Hele C25 i rødt: Eliteindeks banker ned med over 2,5 pct
Foto: Torben Klint/Ritzau Scanpix
Opdateret kl. 11.48 

Dyk i C25 har præget formiddagen, og nu falder indekset med over 2,5 pct til kurs 1012. 

Alle aktier i eliteindekset er i rødt. Værst går det udover Ambu, der dykker med knap 6 pct. til kurs 129.

Også bl.a. Simcorp, A.P. Møller-Mærsk, Genmab, Pandora og Novozymes falder over 3 pct. 

Siden årsskiftet er C25 faldet med cirka 11 pct.

"Korrektioner på over 10 pct. er desværre normalen på aktiemarkedet, vi har bare ikke været vant til dem de sidste par år," siger Michael Friis Jørgensen, chefanalytiker hos Alm. Brand Markets og fortsætter:

"Der er en enorm nervøsitet på aktiemarkedet, hvor renter, global vækst og nedjusteringer for 2019 har betydning. Jeg tror, vi skal på den anden side af midtvejsvalget i USA, før vi kan begynde at se markederne stabilisere sig igen."

Det er aktier som Genmab og Ambu, der ofte ligger i bund, når nervøsitet rammer C25. Det gør de også tirsdag, hvor Genmab falder over 3 pct. og Ambu med knap 6 pct. 

"Når alle aktier er i rødt, så sker der en generel "sell-off", og så ved vi, at de mere svingende aktier bliver solgt, det er aktier som b. la. Genmab og Ambu," siger Michael Friis Jørgensen til Børsen play

Usikkerheder påvirker markederne

Det var også verdenspolitiske spørgsmål og usikkerheder, der tirsdag morgen gav røde tal på de asiatiske aktiemarkeder.

Og her sås der brede fald, omkring kl. 08.30 dykkede det japanske Nikkei-indeks med 2,67 pct., Shanghai faldt med 1,46 pct. og Hong Kong med 3 pct.

"Der er for mange regioner med politiske og økonomiske usikkerheder. Det betyder, at mange investorer ikke ved, hvad de skal forholde sig til i fremtiden og markedet har svært ved at finde en retning," siger Amy Zhuang, chefanalytiker i Nordea Asien, til Børsen Play.

Globale temaer


Nogle af de usikkerheder i den politiske verden, chefanalytikeren referer til, er handelskrigen mellem USA og Kina, midtvejsvalget i USA, som nærmer sig, Brexit, den italienske budgetkrise, og den seneste konflikt mellem USA og Saudi Arabien, efter en journalist blev dræbt.

Usikkerheder, der også ifølge Morten Hassing Povlsen, Rente- og valutastrateg i Jyske Bank, får betydning for markederne.

"De geopolitiske temaer ventes fortsat at præge markederne mindst indtil midtvejsvalget i USA
om to uger," skriver Morten Hassing Povlsen i Jyske Bank Morgennyt. 
NY SÆSON Gå til bords med Børsens gastronomiredaktør, når han bryder brød med kokke, vinfolk, restauratører og andre fagfolk til en snak om både deres egen og andres mad og vin. Det bliver appetitvækkende og nørdet. Men ikke kedeligt.

AFSNIT 16: Redzepi har for længst opnået verdensberømmelse for såvel restauranten, sig selv og den danske gastronomi, og for første gang siden Nomas åbning i 2004 har stjernekokken fået fuld kontrol over virksomheden. En virksomhed, som i dag er noget helt andet, end det Redzepi stævnede ud for at skabe.

Førstepladsen på The Worlds 50 Best Restaurants-listen cementerede Nomas globale kultstatus, og selvom førstepladsen gled Noma af hænde og en nedtur begyndte, så vendte Noma i 2019 tilbage på listen helt oppe blandt de øverste placeringer.

Men hvordan sørger Redzepi for, at hans stab fortsat innoverer og leverer den ypperste gastronomiske oplevelse for gæsterne? En del af svaret ligger i de otte ansatte, som udelukkende er ansat til at finde på nyt i test- og fermenteringskøkkenet.

Abonnér:
   

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Regeringen i opgør med spilbranche: "En udfordring for samfundet"

Morgenbriefing: Spar Nord-chef kritiserer politikere for overregulering, økonomer mener regeringen bryder løfte om forsigtighed

Aktier: Mangel på detaljer om handelsaftale lægger låg på markedet i Asien

Det sker i dag: Finansministeren præsenterer Økonomisk Redegørelse

USA forventer at fordoble eksport til Kina efter aftale

Usikre lån hitter stadig i storbyerne: "Hvis renten stiger, er det et problem"

I 1979 var inflationen 15 pct - men så blev Paul Volcker centralbankchef

Citi sætter tocifret afkastestimat på britiske aktier, men advarer om at jage dem

Bestyrelsesforkvinde: "Kom så Danmark. Kvinder kan godt lede en bank"