Lego-konkurrent varsler afskedigelser
Foto: Arkivfoto: Mary Schwalm/Ritzau Scanpix
Penge Af
Den amerikanske legetøjsproducent Hasbro har fredag varslet afskedigelser i forbindelse med "organisatoriske ændringer", oplyser legetøjskoncernen.

"Selv om nogle af disse forandringer er svære, skal vi sikre, at vi har de rette hold på plads med de rette evner til at føre virksomheden ind i fremtiden," lyder det fra en talsmand til The Wall Street Journal.

Det er blandt andet forandret forbrugeradfærd samt nye måder, hvor detailhandelen sælger legetøjsprodukter på, som ligger bag de varslede afskedigelser. Tidligere i år lukkede alle butikkerne i den amerikanske legetøjskæde Toys 'R' Us i USA.

De varslede afskedigelser vil ramme mindre end 10 pct. af Hasbro-koncernens medarbejdere, men Hasbro beskæftiger 5400 ansatte på globalt plan, så der er alligevel lagt op til et betydeligt antal fyringer - og på sigt omkostningsbesparelser.

I juli meldte Mattel, som er kendt for Barbiedukken, at man ville skære medarbejderantallet med 2200 ansatte.

Hasbros sortiment inkluderer "My Little Pony", "Transformers", "Action Man", "Play -Doh" og "Beyblade" blandt mange andre legetøjslinjer.

Hasbro, der mandag i næste uge kommer med sit regnskab for tredje kvartal, har de foregående tre kvartaler haft tilbagegang i salget, og ifølge Bloomberg News ventes den trend at have fortsat i tredje kvartal.

Aktien Hasbro falder fredag med 2,2 pct.

Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Franskmænd i oprør over stigende benzinpriser: En dræbt og 400 mennesker er blevet såret

800 buschauffører protesterer mod stramme tidsplaner og færre ruter: Det rammer ikke de velbjærgede men dem med tyndslidt tegnebog

Det holder aktiechefen øje med i ugen der kommer

Kristian Jensen om reformstop: Vi er stødt på en mur og må finde andre veje frem

Danmarks Titanic: Søren Flott vil fortælle historien om den værste skibskatastrofe i verdenshistorien

Kom med på to afbud: Nu er Morten Løkkegaard EU-spidskandidat

Smukke gamle biler får nyt liv på Jaguars klassikerfabrik

Claus Hjort: Vi skal af med dette EU-forbehold

Labour-leder tror ikke på brexit-aftale: Et nyt britisk valg kan komme snart