Lego-konkurrent varsler afskedigelser
Foto: Arkivfoto: Mary Schwalm/Ritzau Scanpix
Penge Af
Den amerikanske legetøjsproducent Hasbro har fredag varslet afskedigelser i forbindelse med "organisatoriske ændringer", oplyser legetøjskoncernen.

"Selv om nogle af disse forandringer er svære, skal vi sikre, at vi har de rette hold på plads med de rette evner til at føre virksomheden ind i fremtiden," lyder det fra en talsmand til The Wall Street Journal.

Det er blandt andet forandret forbrugeradfærd samt nye måder, hvor detailhandelen sælger legetøjsprodukter på, som ligger bag de varslede afskedigelser. Tidligere i år lukkede alle butikkerne i den amerikanske legetøjskæde Toys 'R' Us i USA.

De varslede afskedigelser vil ramme mindre end 10 pct. af Hasbro-koncernens medarbejdere, men Hasbro beskæftiger 5400 ansatte på globalt plan, så der er alligevel lagt op til et betydeligt antal fyringer - og på sigt omkostningsbesparelser.

I juli meldte Mattel, som er kendt for Barbiedukken, at man ville skære medarbejderantallet med 2200 ansatte.

Hasbros sortiment inkluderer "My Little Pony", "Transformers", "Action Man", "Play -Doh" og "Beyblade" blandt mange andre legetøjslinjer.

Hasbro, der mandag i næste uge kommer med sit regnskab for tredje kvartal, har de foregående tre kvartaler haft tilbagegang i salget, og ifølge Bloomberg News ventes den trend at have fortsat i tredje kvartal.

Aktien Hasbro falder fredag med 2,2 pct.


NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Trump giver Barr grønt lys til at offentliggøre Rusland-rapport

Aktier: Recessionsfrygt sendte Pandora og Ambu ned

Theresa May: Ikke nok opbakning til at holde tredje afstemning om brexit-aftale

Datatilsynet politianmelder taxiselskab og indstiller dem til millionbøde

USA: Rød åbning med bankaktierne i mindre optur

Ejere af hvidvaskanmeldt minibank: Københavns Andelskasse ville være en sund bank, hvis vi havde fået lov til at rydde op

Zealand-boss: Alexion-aftale kan være over 13 mia. kr. værd

Nilfisk indgår samarbejde med udvikler af kunstig intelligens

Vestager straffer Nike for at styre salg af fodboldtrøjer