Paypal sænker Ebay - og flyder selv ovenpå
Foto: Arkivfoto: Rüdiger Wölk/Ritzau Scanpix
Penge Af
Den amerikanske e-handelsplatform Ebay er fredag hårdt ramt på aktiekursen, som falder med 9,7 pct. til 28,50 dollar.

Det gør aktien til den største taber i fredagens S&P 500-indeks.

Nedturen skyldes bemærkninger fra topledelsen i Paypal, om at man oplever "vedvarende pres" og lavere vækst i området for e-handel. Og Paypal må jo vide det, for virksomheden tegner sig for en stor del af transaktionerne på nettet - også på Ebays handelsplatform.

Bemærkningerne fra Paypal har fået finanshuset Stifel til at sænke sin anbefaling af aktien i Ebay til "hold" fra tidligere "køb". Analytikere Scot Devitt læste Paypals regnskab som udtryk for, at Ebay må opleve svage bruttovolumener i varesalget.

"Der er en del underliggende værdi i Ebay på lang sigt. Men vi tror, den negative fundamentale historie først skal spille sig ud, før en investor bliver betalt for den underliggende værdi," lyder det i en kommentar fra Devitt ifølge Bloomberg News.

Ebays aktie falder fredag til det laveste niveau siden december 2016.

Lidt ironisk er Paypal den næstmest stigende aktie i S&P 500 med et plus på 7,9 pct., for mens der var kedelige bemærkninger om e-handel, så lovede Paypal i forlængelse af sit regnskab for tredje kvartal, som blev sendt på gaden torsdag, en indtjeningsvækst næste år på omkring 20 pct. og en opjustering af prognosen for i år.


NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Trump giver Barr grønt lys til at offentliggøre Rusland-rapport

Rædselskabinettet: Her er kunderne i den hvidvaskanmeldte andelskasse

Aktier: Recessionsfrygt sendte Pandora og Ambu ned

Viacom letter på aftale med AT&T og topper S&P 500-indekset

Theresa May: Ikke nok opbakning til at holde tredje afstemning om brexit-aftale

Datatilsynet politianmelder taxiselskab og indstiller dem til millionbøde

Trump anerkender Golanhøjderne som en del af Israel

Ejere af hvidvaskanmeldt minibank: Københavns Andelskasse ville være en sund bank, hvis vi havde fået lov til at rydde op

Zealand-boss: Alexion-aftale kan være over 13 mia. kr. værd