Aktier: Generelt store fald på markederne i Europa
Foto: Ritzau Scanpix
Penge Af
I Europa er der generelt faldende aktiemarkeder fredag - generelt under 1 pct. i Nordeuropa og over 1 pct. i Sydeuropa. Det britiske marked stiger dog marginalt, da det er hjulpet af et svækket pund og stigninger i mineselskaber.

Det brede europæiske indeks, Stoxx 600, falder 0,4 pct. til 360,40.

I bunden ligger det franske it-konsulenthus Sopra Steria Group, der falder mere end 24 pct. fredag eftermiddag. Selskabet nedjusterede forventningerne til den organiske vækst fra "3-5 pct." til "mindst 4,5 pct.".

  Dermed indikerer selskabet, at det ikke venter at lande i toppen af de tidligere udmeldte forventningsinterval. Det, sammen med regnskabet for tredje kvartal, er med til at sende aktien ned.

Det svenske industri- og mineselskab Atlas Copco, der er konkurrent til FLSmidth på visse områder, falder næstmest efter fremlæggelsen af et skuffende regnskab for tredje kvartal. Aktien sætter sig mere end 10 pct.

Omsætningen endte i kvartalet på 23,68 mia. svenske kr. mod ventet 24,38 mia. svenske kr. hos analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg. Ordreindtaget var ligeledes ringere end ventet, da det lød på 23,44 mia. svenske kr. mod analytikernes estimat på 24,42 mia. svenske kr.

I den bedre ende af det brede indeks ligger den britiske dyremedicinalproducent Dechra Pharmaceuticlas. Aktien stiger knap 8 pct. Selskabet har meddelt at det har været på indkøb i Brasilien, og handlen vurderes af analytiker Andrew Whitney hos Investec som "den rette handel for selskabet".

En kollega hos finanshuset Stifel har opjusteret selskabets aktier til køb og sat kursmålet til 29 pund mod en kurs for nuværende lige over 23 pund.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Trump giver Barr grønt lys til at offentliggøre Rusland-rapport

Rædselskabinettet: Her er kunderne i den hvidvaskanmeldte andelskasse

Aktier: Recessionsfrygt sendte Pandora og Ambu ned

Viacom letter på aftale med AT&T og topper S&P 500-indekset

Theresa May: Ikke nok opbakning til at holde tredje afstemning om brexit-aftale

Datatilsynet politianmelder taxiselskab og indstiller dem til millionbøde

Trump anerkender Golanhøjderne som en del af Israel

Ejere af hvidvaskanmeldt minibank: Københavns Andelskasse ville være en sund bank, hvis vi havde fået lov til at rydde op

Zealand-boss: Alexion-aftale kan være over 13 mia. kr. værd