Aktier: Generelt store fald på markederne i Europa
Foto: Ritzau Scanpix
Penge Af
I Europa er der generelt faldende aktiemarkeder fredag - generelt under 1 pct. i Nordeuropa og over 1 pct. i Sydeuropa. Det britiske marked stiger dog marginalt, da det er hjulpet af et svækket pund og stigninger i mineselskaber.

Det brede europæiske indeks, Stoxx 600, falder 0,4 pct. til 360,40.

I bunden ligger det franske it-konsulenthus Sopra Steria Group, der falder mere end 24 pct. fredag eftermiddag. Selskabet nedjusterede forventningerne til den organiske vækst fra "3-5 pct." til "mindst 4,5 pct.".

  Dermed indikerer selskabet, at det ikke venter at lande i toppen af de tidligere udmeldte forventningsinterval. Det, sammen med regnskabet for tredje kvartal, er med til at sende aktien ned.

Det svenske industri- og mineselskab Atlas Copco, der er konkurrent til FLSmidth på visse områder, falder næstmest efter fremlæggelsen af et skuffende regnskab for tredje kvartal. Aktien sætter sig mere end 10 pct.

Omsætningen endte i kvartalet på 23,68 mia. svenske kr. mod ventet 24,38 mia. svenske kr. hos analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg. Ordreindtaget var ligeledes ringere end ventet, da det lød på 23,44 mia. svenske kr. mod analytikernes estimat på 24,42 mia. svenske kr.

I den bedre ende af det brede indeks ligger den britiske dyremedicinalproducent Dechra Pharmaceuticlas. Aktien stiger knap 8 pct. Selskabet har meddelt at det har været på indkøb i Brasilien, og handlen vurderes af analytiker Andrew Whitney hos Investec som "den rette handel for selskabet".

En kollega hos finanshuset Stifel har opjusteret selskabets aktier til køb og sat kursmålet til 29 pund mod en kurs for nuværende lige over 23 pund.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Franskmænd i oprør over stigende benzinpriser: En dræbt og 400 mennesker er blevet såret

Danmarks Titanic: Søren Flott vil fortælle historien om den værste skibskatastrofe i verdenshistorien

Det holder aktiechefen øje med i ugen der kommer

800 buschauffører protesterer mod stramme tidsplaner og færre ruter: Det rammer ikke de velbjærgede men dem med tyndslidt tegnebog

Kristian Jensen om reformstop: Vi er stødt på en mur og må finde andre veje frem

Kom med på to afbud: Nu er Morten Løkkegaard EU-spidskandidat

Smukke gamle biler får nyt liv på Jaguars klassikerfabrik

Claus Hjort: Vi skal af med dette EU-forbehold

Labour-leder tror ikke på brexit-aftale: Et nyt britisk valg kan komme snart