Penge Af
Det tegner til en blandet start på det danske aktiemarked fredag morgen, hvor Danske Bank igen kan indtage en hovedrolle efter skandalen med hvidvask og efterfølgende gang i svingdøren på direktionsgangen, mens ledelseskaos spreder sig på første sal i Holmens Kanal.

Torsdag endte C25-indekset 0,9 pct. højere i 1055,38, mens den positive stemning i Europa stille og roligt fortog sig, særligt efter at det amerikanske aktiemarked åbnede i minus.

  Siden dansk lukketid blev stemningen forværret i USA, hvor S&P-indekset faldt omkring 1,1 pct. efter dansk lukketid på grund af blandt andet fortsat frygt for rentestigninger fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

Fredag morgen var aktiemarkederne i Asien igen badet i rødt, men kommentarer fra den kinesisk centralbank, om at værdisætningen ikke er i overensstemmelse med de fundamentale forhold, har sidst på den asiatiske handelsdag vendt det kinesiske marked fra et fald på 1 pct. til en stigning på over 2 pct.

Det har præget risikolysten, der er vendt til en forsigtig optimisme på nogle fjernøstlige markeder, mens andre er vendt fra minus til plus.

Den amerikanske S&P-future stiger 0,4 pct., men om det er nok til at lokke de danske investorer til fadet efter torsdag aftens nedtur, står hen i det uvisse.

Den tyske Dax-future viser samtidig et plus på 0,3 pct.

TORSDAGENS BUNDSKRABERE IGEN I FOKUS

Danske Bank var sammen med de øvrige bankaktier torsdagens bundskrabere i C25, mens den europæiske banksektor som helhed kom i modvind på baggrund af svindelsager om udbytteskat. Fredag er den prøvede Danske Bank-aktie fortsat i fokus, da flere finanshuse har sat fokus på aktien. Credit Suisse sænker kursmålet til 168 kr. fra 199 kr., mens britiske Barclays sænker anbefalingen til "ligevægt" fra "overvægt" og reducerer kursmålet til 151 kr. fra 235 kr.

  Danske Bank faldt torsdag 1,4 pct. til 135,70 kr.

Nordea er også kommet i søgelyset for hvidvask. Det har dog ikke fået Credit Suisse til at se negativt på aktien, idet den schweiziske storbank hæver anbefalingen af aktien til "outperform" fra "neutral".

Nordea faldt 2,8 pct. til 60 kr.

En stor høreapparatmesse i Tyskland har kastet masser af nyheder af sig. William Demants topchef, Søren Nielsen, afviser, at han frygter et "over the counter"-marked i USA, der ellers ville kunne udhule koncernens vigtige USA-salg.

William Demant steg 4,6 pct. til 213,20 kr. torsdag, mens branchekollegaen GN øgede 3,3 pct. til 282,80 kr.

Energikoncernen Ørsted er oppe mod 17 andre selskaber i næste budrunde for offshore-vindprojekter på USA's østkyst. 19 selskaber er prækvalificeret til budrunden inklusive Ørsted, der både er med via selskabet Deepwater Wind, som danskerne er ved at overtage, samt i et fælles bud med Eversource under navnet Northeast Wind Energy.

Ørsted steg 1,4 pct. til 415,40 kr. torsdag.

A.P. Møller-Mærsk-aktionærerne kan som vanligt se frem til priserne på fragt fra Shanghai og ud i verden, der hver fredag bliver afsløret af SCFI-indekset.

Mærsk B steg 0,6 pct. til 8488 kr.

FLSmidth kan komme i søgelyset, da den svenske konkurrent Atlas Copco kommer med regnskab. Finanshuset Kepler har i øvrigt øget kursmålet for FLSmidth-aktien med 35 kr. - eller knap 10 pct. - til 400 kr. Anbefalingen er fortsat "hold" for ingeniøraktien, der torsdag ved børslukketid kostede 362,10 kr. efter et fald på 1,1 pct.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? I Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk forsøger vi at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen HER.Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Helle Ib: Det her kan redde Lars Løkke - Kristian Jensen har groft sagt tre muligheder nu

Løkke vil have hurtigt landsmøde for at få afklaring på Venstres ledelse: "Jeg ønsker at fortsætte som formand"

Morgenbriefing: Aktier trykket af optrappet handelskrig, størst risiko for økonomisk tilbageslag siden finanskrisen

No deal: Boris Johnson afviser at betale brexit-regning på 39 mia pund

Midt i strid med USA falder Kinas yuan til det laveste i 11 år

Det sker i dag: Ankesag mod Skat begynder

USA og Japan er tæt på ny aftale om handel og landbrug

EU-ledere lægger pres på Trump på G7-topmøde for at nedtone handelskrigen

Resultatet er trykket i Lars Larsen-familiens Bolia: "Store investeringer ses selvfølgelig på bundlinjen"