USA: Store aktiefald over hele linjen - særligt teknologi i bund med Netflix som største taber
Foto: Arkivfoto: Jaap Arriens/Ritzau Scanpix
Penge Af
De amerikanske aktier tog torsdag endnu et dyk ned med bred tilbagegang og særligt store fald blandt teknologiaktierne. Udsalget af aktierne skyldtes fornyet frygt for stigende renter og bekymring for væksten, og investorerne valgte at sælge ud af de aktier, som er steget mest i år.

Det brede S&P 500-indeks mistede torsdag 1,4 pct., mens Dow Jones-indekset, som kun har 30 aktier i sig, tabte 1,3 pct. Værst gik det dog for teknologitunge Nasdaq, som smed hele 2,1 pct.

Handelskrig, rentefrygt, regnskaber

Investorerne bekymrer sig om en lang række sager. Handelskrigen mellem USA og Kina ser ikke ud til at nærme sig en løsning. Samtidig er der bekymring omkring Italiens budgetplan for næste år med et underskud, som overskrider kravene i Eurozonen. Torsdag meldte USA's finansminister, Steven Mnuchin, også fra til en kontroversiel investeringskonference i Saudi-Arabien.

Samtidig er der de stigende renter, hvor den tiårige amerikanske statsrente onsdag endte oppe i 3,21 pct., da det kom frem, at USA's centralbank ikke rokker sig ud af stedet i forhold til renteforhøjelser.

"Stærke regnskaber og økonomiske data har ikke været nok til at overmande de geopolitiske bekymringer. Indtil vi får klarhed om handelen, pengepolitikken og midtvejsvalget, vil vi formentlig se denne her uro fortsætte," sagde Michael Arone, investeringschef hos State Street Global Advisors, til The Wall Street Journal.

Den tiårigere rente faldt dog tilbage torsdag med 3 basispoint til 3,18 pct., mens VIX-indekset, det såkaldte frygtindeks på børsen i Chicago, torsdag steg med knap 17 pct. til knap 17,59 point. I løbet af sidste uges aktieudsalg steg indekset fra omkring 12 til over 21.

Teknologi i bund

I S&P 500-indekset var næsten alle sektorer klædt i rødt, da handelen lukkede torsdag. Bedst klarede den defensive forsyningssektor sig med et plus på 0,1 pct.

It-sektoren, som udgør 20 pct. af indeksets værdi, var derimod at finde i den tunge ende med et minus på 2,0 pct. Cyklisk forbrug var lige lidt længere nede med et fald på 2,1 pct., mens industri mistede 1,8 pct. Også kommunikationsservice, hvor man finder navne som Facebook, Googles moderselskab, Alphabet, og Netflix, gik tilbage med 1,8 pct.

På selskabsfronten var det netop også de store navne i de sektorer, som trak mest ned, da investorerne ser ud til at sælge de aktier og sektorer, man har tjent mest på i år.

Apple faldt 2,3 pct., mens Amazon mistede 3,3 pct. De to selskaber er de mest værdifulde i verden. Microsoft mistede samtidig 2,0 pct., mens Facebook tabte 2,8 pct. Alphabet gik desuden tilbage med 2,6 pct., mens Netflix, som onsdag steg 5,3 pct. efter et stærkt kvartalsregnskab, faldt tilbage med 4,9 pct.

Alcoa i hopla

Regnskabssæsonen er også i fuld gang, og det gav torsdag fokus på Alcoa.

Den store aluminiumproducent overraskede med et stærkt regnskab for tredje kvartal. Samtidig præciserede koncernen sine forventninger opad, ligesom selskabet annoncerede sit første aktietilbagekøb siden 2007.

Alcoas aktie vandt 5,9 pct. torsdag.

Banken BNY Mellon kom gennem sit tredje kvartal med en bedre bundlinje end ventet, men længere oppe i regnskabet viste indtægtssiden sig at skuffe. Og derfor faldt aktien med 2,8 pct.

I tredje kvartal overgik forsikringsselskabet Travelers forventningen til top- og bundlinje. Alligevel steg aktien ikke, da det ikke var den underliggende forsikringsdrift, som tegnede sig for den positive udvikling, men derimod et bedre investeringsafkast samt færre katastrofeudbetalinger. Travelers faldt 1,0 pct.


NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Trump giver Barr grønt lys til at offentliggøre Rusland-rapport

Rædselskabinettet: Her er kunderne i den hvidvaskanmeldte andelskasse

Aktier: Recessionsfrygt sendte Pandora og Ambu ned

Viacom letter på aftale med AT&T og topper S&P 500-indekset

Theresa May: Ikke nok opbakning til at holde tredje afstemning om brexit-aftale

Datatilsynet politianmelder taxiselskab og indstiller dem til millionbøde

Trump anerkender Golanhøjderne som en del af Israel

Ejere af hvidvaskanmeldt minibank: Københavns Andelskasse ville være en sund bank, hvis vi havde fået lov til at rydde op

Zealand-boss: Alexion-aftale kan være over 13 mia. kr. værd