Muligt opkøb af amerikansk sygehusaktie sender værdien i vejret
Foto: Arkivfoto: Drew Angerer/Ritzau Scanpix
Penge Af
Konsolideringen i den amerikanske sektor for sygehuse og kliniker ser ud til at fortsætte.

Torsdag er det Acadia Healthcare, der gør sig inden for behandling af psykiske lidelser, som er i søgelyset, da nyhedsbureauet Reuters på baggrund af unavngivne kilder skriver, at selskabet er i samtaler med kapitalfonde om et salg.

Ikke overraskende reagerer aktiemarkedet positivt på nyheden og sender aktien i Acadia i vejret med 7,4 pct. til 38,43 dollar.

Ifølge forlydenderne skulle KKR og TPG Global være blandt de kapitalfonde, som har henvendt sig til Acadia Healthcare.

Og skulle en aftale blive til virkelighed, så kan aktionærerne se frem til yderligere gevinst. Ifølge Bloomberg News vurderer finanshuset Leerinks analytiker Ana Gupte, at et salg kan ske til en faktor på 11 til 12 gange indtjeningen, og det vil betyde en gevinst på 35 til 55 pct. i forhold til kursniveauet onsdag på 35-36 dollar.

Aktien i Acadia har dog en del spekulation mod sig fra investorer, som tror på kursfald, efter at en rapport fra investeringsselskabet Aurelius i sidste uge skrev om forsømmelse af patienter hos Acadia på grund af personalemangel.

Rapporten betød, sammen med sidste uges sure markedsstemning, at aktien i Acadia faldt med cirka 5 pct. tre dage i træk.

Aktien er siden årsskiftet steget med 19 pct.


NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Trump giver Barr grønt lys til at offentliggøre Rusland-rapport

Aktier: Recessionsfrygt sendte Pandora og Ambu ned

Theresa May: Ikke nok opbakning til at holde tredje afstemning om brexit-aftale

Datatilsynet politianmelder taxiselskab og indstiller dem til millionbøde

USA: Rød åbning med bankaktierne i mindre optur

Ejere af hvidvaskanmeldt minibank: Københavns Andelskasse ville være en sund bank, hvis vi havde fået lov til at rydde op

Zealand-boss: Alexion-aftale kan være over 13 mia. kr. værd

Nilfisk indgår samarbejde med udvikler af kunstig intelligens

Vestager straffer Nike for at styre salg af fodboldtrøjer