USA: Zig-zag-kursen fortsætter på det amerikanske aktiemarked
Foto: Arkivfoto: Bryan R. Smith/Ritzau Scanpix
Penge Af
De amerikanske aktiemarkeder fortsætter med rulle frem og tilbage. Tirsdagens store kursfremgange blev onsdag afløst af nervøse minusser. Dagen startede med et minus på 1,0 pct. i det brede marked, som ud på eftermiddagen ellers for en periode krøb i plus, inden referatet af den amerikanske centralbanks seneste rentemøde igen sendte markedet i rødt.

Det brede S&P 500-indeks sluttede dog blot med et marginalt minus, trukket op af finansaktierne, mens Dow Jones-indekset tabte 0,4 pct. For teknologitunge Nasdaq blev det til et mindre fald på 0,05 pct. onsdag.

Rentereferat trak ned

Den skiftende stemning på aktiemarkedet understreger nervøsiteten blandt investorerne. I baghovedet ligger frygten for handelskrigen mellem USA og Kina stadig på lur, mens det italienske statsunderskud og brexit-forhandlingerne også spøger.

- Tirsdag var stigningerne så store, at det næsten var lidt for meget. Der er legitime grunde til, at markedet er faldet ned igen. Åbenlyst de højere renter, og det ser også ud til, at sagen med Kina fortsætter. De her ting er der stadig, sagde Matt Maley, aktiestrateg hos Miller Tabak + Co., til Bloomberg News.

Onsdagens referat af Federal Reserves seneste rentemøde var heller ikke lige det, markedet havde ventet på. Sidste uges store aktieudsalg var udløst af frygten for stigende renter. Da referatet afslørede, at der er et flertal blandt centralbankcheferne for i en periode at lade styrerenten være højere end det neutrale niveau, var det ikke den opmuntrende læsning, investorerne havde håbet på.

IBM stoppet i vækstsporet

Blandt sektorerne var 4 ud af 11 i plus i S&P 500-indekset med finansaktierne i top, da de vandt 0,9 pct. Også dagligvarer, sundhedssektoren og kommunikationsservice gik frem og vandt alle omkring 0,5 pct.

I bunden fandt man omvendt råvarer og materialer, der tabte 0,8 pct., mens energiaktierne smed 0,7 pct., da olieprisen onsdag faldt med 2,7 pct. Den store it-sektor tabte 0,5 pct.

På selskabssiden var IBM og Home Depot de store syndere i S&P 500, da de faldt med 7,6 pct. og 4,3 pct.

Den amerikanske it-kæmpe IBM fik den hårde medfart efter sit regnskab tirsdag aften. Selskabets omsætning ramte ikke forventningerne i markedet i tredje kvartal, og det sætter spørgsmålstegn ved IBM's vækststrategi. Samtidig sluttede også tre kvartaler med vækst for IBM, der før det havde set sin omsætning falde seks år i træk.

IBM faldt mest af alle i S&P 500.

Home Depot blev ramt af data fra den amerikanske økonomi, som viste en opbremsning i nybyggeriet i USA i september, og analytikerne advarer nu om, at indtjeningen i sektoren fremadrettet vil blive ramt af det.

Netflix tilbage på sporet 

Der var dog også positivt nyt til investorerne denne onsdag. Netflix steg 5,3 pct., efter selskabet i sit regnskab for tredje kvartal demonstrerede, at det var en enlig svale, da man skuffede med kundevæksten for tre måneder siden.

Netflix fik i tredje kvartal netto 6,96 mio. flere abonnementer i folden, så det nu har 137,1 mio. kunder på verdensplan. Det var mere end de 5,0 mio. nye kunder, som selskabet havde lovet i forbindelse med skuffelsen i andet kvartal. Det slog også analytikernes forventning om 5,09 mio. nye kunder ifølge Bloomberg News.

Samtidig lagde Netflix aggressive forventninger frem og spår at hente netto 9,4 mio. kunder i det igangværende fjerde kvartal, hvilket ligger langt over konsensus på 7,18 mio. nye kunder ifølge Bloomberg News.

Bedst i S&P 500 gik det dog for det store luftfartsselskab United Continental. En opjustering af forventningerne til hele 2018 gav et kursløft på 6,0 pct.

NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Trump giver Barr grønt lys til at offentliggøre Rusland-rapport

Rædselskabinettet: Her er kunderne i den hvidvaskanmeldte andelskasse

Aktier: Recessionsfrygt sendte Pandora og Ambu ned

Viacom letter på aftale med AT&T og topper S&P 500-indekset

Theresa May: Ikke nok opbakning til at holde tredje afstemning om brexit-aftale

Datatilsynet politianmelder taxiselskab og indstiller dem til millionbøde

Trump anerkender Golanhøjderne som en del af Israel

Ejere af hvidvaskanmeldt minibank: Københavns Andelskasse ville være en sund bank, hvis vi havde fået lov til at rydde op

Zealand-boss: Alexion-aftale kan være over 13 mia. kr. værd