USA: Amerikanske aktier vender atter snuden nedad
Foto: Spencer Platt /Ritzau Scanpix
Penge Af
De amerikanske aktier fortsætter som en yoyo op og ned. Onsdag er retningen ned efter meget store plusser tirsdag. Sidste uge var den værste aktieuge i USA siden marts. Samtidig var tirsdag den bedste aktiedag siden marts.

Det brede S&P 500-indeks mister onsdag kl. 12:00, amerikansk østkysttid, 0,2 pct., mens Dow Jones-indekset, som blot har 30 aktier i sig, også falder med 0,2 pct. Teknologitunge Nasdaq taber samtidig 0,3 pct.

Udviklingen spejles rundt i obligationsmarkedet, hvor øget efterspørgsel løfter kurserne og sender den tiårige rente ned med 1 basispoint.

Indtjeningen i fokus


Den skiftende stemning på aktiemarkedet understreger nervøsiteten blandt investorerne. I baghovedet ligger frygten for handelskrigen mellem USA og Kina stadig på lur, mens det italienske statsunderskud og brexit-forhandlingerne også spøger. Senere onsdag kommer der også referat fra den amerikanske centralbanks seneste rentemøde i september, hvor man løftede renten.

Oktober er regnskabssæson i USA og med de strakte prissætninger, skal der ikke mange skuffelser til for at vende stemningen.

- De amerikanske selskabers indtjening bør fortsat være støttende for prissætningerne. Vi venter, at den stærke trend vil fortsætte, lyder det i en kommentar fra JPMorgan Asset Managements globale strateg, Mike Bell, ifølge Financial Times.

Bell peger dog også på, at guidance for 2019 kommer i fokus. Til næste år bortfalder væksteffekten i bundlinjerne fra skattereformen. Derfor regner JPMorgan med, at indtjeningsvæksten vil falde fra 20 pct. i 2018 til det halve næste år.

Blandt sektorerne er det onsdag plus til 4 ud af 11 i S&P 500. I toppen ligger finansaktierne med en stigning på 0,9 pct., mens dagligvarer vinder 0,4 pct. Bunden udgøres af energisektoren med minus 1,1 pct., da olieprisen onsdag falder med 2,7 pct. Cyklisk forbrug mister 0,8 pct., råvarer og materialer falder 0,7 pct., mens den vigtige it-sektor taber 0,6 pct.

IBM bremset i vækstsporet

På selskabsfronten er der fokus på byggeselskaberne, Netflix og IBM.

Byggeselskaberne er ramt af skuffende data for boligbyggeriet i USA i september, og eksempelvis Home Depot falder med 4,4 pct. og er med til at trække S&P 500 i minus.

Den amerikanske it-kæmpe IBM får også en hård medfart efter regnskabsoffentliggørelse tirsdag aften, og aktien ligger 6,2 pct. lavere.

Selskabets omsætning ramte ikke forventningerne i markedet i tredje kvartal, og det stiller ifølge Bloomberg News spørgsmålstegn ved IBM's vækststrategi.

Dermed sluttede også tre kvartaler med vækst for IBM, der før det havde set sin omsætning falde seks år i træk.

Netflix tilbage med fremgang

Omvendt går det for streaming-giganten Netflix, som steg kraftigt i eftermarkedet tirsdag, og onsdag hopper aktien 4,8 pct. op.

Selskabets regnskab for tredje kvartal overraskede positivt på bundlinjen, mens omsætningen landede som ventet. Netflix hentede samtidig flere nye kunder hjem i kvartalet, end analytikerne havde regnet med, skriver Bloomberg News. Situationen var den omvendte efter andet kvartal.

Netflix fik i tredje kvartal netto 6,96 mio. flere abonnementer i folden, så det nu har 137,1 mio. kunder på verdensplan. Det var mere end de 5,0 mio. nye kunder, som selskabet havde lovet i forbindelse med skuffelsen i andet kvartal. Det slog også analytikernes forventning, ifølge Bloomberg News, om 5,09 mio. nye kunder.

Samtidig lægger Netflix aggressive forventninger frem og spår at hente netto 9,4 mio. kunder i det igangværende fjerde kvartal, hvilket ligger langt over konsensus på 7,18 mio. nye kunder ifølge Bloomberg News.
NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Trump giver Barr grønt lys til at offentliggøre Rusland-rapport

Rædselskabinettet: Her er kunderne i den hvidvaskanmeldte andelskasse

Aktier: Recessionsfrygt sendte Pandora og Ambu ned

Viacom letter på aftale med AT&T og topper S&P 500-indekset

Theresa May: Ikke nok opbakning til at holde tredje afstemning om brexit-aftale

Datatilsynet politianmelder taxiselskab og indstiller dem til millionbøde

Trump anerkender Golanhøjderne som en del af Israel

Ejere af hvidvaskanmeldt minibank: Københavns Andelskasse ville være en sund bank, hvis vi havde fået lov til at rydde op

Zealand-boss: Alexion-aftale kan være over 13 mia. kr. værd