USA: Amerikanske aktier vender atter snuden nedad
Foto: Spencer Platt /Ritzau Scanpix
Penge Af
De amerikanske aktier fortsætter som en yoyo op og ned. Onsdag er retningen ned efter meget store plusser tirsdag. Sidste uge var den værste aktieuge i USA siden marts. Samtidig var tirsdag den bedste aktiedag siden marts.

Det brede S&P 500-indeks mister onsdag kl. 12:00, amerikansk østkysttid, 0,2 pct., mens Dow Jones-indekset, som blot har 30 aktier i sig, også falder med 0,2 pct. Teknologitunge Nasdaq taber samtidig 0,3 pct.

Udviklingen spejles rundt i obligationsmarkedet, hvor øget efterspørgsel løfter kurserne og sender den tiårige rente ned med 1 basispoint.

Indtjeningen i fokus


Den skiftende stemning på aktiemarkedet understreger nervøsiteten blandt investorerne. I baghovedet ligger frygten for handelskrigen mellem USA og Kina stadig på lur, mens det italienske statsunderskud og brexit-forhandlingerne også spøger. Senere onsdag kommer der også referat fra den amerikanske centralbanks seneste rentemøde i september, hvor man løftede renten.

Oktober er regnskabssæson i USA og med de strakte prissætninger, skal der ikke mange skuffelser til for at vende stemningen.

- De amerikanske selskabers indtjening bør fortsat være støttende for prissætningerne. Vi venter, at den stærke trend vil fortsætte, lyder det i en kommentar fra JPMorgan Asset Managements globale strateg, Mike Bell, ifølge Financial Times.

Bell peger dog også på, at guidance for 2019 kommer i fokus. Til næste år bortfalder væksteffekten i bundlinjerne fra skattereformen. Derfor regner JPMorgan med, at indtjeningsvæksten vil falde fra 20 pct. i 2018 til det halve næste år.

Blandt sektorerne er det onsdag plus til 4 ud af 11 i S&P 500. I toppen ligger finansaktierne med en stigning på 0,9 pct., mens dagligvarer vinder 0,4 pct. Bunden udgøres af energisektoren med minus 1,1 pct., da olieprisen onsdag falder med 2,7 pct. Cyklisk forbrug mister 0,8 pct., råvarer og materialer falder 0,7 pct., mens den vigtige it-sektor taber 0,6 pct.

IBM bremset i vækstsporet

På selskabsfronten er der fokus på byggeselskaberne, Netflix og IBM.

Byggeselskaberne er ramt af skuffende data for boligbyggeriet i USA i september, og eksempelvis Home Depot falder med 4,4 pct. og er med til at trække S&P 500 i minus.

Den amerikanske it-kæmpe IBM får også en hård medfart efter regnskabsoffentliggørelse tirsdag aften, og aktien ligger 6,2 pct. lavere.

Selskabets omsætning ramte ikke forventningerne i markedet i tredje kvartal, og det stiller ifølge Bloomberg News spørgsmålstegn ved IBM's vækststrategi.

Dermed sluttede også tre kvartaler med vækst for IBM, der før det havde set sin omsætning falde seks år i træk.

Netflix tilbage med fremgang

Omvendt går det for streaming-giganten Netflix, som steg kraftigt i eftermarkedet tirsdag, og onsdag hopper aktien 4,8 pct. op.

Selskabets regnskab for tredje kvartal overraskede positivt på bundlinjen, mens omsætningen landede som ventet. Netflix hentede samtidig flere nye kunder hjem i kvartalet, end analytikerne havde regnet med, skriver Bloomberg News. Situationen var den omvendte efter andet kvartal.

Netflix fik i tredje kvartal netto 6,96 mio. flere abonnementer i folden, så det nu har 137,1 mio. kunder på verdensplan. Det var mere end de 5,0 mio. nye kunder, som selskabet havde lovet i forbindelse med skuffelsen i andet kvartal. Det slog også analytikernes forventning, ifølge Bloomberg News, om 5,09 mio. nye kunder.

Samtidig lægger Netflix aggressive forventninger frem og spår at hente netto 9,4 mio. kunder i det igangværende fjerde kvartal, hvilket ligger langt over konsensus på 7,18 mio. nye kunder ifølge Bloomberg News.Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Franskmænd i oprør over stigende benzinpriser: En dræbt og 400 mennesker er blevet såret

800 buschauffører protesterer mod stramme tidsplaner og færre ruter: Det rammer ikke de velbjærgede men dem med tyndslidt tegnebog

Det holder aktiechefen øje med i ugen der kommer

Kristian Jensen om reformstop: Vi er stødt på en mur og må finde andre veje frem

Danmarks Titanic: Søren Flott vil fortælle historien om den værste skibskatastrofe i verdenshistorien

Kom med på to afbud: Nu er Morten Løkkegaard EU-spidskandidat

Smukke gamle biler får nyt liv på Jaguars klassikerfabrik

Claus Hjort: Vi skal af med dette EU-forbehold

Labour-leder tror ikke på brexit-aftale: Et nyt britisk valg kan komme snart