USA: Stærk aktietirsdag - alle tre ledende indeks skyder mere end 2 pct i vejret
Stærke bankregnskaber trak op tirsdag. Goldman Sachs leverede efter årets første tre kvartaler det største overskud per aktie nogensinde.
Foto: Richard Drew/ap/Ritzau Scanpix
Penge Af
De amerikanske aktier strøg i vejret tirsdag med plusser over en bred kam, og med it-aktierne helt i front. Stemningen var præget af, at sidste uges nervøsitet og bekymring var kommet lidt på afstand, og investorerne vendte tilbage til risiko. Samtidig var der flere stærke regnskaber, nu hvor rapportsæsonen i USA for alvor er kommet i gang.

Det brede S&P 500-indeks vandt 2,2 pct., hvilket var den største stigning på en dag siden marts, mens Dow Jones-indekset, som blot har 30 aktier i sig, også steg med 2,2 pct. Bedst gik det dog for teknologitunge Nasdaq, som sprang op med 2,9 pct.

"Nu begynder der at komme de rigtige mønter i maskinen. Det er gode regnskaber, som kommer. Det er også godt, at resultaterne bliver belønnet. Man var blevet lidt for negativ efter sidste uges profit warnings, som skabte nervøsitet i markedet. Så lidt jubel denne tirsdag, men en enkelt dag er ikke nok. Vi skal se mere," forklarer Lars Skovgaard Andersen, seniorstrateg i Danske Bank.

Grønt over hele linjen

På sektorfronten var der også grønt over hele linjen. Alle 11 hovedbrancher i S&P 500-indekset sluttede tirsdagen i plus. I toppen fandt man it-aktierne, som vandt 3,0 pct., fulgt af sundhed med et plus på 2,9 pct., mens cyklisk forbrug steg 2,2 pct., og den nye sektor for kommunikationsservice gik op med 2,3 pct.

Bunden blev udgjort af dagligvarer og energi, som måtte nøjes med stigninger på henholdsvis 1,1 pct. og 0,9 pct.

Blandt selskaberne var der tirsdag kun minusser til 22 ud af indeksets medlemmer. Opturen blev ført an af plusser til Microsoft på 3,2 pct. og til Amazon 3,4 pct., mens Apple og Facebook steg henholdsvis 2,2 pct. og 3,4 pct. Alphabet, Googles moderselskab, steg samtidig 2,8 pct., mens Netflix, som efter markedets lukning tirsdag lægger regnskab for tredje kvartal frem, vandt 4,0 pct.

Stærke bankregnskaber

Desuden trak selskabsnyheder og regnskaber fint op i markedet tirsdag.

Storbankerne Morgan Stanley og Goldman Sachs aflagde regnskaber i timerne forud for børsåbning og blev belønnet af investorerne. Morgan Stanley vandt 5,7 pct., mens Goldman steg 3,0 pct. Begge banker kunne fremvise indtægter, som var større end ventet, og for Goldman Sachs' vedkommende var bankens indtjening per aktie set over årets første tre kvartaler det højeste for banken nogensinde.

Den gode stemning i finans trak også andre store banknavne op med plus til JPMorgan Chase på 2,1 pct. og 2,2 pct. til Bank of America.

Verdens største kapitalforvalter, Blackrock, fik til gengæld en mindre kurslussing med et fald på 4,4 pct., hvilket var det næststørste minus i tirsdagens S&P 500-indeks. Årsagen var, at investorerne for første gang i tre år netto trak investeringer ud af selskabet.

Unitedhealth, den store amerikanske sygekasse, vandt derimod 4,7 pct. efter et overraskende positivt tredje kvartal, hvor koncernen fandt anledning til at løfte forventningerne til helåret.

Medicinalvirksomheden Johnson & Johnson fik også et klap på skuldrene af investorerne oven på sit kvartalsregnskab. Johnson & Johnson omsatte mere end forventet, og indtjeningen per aktie overgik samtidig markedets prognoser. Aktien steg 2,0 pct.

Softwareselskabet Adobe toppede i S&P 500 med et plus på 9,5 pct. Adobe løftede sent mandag sløret for vækstforventningerne til næste år - omkring 20 pct. - og de var højere end ventet.

For maskinleverandøren WW Grainger udløste regnskabet for tredje kvartal dog ikke en kursgave. Aktien faldt mest i S&P 500-indekset, da selskabet missede forventningerne til omsætningen og samtidig så sin driftsmargin indsnævret kraftigt. WW Grainger tabte 12,0 pct.


NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Trump giver Barr grønt lys til at offentliggøre Rusland-rapport

Rædselskabinettet: Her er kunderne i den hvidvaskanmeldte andelskasse

Aktier: Recessionsfrygt sendte Pandora og Ambu ned

Viacom letter på aftale med AT&T og topper S&P 500-indekset

Theresa May: Ikke nok opbakning til at holde tredje afstemning om brexit-aftale

Datatilsynet politianmelder taxiselskab og indstiller dem til millionbøde

Trump anerkender Golanhøjderne som en del af Israel

Ejere af hvidvaskanmeldt minibank: Københavns Andelskasse ville være en sund bank, hvis vi havde fået lov til at rydde op

Zealand-boss: Alexion-aftale kan være over 13 mia. kr. værd