Aktier: Spirende optimisme giver største europæiske aktieoptur i et halvt år
Foto: Arkivfoto: Lucy Nicholson/Ritzau Scanpix
Penge Af
Stemningen på det europæiske aktiemarked blev bedre og bedre i løbet af tirsdagen, og dagen endte med den største fremgang i mere end et halvt år for det brede Stoxx 600-indeks, der steg 1,6 pct.

"Lige nu er det en forbedring i forhold til for en uge siden. Hvor længe, det varer, er ikke godt at vide," siger økonom Marchel Alexandrovich fra Jefferies til Reuters. Han henviser til, at der er kommet mere ro på, efter at Italien afleverede sit udkast til statsbudgettet for 2019 mandag aften.

I bilsektoren er der også faldet ro på, efter at Audi har fået en bøde fra en domstol i Tyskland for fup med dieseludledninger. Audi, der er ejet af Volkswagen-gruppen, accepterer bøden på 800 mio. euro (knap 6 mia. kr.), og det er angiveligt mindre, end markedet havde frygtet. Volkswagen-aktien steg i hvert fald efterfølgende 2,3 pct.

Blandt enkeltaktierne steg en anden tysk virksomhed, Kion, helt til tops i Stoxx 600 med et kursløft på 9,3 pct. - aktiens højeste nogensinde. Det skyldtes en positiv analyse fra den schweiziske bank UBS, der forudser høj vækst fremover for firmaet, der leverer gaffeltrucks og andre logistikløsninger til varehuse.

I bunden var der kurshøvl til britiske Merlin Entertainments, der ejer forlystelsesparker, herunder de otte Legoland-parker. Her kæmper Merlin med at få kunderne til at bruge flere penge, og det huer ikke investorerne, der sendte aktien ned med 8,0 pct.


NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Trump giver Barr grønt lys til at offentliggøre Rusland-rapport

Rædselskabinettet: Her er kunderne i den hvidvaskanmeldte andelskasse

Aktier: Recessionsfrygt sendte Pandora og Ambu ned

Viacom letter på aftale med AT&T og topper S&P 500-indekset

Theresa May: Ikke nok opbakning til at holde tredje afstemning om brexit-aftale

Datatilsynet politianmelder taxiselskab og indstiller dem til millionbøde

Trump anerkender Golanhøjderne som en del af Israel

Ejere af hvidvaskanmeldt minibank: Københavns Andelskasse ville være en sund bank, hvis vi havde fået lov til at rydde op

Zealand-boss: Alexion-aftale kan være over 13 mia. kr. værd