Aktier: Spirende optimisme giver største europæiske aktieoptur i et halvt år
Foto: Arkivfoto: Lucy Nicholson/Ritzau Scanpix
Penge Af
Stemningen på det europæiske aktiemarked blev bedre og bedre i løbet af tirsdagen, og dagen endte med den største fremgang i mere end et halvt år for det brede Stoxx 600-indeks, der steg 1,6 pct.

"Lige nu er det en forbedring i forhold til for en uge siden. Hvor længe, det varer, er ikke godt at vide," siger økonom Marchel Alexandrovich fra Jefferies til Reuters. Han henviser til, at der er kommet mere ro på, efter at Italien afleverede sit udkast til statsbudgettet for 2019 mandag aften.

I bilsektoren er der også faldet ro på, efter at Audi har fået en bøde fra en domstol i Tyskland for fup med dieseludledninger. Audi, der er ejet af Volkswagen-gruppen, accepterer bøden på 800 mio. euro (knap 6 mia. kr.), og det er angiveligt mindre, end markedet havde frygtet. Volkswagen-aktien steg i hvert fald efterfølgende 2,3 pct.

Blandt enkeltaktierne steg en anden tysk virksomhed, Kion, helt til tops i Stoxx 600 med et kursløft på 9,3 pct. - aktiens højeste nogensinde. Det skyldtes en positiv analyse fra den schweiziske bank UBS, der forudser høj vækst fremover for firmaet, der leverer gaffeltrucks og andre logistikløsninger til varehuse.

I bunden var der kurshøvl til britiske Merlin Entertainments, der ejer forlystelsesparker, herunder de otte Legoland-parker. Her kæmper Merlin med at få kunderne til at bruge flere penge, og det huer ikke investorerne, der sendte aktien ned med 8,0 pct.

Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Franskmænd i oprør over stigende benzinpriser: En dræbt og 400 mennesker er blevet såret

Danmarks Titanic: Søren Flott vil fortælle historien om den værste skibskatastrofe i verdenshistorien

Det holder aktiechefen øje med i ugen der kommer

800 buschauffører protesterer mod stramme tidsplaner og færre ruter: Det rammer ikke de velbjærgede men dem med tyndslidt tegnebog

Kristian Jensen om reformstop: Vi er stødt på en mur og må finde andre veje frem

Kom med på to afbud: Nu er Morten Løkkegaard EU-spidskandidat

Smukke gamle biler får nyt liv på Jaguars klassikerfabrik

Claus Hjort: Vi skal af med dette EU-forbehold

Labour-leder tror ikke på brexit-aftale: Et nyt britisk valg kan komme snart