C25 sætter rekord: Største stigning i indeksets knap etårige historie
Foto: PR-foto
Penge Af
Investorerne er ved at titte frem fra de seneste ugers flyverskjul og igen vove sig ud på aktiemarkedet.

Tirsdag bød på pæne stigninger på de europæiske aktiemarkeder, der ellers er faldet kraftigt de seneste uger, og herhjemme fik C25-indekset sin største stigning nogensinde, da alle aktier undtagen Genmab gik frem.

C25-indekset blev skabt i december 2017, så der er kun en relativt kort historik at sammenligne med. Ser man på det lidt ældre C20 Cap-indeks, præsterede det tirsdag sin største stigning siden sommeren 2016.

Slutfacit for C25 var en fremgang på 2,4 pct. til 1047,4.

Generelt var der god stemning på børserne i Europa, efter at Italiens regering mandag skabte mindre uro end ventet omkring landets statsbudget, og der ellers ikke var flere af de dårlige nyheder, der har givet kursfald i de seneste uger.

Aktier i sundhedssektoren som Ambu, Bavarian Nordic, Chr. Hansen og GN toppede det danske eliteindeks - alle med stigninger på mere end 4,5 pct.

De to førstnævnte var der ikke nyt ude om, men de har været blandt de hårdest ramte af tilbagegangen på børserne i oktober, og for Chr. Hansen var der tale om en fortsat optur efter mandagens velmodtagne årsregnskab.

GN Store Nord er i fokus i forbindelse med EUHA-messen i Hannover i Tyskland, der starter onsdag. Indtil videre er der dog ikke nyt fra den kombinerede høreapparat- og headsetproducent.

Genmab fra top til bund

Genmab-aktien startede dagen med at klatre til tops i C25 oven på en artikel i Berlingske, hvor topchef Jan van de Winkel fremhævede potentialet i selskabets igangværende kliniske studie, Maia.

Men da Genmabs samarbejdspartner Johnson & Johnson ved frokosttid leverede regnskab for tredje kvartal og afslørede de seneste salgstal for kræftmidlet Darzalex, vendte Genmabs lykke.

Salgstallene var nemlig skuffende læsning, fortæller senioranalytiker Søren Løntoft Hansen fra Sydbank.

"Udviklingen er umiddelbart skuffende. Salget i USA overrasker faktisk en anelse i forhold til mine estimater, men i resten af verden skuffer det. Der skal man være opmærksom på, at der er en prisjustering med tilbagevirkende kraft."

"I de forgående kvartaler har salget været for højt uden for USA, og det er den justering, man laver, omend det ikke ændrer på, at salget er svagere end forventet," siger han.

I USA var Darzalex-salget på 318 mio. dollar, mens det uden for USA var 180 mio. dollar. Samlet var salget således på 498 mio. dollar, hvor Søren Løntoft Hansen havde ventet et salg på 570 mio. dollar.

Genmab-aktien endte 2,1 pct. lavere i 888,60 kr.

Mindre tro på Danske Bank

Danske Bank er fortsat i analytikernes søgelys i forbindelse med den store hvidvasksag fra Estland. Den amerikanske bank Morgan Stanley har barberet sit kursmål for aktien. Kursmålet lyder på 171 kr., hvor det før hed 203 kr., og banken fastholder sin anbefaling "ligevægt".

Helt så blide var analytikerne fra Keefe, Bruyette & Woods ikke, da de mandag skar kraftigt i kursmålet fra 298 kr. til 162 kr. og sænkede anbefalingen til "market perform".

Danske Bank steg dog 1,4 pct. til 141,50 kr. og genvandt dermed det tabte fra mandag, hvor aktien faldt 1,2 pct. oven på en sænket kreditvurdering fra Moody's.

Den schweiziske bank Credit Suisse har indledt dækning af forsikringsselskaberne Tryg og Topdanmark. For førstnævnte indleder banken dækning med anbefalingen "underperform" og et kursmål på 135 kr., mens Topdanmark får anbefalingen "underperform", og kursmålet sættes til 250 kr.

Tryg steg 1,8 pct. til 154,30 kr., mens Topdanmark gik 1,5 pct. frem til 294,80 kr.


NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Trump giver Barr grønt lys til at offentliggøre Rusland-rapport

Rædselskabinettet: Her er kunderne i den hvidvaskanmeldte andelskasse

Aktier: Recessionsfrygt sendte Pandora og Ambu ned

Viacom letter på aftale med AT&T og topper S&P 500-indekset

Theresa May: Ikke nok opbakning til at holde tredje afstemning om brexit-aftale

Datatilsynet politianmelder taxiselskab og indstiller dem til millionbøde

Trump anerkender Golanhøjderne som en del af Israel

Ejere af hvidvaskanmeldt minibank: Københavns Andelskasse ville være en sund bank, hvis vi havde fået lov til at rydde op

Zealand-boss: Alexion-aftale kan være over 13 mia. kr. værd