USA: Investeringsbanker starter handelsdag i toppen af stigende indeks
Foto: Arkivfoto: Shannon Stapleton/Ritzau Scanpix
Penge Af
Wall Street er tilbage på den grønne gren tirsdag efter at være faldet mandag og syv af de seneste otte handelsdage for S&P 500-indeksets vedkommende.

Pæne regnskaber fra blandt andre Goldman Sachs og Morgan Stanley er med til at løfte humøret på børserne i New York, der også er hjulpet af bedre aktiestemning i Europa, hvor polemikken om Italiens statsbudget er dæmpet.

Efter ti minutters handel ligger det brede S&P 500-indeks 0,7 pct. højere, mens Nasdaq-indekset stiger 1,0 pct., og Dow Jones-indekset går 0,8 pct. frem.

Storbankerne Morgan Stanley og Goldman Sachs har begge aflagt regnskaber i timerne forud for børsåbning og belønnes af investorerne.

Indtægerne var større end ventet for Morgan Stanley i årets tredje kvartal. De endte i kvartalet på 9,87 mia. dollar, og det ramte dermed over analytikernes estimat på 9,56 mia. dollar, viser data fra Bloomberg News. På bundlinjen kan Morgan Stanley desuden fremvise et overskud på 1,17 dollar per aktie i kvartalet.

Regnskabet tages meget positivt imod i markedet, og Morgan Stanley-aktien stiger 3,8 pct. til 45,13 dollar.

Høje indtægter i bankerne

Også Goldman Sachs' indtægter ramte i tredje kvartal over analytikernes forventninger, da den amerikanske finanskæmpe havde nettoindtægter for 8,65 mia. dollar mod et estimat på 8,36 mia. dollar ifølge Bloomberg News.

Og Goldman Sachs' indtjening per aktie set over årets første tre kvartaler på 19,21 dollar er ifølge finanshusets topchef, David M. Salomon, det højeste overskud per aktie for Goldman Sachs nogensinde. Goldman Sachs' aktie stiger efter regnskabet 1,6 pct. til 218,66 dollar.

Den amerikanske sygekasse Unitedhealth, som er en af de største af sin slags i USA, har oven på et overraskende positivt tredje kvartal fundet anledning til at løfte forventningerne til helåret. Nu venter sygekassen for helåret en justeret indtjening per aktie på 12,80 dollar, efter at den foregående forventning lød på en justeret indtjening per aktie på mellem 12,50 og 12,75 dollar.

Opjusteringen fra Unitedhealth følger, efter at selskabet i tredje kvartal havde en justeret indtjening per aktie på 3,41 dollar. Det var højere end de 3,29 dollar, som analytikerne havde regnet med, der ville blive tjent per aktie. Samlet bedømmes Unitedhealths regnskab til en stigning på 3,1 pct. til 268,40 dollar.

Medicinalvirksomheden Johnson & Johnson tiljubles også af investorerne oven på et kvartalsregnskab. J&J omsatte for 1,5 pct. mere end forventet, da salget i tredje kvartal landede på 20,35 mia. dollar, og også indtjeningen per aktie overgik markedets prognoser. Aktien stiger 2,7 pct. til 137,51 dollar.

En af børsens mindre spillere, softwareselskabet Adobe, sendes op med 6,3 pct. til 252,89 dollar. Adobe leverede sent mandag en prognose om en salgsvækst på omkring 20 pct. i næste regnskabsår til i omegnen af 10,8 mia. dollar, hvilket kom som en positiv overraskelse. I forvejen var Adobe-aktien steget 36 pct. i år, skriver Bloomberg News.

Blackrock og Dominos i problemer


Verdens største kapitalforvalter, Blackrock, står til gengæld over for en kurslussing med et fald på 4,6 pct. til 407,32 dollar. Det kommer efter et kvartalsregnskab, hvor indtægterne var solide, men hvor der var tegn på, at investorerne er nervøse og trækker penge ud. Det kalder topchef Larry Fink skuffende, og aktiemarkedet lader til at være enigt.

Domino's Pizza dykker 3,5 pct. til 263,50 dollar efter at selskabets kvartalsregnskab viste en lidt skuffende salgsvækst, især i pizzakædens selvejede butikker.

Netflix er aktuel med sit kvartalsregnskab efter børslukketid, og foreløbig stiger aktien 1,2 pct. til 337,27 dollar forud for den begivenhed.
NYT AFSNIT Hvor stor forskel er der på Socialdemokratiets og Venstres økonomiske visioner for landet, og har partierne en reel plan for, hvordan den grønne omstilling skal finansieres? Få hele analysen i podcasten "Til valg med Corydon & Co.":Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerApp lader dig afstemme firmaudgifterne i realtid

Annoncørbetalt
indhold af Eurocard

Forsiden lige nu


H&M-boss lægger ikke fingre imellem de ærlige svar: "Der har været år, hvor jeg forsøgte at være lidt pænere, men det gik ikke"

Peter Jørgensen ejer 26 skobutikker i Norden: På tre år har han og partneren hævet 80 mio kr i udbytte

Er det slut fredag? Theresa May har kun få dage tilbage som premierminister

Investor har haft et årligt afkast på 33 pct - her er hans strategi

Deutsche Bank-boss varsler om "hårde nedskæringer"

Ved du, hvem du vil stemme på til EP-valget? Se grupper og spidskandidater her

Socialdemokratiet vil lade afgifter stige på øl, vin og slik

Denne vin koster 260.000 kr – her er forklaringen

Tæsk til Danica og vild vækst i AP Pension – sådan starter årets kamp om kundernes indbetalinger