Penge Af
Chr. Hansen åbner i bunden af det danske eliteindeks efter at have været mandagens solstrålehistorie.

Det danske C25-indeks åbner lysegrønt tirsdag med en stigning på 0,4 pct. i 1027,33. Der er omvendt optur til Genmab, som starter i toppen, efter at Berlingske Business har bragt et interview med biotekselskabets topchef.

Det danske C25-indeks lukkede ellers surt mandag med et fald på 0,3 pct.

  Chr. Hansen var solstrålehistorien mandag, og det er ikke samme billede, som tegner sig tirsdag, hvor aktien falder med 0,6 pct. i 615,80 kr.

Ingredienskoncernen præsenterede i sit helårsregnskab nye forventninger, herunder en organisk vækst på 9-11 pct., hvilket var bedre, end analytikerne havde regnet med. Forventningen til EBIT-marginen på 29,5 pct. var dog i den lavere ende.

Selv om aktien toppede mandag, er det ikke lutter lagkage for selskabet tirsdag, da DNB sænker sin anbefaling fra "køb" til "hold" og skærer kursmålet til 670 kr. fra 700 kr. viser data fra Bloomberg News.

Også SHB sænker sin anbefaling fra "køb" til "akkumuler".

DAMOKLESSVÆRD HÆNGER OVER DANSKE BANK

Danske Bank-aktien kan igen komme i negativt lys tirsdag, efter at den amerikanske bank Morgan Stanley har barberet sit kursmål for aktien. Kursmålet lyder på 171 kr., hvor det før hed 203 kr., og banken fastholder sin anbefaling "ligevægt".

Helt så blide var finanshuset Keefe, Bruyette & Woods ikke, da de mandag skar kraftigt i kursmålet fra 298 kr. til 162 kr., og anbefalingen blev sænket til "market perform". Aktien vender dog på en tallerken tirsdag og stiger 0,3 pct. i 140,15 kr.

  Finanshuset fulgte op med en analyse med overskriften Damoklessværd. I den græske fortælling om damoklessværdet hænger Dionysios et sværd over Damokles' hoved - i et hestehår - for at vise ham, at en herskers liv altid er i overhængende fare. Muligheden for store bøder hænger over hovedet på Danske Bank, skrev finanshuset.

Der er omvendt løftede kursmål til DSV, efter at både HSBC og Credit Suisse har været på banen.

Sidstnævnte hæver kursmålet fra 576 kr. til 633 kr., viser data fra Reuters, der ikke melder om en ændring i anbefalingen.

HSBC fastholder sin anbefaling "hold" og hæver kursmålet fra 575 kr. til 595 kr. Aktien åbner 0,6 pct. højere i 536 kr.

FINANSHUS SER PÅ FORSIKRINGSAKTIER

Den schweiziske bank Credit Suisse har også indledt dækning af to danske selskaber. Her er der tale om Tryg, hvor banken indleder dækningen med anbefalingen "underperform" og et kursmål på 135 kr. Den anden aktie er Topdanmark, hvor anbefalingen også lyder på "underperform", og kursmålet sættes til 250 kr.

Tryg-aktien falder 0,5 pct. i 150,90 kr. tirsdag, og Topdanmark følger trop med et fald på 0,2 pct. i 290 kr.

Genmab får nyt fra sin samarbejdspartner Johnson & Johnson, der leverer regnskab over middag for tredje kvartal. Berlingske skriver om selskabet og topchefen Jan van de Winkel og fokuserer på et vigtigt studie, der kan løfte kursen.

- Hvis resultaterne fra det studie er gode, kan vi potentielt set omgående få 50 procent af markedet, da USA udgør halvdelen af markedet som verdens største. Det er derfor, at det er fantastisk vigtigt, siger Genmabs topchef, Jan van de Winkel til Berlingske.

Aktien åbner 3,1 pct. højere i 936 kr. tirsdag.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Apple vil erobre markedet for betalingskort – lancerer kreditkortet Apple Cash

Trump giver Barr grønt lys til at offentliggøre Rusland-rapport

Rædselskabinettet: Her er kunderne i den hvidvaskanmeldte andelskasse

Aktier: Recessionsfrygt sendte Pandora og Ambu ned

Viacom letter på aftale med AT&T og topper S&P 500-indekset

Theresa May: Ikke nok opbakning til at holde tredje afstemning om brexit-aftale

Datatilsynet politianmelder taxiselskab og indstiller dem til millionbøde

Trump anerkender Golanhøjderne som en del af Israel

Ejere af hvidvaskanmeldt minibank: Københavns Andelskasse ville være en sund bank, hvis vi havde fået lov til at rydde op