Bankregnskaber trækker amerikanske aktiemarkeder i plus
Foto: Amr Alfiky/Ritzau Scanpix
Penge Af
Stigninger afløser fredag de grumme fald, som de seneste par dage har ramt det amerikanske aktiemarked. Flere regnskaber fra nogle af de store amerikanske banker er med til at begejstre investorerne ved åbningen i New York.

S&P 500-indekset lægger ud med at stige 1,6 pct. Torsdag faldt indekset 2,1 pct. Onsdag var faldet på 3,3 pct.

Dow Jones-indekset stiger 1,5 pct., mens Nasdaq tager det største spring frem og bliver løftet med 2,2 pct.

JPMorgan, Wells Fargo og Citygroup har inden åbning sat gang i den amerikanske regnskabssæson. Sæsonen skal gerne klarlægge, hvilken virkning præsident Donald Trumps handelsfejde med Kina har haft på indtjeningen hos de amerikanske selskaber.

"Fokus er nu flyttet til indtjening, som ventes at være stærk for dette kvartal og støtte markedet," siger Scott Brown, cheføkonom i Raymond James, til Reuters.

"Investorerne skal dog stadig vente en del volatilitet i dag, hvilket blot er pres, der er bygget op over de seneste to dage," fortsætter han.

Bankaktier overrasker

Citigroup kom ud af tredje kvartal med et overskud per aktie på 1,73 dollar mod ventet 1,68 dollar blandt analytikerne. Analytikernes estimater lå i intervallet fra 1,61-1,77 dollar. De samlede indtægter endte derimod marginalt lavere end ventet.

Citigroup-aktien begynder 2,7 pct. højere.

Wells Fargo-aktien stiger med 1,4 pct., selv om banken ramte uden for skiven med overskuddet per aktie. Det var på 1,13 dollar mod ventet 1,20 dollar blandt analytikerne ifølge Bloomberg.

De samlede indtægter endte til gengæld stort set som ventet.

JPMorgan var først med sit regnskab, der viste et godt tredje kvartal, hvor både indtægter og indtjening endte bedre end ventet af analytikerne.

Banken havde et overskud på 2,34 dollar per aktie, hvor analytikerne havde sat næsen op efter 2,26 dollar per aktie ifølge Bloomberg News.

Aktien i JPMorgan stiger med 0,9 pct. i den indledende handel.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Konkurs har givet Emil Thorup en gedigen mavepuster: "Det er helt usammenligneligt med noget andet, jeg tidligere har oplevet"

  USA/aktier: Fremgang fredag sikrede et plus på 2,5 pct for hele ugen

  Så skete det: Trump underskriver finanslov og erklærer nødretstilstand

  Ugen der kommer: Hvad skal Mærsk leve af i fremtiden?

  Medie: Facebook risikerer milliardbøde efter krænkelser af privatliv

  Bravida i rekord - danske entreprenører skal stå tidligt op for at følge med de udenlandske

  Fredagens aktier: DSV kravlede op på Panalpina-nyt i grønt marked

  USA/middag: Aktier løftes af opmuntrenede handelsnyt

  Danske Bank har valgt advokatfirma til sag i USA