Kartelmistænkte bryggerier falder på børsen
Foto: David W Cerny/Ritzau Scanpix
Penge Af
To af bryggerierne, som er mistænkt for karteldannelse i Indien, falder på børsen fredag.

Der er blandt andet tale om verdens største bryggeri, belgiske AB Inbev, og Indiens største bryggeri, United Breweries, hvor sidstnævte falder med 1,5 pct. på den indiske børs i et ellers stigende indisk marked.

Det sker efter nyheden om, at der skulle være foretaget en razzia af tre større bryggerier i Indien, herunder danske Carlsberg, som en del af en efterforskning om kartelvirksomhed mellem bryggerierne, siger kilder ifølge Reuters.
  Investorer og analytikere peger på, at aktierne i United Breweries var ramt af frygt for, at myndighedernes razzia kunne resultere i straffe, som kunne skade overskuddet på længere sigt.

AB Inbev, hvis ølmærker omfatter Budweiser, Corona og Stella Artois, falder også en smule på den belgiske børs. Aktien falder 0,4 pct. fredag eftermiddag.

Det danske islæt i sagen - Carlsberg - stiger modsat sine to konkurrenter med 0,6 pct. Det hører dog med til historien, at det danske marked generelt er stigende fredag, og at Carlsberg har været faldene seks dage i streg op til fredag.

følge Reuters skulle en whistleblower hos et af de tre bryggerier selv have henvendt sig til myndighederne, hvilket var baggrunden for, at undersøgelsen blev gennemført.

Myndighederne skulle angiveligt have holdt øje med og undersøgt de tre bryggerier gennem det seneste års tid.

På vegne af Carlsbergs indiske kontor bekræfter talsmands Dhiraj Kapur, at de indiske myndigheder har været i kontakt med Carlsberg vedrørende en undersøgelse, men han kan derudover ikke give detaljer omkring myndighedernes interesse.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Netflix går efter de fineste filmstatuetter med glubende appetit og dybe lommer

Løkke: Saudi-Arabien har ikke givet hele sandheden

Fed-chef ser tre renteforhøjelser forude

Frantz Longhi bryder tavsheden efter salg af designklenodie: "Værdien af Kähler er mere end 100-doblet"

Det vigtigste for dine aktier i ugen der kommer

Kan en ansigtscreme til 4000 kroner være pengene værd?

USA: Blandede bolsjer på ugens sidste handelsdag - Pampers-ejer skyder til vejrs efter stærkt regnskab, Ebay slår bak

Russisk kvinde sigtet for at blande sig i USA-valg