Kartelmistænkte bryggerier falder på børsen
Foto: David W Cerny/Ritzau Scanpix
Penge Af
To af bryggerierne, som er mistænkt for karteldannelse i Indien, falder på børsen fredag.

Der er blandt andet tale om verdens største bryggeri, belgiske AB Inbev, og Indiens største bryggeri, United Breweries, hvor sidstnævte falder med 1,5 pct. på den indiske børs i et ellers stigende indisk marked.

Det sker efter nyheden om, at der skulle være foretaget en razzia af tre større bryggerier i Indien, herunder danske Carlsberg, som en del af en efterforskning om kartelvirksomhed mellem bryggerierne, siger kilder ifølge Reuters.
  Investorer og analytikere peger på, at aktierne i United Breweries var ramt af frygt for, at myndighedernes razzia kunne resultere i straffe, som kunne skade overskuddet på længere sigt.

AB Inbev, hvis ølmærker omfatter Budweiser, Corona og Stella Artois, falder også en smule på den belgiske børs. Aktien falder 0,4 pct. fredag eftermiddag.

Det danske islæt i sagen - Carlsberg - stiger modsat sine to konkurrenter med 0,6 pct. Det hører dog med til historien, at det danske marked generelt er stigende fredag, og at Carlsberg har været faldene seks dage i streg op til fredag.

følge Reuters skulle en whistleblower hos et af de tre bryggerier selv have henvendt sig til myndighederne, hvilket var baggrunden for, at undersøgelsen blev gennemført.

Myndighederne skulle angiveligt have holdt øje med og undersøgt de tre bryggerier gennem det seneste års tid.

På vegne af Carlsbergs indiske kontor bekræfter talsmands Dhiraj Kapur, at de indiske myndigheder har været i kontakt med Carlsberg vedrørende en undersøgelse, men han kan derudover ikke give detaljer omkring myndighedernes interesse.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Konkurs har givet Emil Thorup en gedigen mavepuster: "Det er helt usammenligneligt med noget andet, jeg tidligere har oplevet"

  Så skete det: Trump underskriver finanslov og erklærer nødretstilstand

  Ugen der kommer: Hvad skal Mærsk leve af i fremtiden?

  Medie: Facebook risikerer milliardbøde efter krænkelser af privatliv

  Bravida i rekord - danske entreprenører skal stå tidligt op for at følge med de udenlandske

  Fredagens aktier: DSV kravlede op på Panalpina-nyt i grønt marked

  USA/middag: Aktier løftes af opmuntrenede handelsnyt

  Danske Bank har valgt advokatfirma til sag i USA

  Trump bekræfter: Vil erklære nødretstilstand for at få grænsemur