Penge Af
Det tegner til en dag, hvor rentemarkedet starter med at træde vande efter store udsving torsdag, hvilket også gjorde sig gældende for de amerikanske renter.

Ved dansk lukketid lå den toneangivende tiårige danske statsobligation 4 basispoint lavere i 0,46 pct., mens den tilsvarende amerikanske rente var i omkring 3,16 pct. Siden nåede den at falde til 3,13 pct., men i fredag morgens asiatiske handel er den oppe i nærheden af 3,18 pct.

Uroen på rentemarkedet kom efter offentliggørelsen af de nyeste inflationstal fra den amerikanske økonomi, som var lavere end ventet, og det tog noget af frygten for rentestigninger ud af markedet.

Hos United Nations Federal Credit Union vurderer investeringschef Christopher Sullivan, at inflationen er "inddæmmet", og at den amerikanske centralbank derfor kan være ganske godt tilfreds med resultatet af sin pengepolitik med "gradvise forhøjelser".

Højdepunktet i fredagens nøgletalskalender er forbrugertillidsindekset fra University of Michigan for oktober. Den foreløbige aflæsning af indekset ventes at vise en beskeden stigning til 100,5 fra 100,1 i september.

Inden da fremlægges der importpriser fra USA for september samt en opgørelse over de tyske forbrugerpriser i samme måned og den europæiske industriproduktion i august.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Så skete det: Trump underskriver finanslov og erklærer nødretstilstand

  Medie: Facebook risikerer milliardbøde efter krænkelser af privatliv

  Bravida i rekord - danske entreprenører skal stå tidligt op for at følge med de udenlandske

  Fredagens aktier: DSV kravlede op på Panalpina-nyt i grønt marked

  USA/middag: Aktier løftes af opmuntrenede handelsnyt

  Danske Bank har valgt advokatfirma til sag i USA

  Trump bekræfter: Vil erklære nødretstilstand for at få grænsemur

  Carnegie om ny Pandora-topchef: "Det er en anden profil, end det optimisterne havde sat næsen op efter"

  Tidligere Morningstar-chef forlader nystartet investeringsfirma