Penge Af
Det tegner til en dag, hvor rentemarkedet starter med at træde vande efter store udsving torsdag, hvilket også gjorde sig gældende for de amerikanske renter.

Ved dansk lukketid lå den toneangivende tiårige danske statsobligation 4 basispoint lavere i 0,46 pct., mens den tilsvarende amerikanske rente var i omkring 3,16 pct. Siden nåede den at falde til 3,13 pct., men i fredag morgens asiatiske handel er den oppe i nærheden af 3,18 pct.

Uroen på rentemarkedet kom efter offentliggørelsen af de nyeste inflationstal fra den amerikanske økonomi, som var lavere end ventet, og det tog noget af frygten for rentestigninger ud af markedet.

Hos United Nations Federal Credit Union vurderer investeringschef Christopher Sullivan, at inflationen er "inddæmmet", og at den amerikanske centralbank derfor kan være ganske godt tilfreds med resultatet af sin pengepolitik med "gradvise forhøjelser".

Højdepunktet i fredagens nøgletalskalender er forbrugertillidsindekset fra University of Michigan for oktober. Den foreløbige aflæsning af indekset ventes at vise en beskeden stigning til 100,5 fra 100,1 i september.

Inden da fremlægges der importpriser fra USA for september samt en opgørelse over de tyske forbrugerpriser i samme måned og den europæiske industriproduktion i august.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Netflix går efter de fineste filmstatuetter med glubende appetit og dybe lommer

Løkke: Saudi-Arabien har ikke givet hele sandheden

Fed-chef ser tre renteforhøjelser forude

Frantz Longhi bryder tavsheden efter salg af designklenodie: "Værdien af Kähler er mere end 100-doblet"

Det vigtigste for dine aktier i ugen der kommer

Kan en ansigtscreme til 4000 kroner være pengene værd?

USA: Blandede bolsjer på ugens sidste handelsdag - Pampers-ejer skyder til vejrs efter stærkt regnskab, Ebay slår bak

Russisk kvinde sigtet for at blande sig i USA-valg