Valuta: Euro-begejstring og dollar-svækkelse er overordnet tema
Foto: Scanpix
Markeder Af
De internationale valutamarkeder skubber dollar i baggrunden fredag morgen, hvor den amerikanske valuta handler tæt på det laveste niveau i næsten to uger mod en kurv af de øvrige store valutaer.

Faldende amerikanske renter og yderligere aktiekurstab på Wall Street torsdag ligger bag udviklingen, der trods en vending i såvel futures-markedet som i T-bond-markedet siden amerikansk lukketid, stadig vægter på stemningen.

De seneste dages massive kursfald på de globale aktiemarkeder har fået en del investorer til at trække følehornene til sig, og torsdagens svagere end forventede stigning i de amerikanske forbrugerpriser undergraver dollar, idet markedsdeltagerne reducerer sandsynligheden for et øget tempo i de amerikanske renteforhøjelser.

Den tiårige amerikanske benchmark-T-bond giver en rente på 3,17 pct. på markedet i Tokyo fredag efter at have ramt en syvårig top på 3,261 pct. tirsdag.

Pengestrømmene flyder mod Europa

Kapitalstrømmene flyder især mod den fælleseuropæiske valuta, der har brudt 1,16 dollar som følge af en positiv tone i referatet fra det seneste møde i Den Europæiske Centralbanks (ECB's) Styrelsesråd.

Heri fremgår det, at ECB er på vej til at normalisere den ultralette pengepolitik i år, trods bekymringer for at væksten i Europa bremser op.

"Vi har hørt en del kommentarer fra euroområdets topfolk for nylig om stigende inflation -- inklusive fra ECB-topchef Draghi. Og budskabet er konsekvent, at pristrykket vokser," siger valutachef Kathy Lien fra BK Asset Management til Reuters.

Det er blandt andet højere oliepriser, der lægger pres på prisstigningerne, mens den forholdsvis svage euro automatisk øger inflationen.

Euro står fredag morgen i 1,1605 dollar mod 1,1570 dollar torsdag eftermiddag, og dollar koster samtidig 112,30 yen mod 112,15 yen torsdag eftermiddag.

Dermed går der 129,50 yen på en euro fredag morgen mod 129,70 yen torsdag eftermiddag.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Konkurs har givet Emil Thorup en gedigen mavepuster: "Det er helt usammenligneligt med noget andet, jeg tidligere har oplevet"

  USA/aktier: Fremgang fredag sikrede et plus på 2,5 pct for hele ugen

  Så skete det: Trump underskriver finanslov og erklærer nødretstilstand

  Ugen der kommer: Hvad skal Mærsk leve af i fremtiden?

  Medie: Facebook risikerer milliardbøde efter krænkelser af privatliv

  Bravida i rekord - danske entreprenører skal stå tidligt op for at følge med de udenlandske

  Fredagens aktier: DSV kravlede op på Panalpina-nyt i grønt marked

  USA/middag: Aktier løftes af opmuntrenede handelsnyt

  Danske Bank har valgt advokatfirma til sag i USA