Penge Af
Amerikanske Square, som gør sig inden for mobile betalingsløsninger, dropper på aktiemarkedet i USA torsdag oven på nyheden om, at selskabets finansdirektør siden juli 2012, Sarah Friar, forlader koncernen til fordel for det sociale medie Nextdoor.com.

Squares aktie falder med 10,5 pct. torsdag efter et minus på 10,1 pct. onsdag.

Den hårde medfart på baggrund af en finansdirektørs afgang skyldes, at Sarah Friar reelt har fungeret som CEO i dagligdagen, så Jack Dorsey, har kunnet fungere som topchef for både Square og Twitter, skriver Bloomberg News.

"Hendes afgang kan medføre bekymringer for, at selskabet snart mangler fuldtidslederskab og vil formentlig intensivere fokus på Dorseys rolle som CEO for både Square og Twitter," skriver analytiker Mike Palmer fra finanshuset BTIG i en kommentar.

Samtidig har Friar også været et vigtigt bindeled til investorerne og har stået for at opbygge selskabets troværdighed over for aktiemarkedet ved blandt andet løbende at slå konsensusforventningerne.

"Friar spillede nøglerollen i at bygge den overordnede troværdighed over for investeringsverden, men Squares fordel på området for human capital er meget større end en person," vurderes det fra Citigroups analytiker Peter Christiansen.

Squares aktie er i 2018 stadig næsten fordoblet med et plus på 98 pct.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Så skete det: Trump underskriver finanslov og erklærer nødretstilstand

  Medie: Facebook risikerer milliardbøde efter krænkelser af privatliv

  Bravida i rekord - danske entreprenører skal stå tidligt op for at følge med de udenlandske

  Fredagens aktier: DSV kravlede op på Panalpina-nyt i grønt marked

  USA/middag: Aktier løftes af opmuntrenede handelsnyt

  Danske Bank har valgt advokatfirma til sag i USA

  Trump bekræfter: Vil erklære nødretstilstand for at få grænsemur

  Carnegie om ny Pandora-topchef: "Det er en anden profil, end det optimisterne havde sat næsen op efter"

  Tidligere Morningstar-chef forlader nystartet investeringsfirma