Penge Af
Amerikanske Square, som gør sig inden for mobile betalingsløsninger, dropper på aktiemarkedet i USA torsdag oven på nyheden om, at selskabets finansdirektør siden juli 2012, Sarah Friar, forlader koncernen til fordel for det sociale medie Nextdoor.com.

Squares aktie falder med 10,5 pct. torsdag efter et minus på 10,1 pct. onsdag.

Den hårde medfart på baggrund af en finansdirektørs afgang skyldes, at Sarah Friar reelt har fungeret som CEO i dagligdagen, så Jack Dorsey, har kunnet fungere som topchef for både Square og Twitter, skriver Bloomberg News.

"Hendes afgang kan medføre bekymringer for, at selskabet snart mangler fuldtidslederskab og vil formentlig intensivere fokus på Dorseys rolle som CEO for både Square og Twitter," skriver analytiker Mike Palmer fra finanshuset BTIG i en kommentar.

Samtidig har Friar også været et vigtigt bindeled til investorerne og har stået for at opbygge selskabets troværdighed over for aktiemarkedet ved blandt andet løbende at slå konsensusforventningerne.

"Friar spillede nøglerollen i at bygge den overordnede troværdighed over for investeringsverden, men Squares fordel på området for human capital er meget større end en person," vurderes det fra Citigroups analytiker Peter Christiansen.

Squares aktie er i 2018 stadig næsten fordoblet med et plus på 98 pct.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Netflix går efter de fineste filmstatuetter med glubende appetit og dybe lommer

Løkke: Saudi-Arabien har ikke givet hele sandheden

Fed-chef ser tre renteforhøjelser forude

Frantz Longhi bryder tavsheden efter salg af designklenodie: "Værdien af Kähler er mere end 100-doblet"

Det vigtigste for dine aktier i ugen der kommer

Kan en ansigtscreme til 4000 kroner være pengene værd?

USA: Blandede bolsjer på ugens sidste handelsdag - Pampers-ejer skyder til vejrs efter stærkt regnskab, Ebay slår bak

Russisk kvinde sigtet for at blande sig i USA-valg