Penge Af
De amerikanske flyselskaber stiger torsdag - trukket op af Delta Air, som har fået særlig luft under vingerne efter et stærkt regnskab for tredje kvartal, samtidig med at selskabet spår om fortsat stigende billetpriser i regnskabsårets sidste tre måneder.

Delta Air, som er USA's næststørste luftfartsselskab, kom gennem sit tredje kvartal med en justeret overskud per aktie på 1,80 dollar, mens omsætningen landede på 11,95 mia. dollar. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News regnet med en indtjening per aktie på 1,74 dollar og en omsætning på 11,96 mia. dollar.

Det justerede nettoresultat blev i perioden på 1,24 mia. dollar mod ventede 1,21 mia. dollar, mens driftsresultatet, målt på EBITDA, landede på 2,20 mia. dollar. Her havde Wall Street ventet 2,18 mia. dollar.

Stigende oliepriser vil øge omkostninger med 2 mia dollar

Delta Air lover i forbindelse med regnskabstallene, at billetpriserne i fjerde kvartal vil stige i intervallet 3 til 5 pct. ovenpå et plus på 4,3 pct. i tredje kvartal, hvor der også var en vækst i passagertrafikken.

"Efterspørgslen har aldrig været sundere. Fundamentalt har forretningen det godt," udtalte Ed Bastian, topchef i Delta Air til tv-stationen CNBC, ifølge Bloomberg News.

Delta Air har dog ligesom branchen stærk fokus på omkostningerne, for det ventes, at de stigende oliepriser i dette regnskabsår vil øge omkostningerne med 2 mia. dollar.

Aktien i Delta Air stiger torsdag eftermiddag, amerikansk østkysttid kl. 13:20, med 5,2 pct.

Torsdag er der dog også plusser til de andre store selskaber i sektoren, som luner sig ved meldingerne fra Delta. United Continental vinder 2,4 pct., Southwest stiger 1,1 pct. og American Airlines ligger oppe med 0,7 pct.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Så skete det: Trump underskriver finanslov og erklærer nødretstilstand

  Medie: Facebook risikerer milliardbøde efter krænkelser af privatliv

  Bravida i rekord - danske entreprenører skal stå tidligt op for at følge med de udenlandske

  Fredagens aktier: DSV kravlede op på Panalpina-nyt i grønt marked

  USA/middag: Aktier løftes af opmuntrenede handelsnyt

  Danske Bank har valgt advokatfirma til sag i USA

  Trump bekræfter: Vil erklære nødretstilstand for at få grænsemur

  Carnegie om ny Pandora-topchef: "Det er en anden profil, end det optimisterne havde sat næsen op efter"

  Tidligere Morningstar-chef forlader nystartet investeringsfirma