Penge Af
De amerikanske flyselskaber stiger torsdag - trukket op af Delta Air, som har fået særlig luft under vingerne efter et stærkt regnskab for tredje kvartal, samtidig med at selskabet spår om fortsat stigende billetpriser i regnskabsårets sidste tre måneder.

Delta Air, som er USA's næststørste luftfartsselskab, kom gennem sit tredje kvartal med en justeret overskud per aktie på 1,80 dollar, mens omsætningen landede på 11,95 mia. dollar. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News regnet med en indtjening per aktie på 1,74 dollar og en omsætning på 11,96 mia. dollar.

Det justerede nettoresultat blev i perioden på 1,24 mia. dollar mod ventede 1,21 mia. dollar, mens driftsresultatet, målt på EBITDA, landede på 2,20 mia. dollar. Her havde Wall Street ventet 2,18 mia. dollar.

Stigende oliepriser vil øge omkostninger med 2 mia dollar

Delta Air lover i forbindelse med regnskabstallene, at billetpriserne i fjerde kvartal vil stige i intervallet 3 til 5 pct. ovenpå et plus på 4,3 pct. i tredje kvartal, hvor der også var en vækst i passagertrafikken.

"Efterspørgslen har aldrig været sundere. Fundamentalt har forretningen det godt," udtalte Ed Bastian, topchef i Delta Air til tv-stationen CNBC, ifølge Bloomberg News.

Delta Air har dog ligesom branchen stærk fokus på omkostningerne, for det ventes, at de stigende oliepriser i dette regnskabsår vil øge omkostningerne med 2 mia. dollar.

Aktien i Delta Air stiger torsdag eftermiddag, amerikansk østkysttid kl. 13:20, med 5,2 pct.

Torsdag er der dog også plusser til de andre store selskaber i sektoren, som luner sig ved meldingerne fra Delta. United Continental vinder 2,4 pct., Southwest stiger 1,1 pct. og American Airlines ligger oppe med 0,7 pct.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Netflix går efter de fineste filmstatuetter med glubende appetit og dybe lommer

Løkke: Saudi-Arabien har ikke givet hele sandheden

Fed-chef ser tre renteforhøjelser forude

Frantz Longhi bryder tavsheden efter salg af designklenodie: "Værdien af Kähler er mere end 100-doblet"

Det vigtigste for dine aktier i ugen der kommer

Kan en ansigtscreme til 4000 kroner være pengene værd?

USA: Blandede bolsjer på ugens sidste handelsdag - Pampers-ejer skyder til vejrs efter stærkt regnskab, Ebay slår bak

Russisk kvinde sigtet for at blande sig i USA-valg