Trump i usædvanligt angreb på den amerikanske centralbankchef: Giver ham skylden for aktieuroen
Foto: Kevin Lamarque/Ritzau Scanpix
Penge Af
USA's præsident, Donald Trump, er meget kritisk over for landets centralbanks fortsatte renteforhøjelser, men selv om banken ifølge Trump er "ude af kontrol", så er vil han ikke fyre centralbankens chef, Jerome Powell.

Det skriver Bloomberg News.

"Jeg vil ikke fyre ham. Jeg er bare skuffet over forhøjelserne. Jeg synes, det er alt for hurtigt, alt for rigidt."

Bemærkningen faldt torsdag morgen i Det Ovale Værelse i Det Hvide Hus i Washington,

"Fed er ude af kontrol. Jeg synes, det, de gør, er forkert," sagde præsidenten og slog fast, at han ved mere om pengepolitik end bankfolkene i Federal Reserve.

Donald Trump fortsætter dermed at fravige årtiers tradition i USA, hvor præsidenten ikke direkte kritiserer eller blander sig i centralbankens pengepolitik.

Tredje gang renten hæves under Powell

Samtidig er der heller ikke nogen form for opblødning af retorikken fra onsdag, hvor Trump placerede skylden for store kursfald på 3 til 4 pct. på aktiemarkederne i USA foran centralbankens dør.

"Jeg synes, at Fed har begået en fejl. Det er alt for stramt. Jeg synes, at Fed er vanvittig," sagde Donald Trump til journalister kort efter aktiemarkedet lukkede onsdag.

Federal Reserve hævede i slutningen af september den toneangivende rente i USA med 25 basispoint til intervallet 2,00 til 2,25 pct.

Det var tredje gang, at renten blev hævet med Jerome Powell i spidsen. Han afløste i februar den tidligere centralbankchef Janet Yellen, og han er altså udpeget af Donald Trump selv.

Federal Reserve har løftet sin rente seks gange i alt, siden Donald Trump, indtrådte i embedet i januar 2017. Forhøjelsen i september var samtidig den ottende gang, at den amerikanske centralbank hævede renten, siden man startede den igangværende stramningscyklus i december 2015.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Danske Bank får igen hugget af kursmål: Barclays barberer 35 pct af

Overblik: Danske analytikere elsker Novo Nordisk-aktien

Danske pensionskasser om australsk samarbejdspartners rolle i skattefidus: Det er nyt for os

Kopenhagen Fur-boss skifter til Løgismose Meyers: Pelskæmpe henter ny topchef internt

Kunstanmeldelse: Der er malet med store armbevægelser på Aros

Har Skoemagerkroen Midtsjællands bedste smørrebrød?

Præsident Donald Trump vil stoppe Kinas ret til at sende varer til USA med ekstrem lav porto

Nordnet: Sådan får de danske aktier comeback

Erhvervsstyrelsen gør klar til at lukke 11.000 selskaber i kamp mod hvidvask