Penge Af
Stemningen på de internationale aktiemarkeder er blevet forbedret i løbet af torsdag eftermiddag, og det betyder også, at de amerikanske aktier er startet noget højere, end futures tidligere på dagen pegede på.

Efter kort tids handel falder S&P 500-indekset med 0,1 pct., mens Nasdaq bakker marginalt med 0,04 pct., og Dow Jones-indekset falder med 0,2 pct. Der var i markedet for futures lagt op til fald på omtrent 1 pct. tidligere torsdag.

Det følger i øvrigt efter store fald onsdag, hvor de tre indeks bakkede med mellem 3,2 og 4,1 pct.

Med til at vende stemningen har et sæt inflationstal fra USA været.

Her viste både inflationen og kerneinflationen i september sig at være lavere end ventet, og det giver en smule lettelse i forhold til det løn- og inflationspres, der på det seneste har været med til at presse statsrenterne op og få investorerne til at sælge stort ud af aktier.

Blandt de positive indslag er luftfartsselskaberne Delta Airlines og American Airlines, der stiger med henholdsvis 4,4 pct. og 2,6 pct.

Delta Airlines er trukket op af et lidt bedre end ventet regnskab for tredje kvartal, mens American Airlines begunstiges af, at de britiske konkurrencemyndigheder igen kigger på en foreslået alliance med British Airways på de transatlantiske ruter.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Konkurs har givet Emil Thorup en gedigen mavepuster: "Det er helt usammenligneligt med noget andet, jeg tidligere har oplevet"

  Så skete det: Trump underskriver finanslov og erklærer nødretstilstand

  Ugen der kommer: Hvad skal Mærsk leve af i fremtiden?

  Bravida i rekord - danske entreprenører skal stå tidligt op for at følge med de udenlandske

  Fredagens aktier: DSV kravlede op på Panalpina-nyt i grønt marked

  USA/middag: Aktier løftes af opmuntrenede handelsnyt

  Danske Bank har valgt advokatfirma til sag i USA

  Trump bekræfter: Vil erklære nødretstilstand for at få grænsemur

  Carnegie om ny Pandora-topchef: "Det er en anden profil, end det optimisterne havde sat næsen op efter"