Penge Af
Der er udsigt til en ny rød dag på de amerikanske aktiebørser torsdag, efter at de onsdag lukkede mere negativt end længe set.

Ifølge handelen med futures står Dow Jones-indekset til at falde 0,9 pct., mens S&P 500 falder 0,8 pct. Værst ser det ud for Nasdaq, som falder 1 pct. i futures-handelen.

Selskabsspecifikt er der dog lidt positivt nyt for flyselskaberne Delta Airlines og American Airlines.

Flyselskabet Delta Airlines er en af de positive nyheder på formarkedet, hvor aktien stiger 2,1 pct., efter at selskabet kunne præsentere et bedre resultat for tredje kvartal end ventet. Samtidig var der en stigende efterspørgsel efter flyrejser i USA, som gjorde, at selskabet kunne hæve billetpriserne, skriver Reuters.

American Airlines stiger 1,2 pct. i formarkedet efter onsdagens fald på 5,8 pct. American kan dog se frem til, at de britiske konkurrencemyndigheder vil granske alliancen mellem selskabet og British Airways på de transatlantiske ruter, skriver Bloomberg News.

Investorerne har på grund af manglende afkast på aktiemarkederne valgt at søge mod sikrere havne såsom obligationsmarkederne, hvilket har fået renten til at falde voldsomt på de amerikanske T-bonds.

Ydermere har USA's præsident Donald Trump været ude at give den amerikanske centralbank, Federal Reserve, skylden for de store aktiedyk i USA. Han har også kaldt banken for vanvittig, efter Federal Reserves har hævet renten flere gange. Chefstrateg i PFA Rasmus Pilegaard peger på, at markedet ikke helt har gearet ind på de nylige rentestigninger.

- De nuværende fald på aktiemarkederne er en afspejling af, at vi har set nogle ret markante rentestigninger i USA, hvor de lange renter er steget med 40 basispunkter til det højeste niveau siden 2011.

- Normalt kan stigende renter og aktiekurser gå hånd i hånd, men de seneste to måneder er vi nået dertil, hvor det er gået for hurtigt og tydeligvis er blevet lidt for meget for aktiemarkederne. Specielt de aktier, som er rentefølsomme, har haft det hårdt her de seneste par dage, skriver Rasmus Pilegaard i en kommentar.

Den stigende inflation i USA har presset Federal Reserve til fortsat at hæve renten, og investorerne er derfor afventende inden dagens kerneinflationstal hen på eftermiddagen.

De såkaldte Faang-aktier - Facebook, Apple, Amazon, Netflix og Google, står alle til at falde i formarkedet, og det var også dem, som var med til at trække det brede S&P 500-indeks ned med 3,3 pct. onsdag.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Flertal af USA's finanschefer spår recession fra sommeren 2020

Klaus Riskær siger farvel til endnu en folketingskandidat

Digital scrapbog børsnoteres til værdi over 83 mia kr i New York

Eivind Kolding blev fyret i Danske Bank og kom videre: "Jeg har bestemt haft min andel af problemer"

Kim Jong-un aftaler visit i Rusland for at møde Putin

Sådan ser flyselskaber fremtidens flykabine

Trump frikendte sig selv: nu frigives Muellers rapport

Højdepunkter fra møbelmessen i Milano

Kraftigt jordskælv rammer Taiwan