Penge Af
Der er udsigt til en ny rød dag på de amerikanske aktiebørser torsdag, efter at de onsdag lukkede mere negativt end længe set.

Ifølge handelen med futures står Dow Jones-indekset til at falde 0,9 pct., mens S&P 500 falder 0,8 pct. Værst ser det ud for Nasdaq, som falder 1 pct. i futures-handelen.

Selskabsspecifikt er der dog lidt positivt nyt for flyselskaberne Delta Airlines og American Airlines.

Flyselskabet Delta Airlines er en af de positive nyheder på formarkedet, hvor aktien stiger 2,1 pct., efter at selskabet kunne præsentere et bedre resultat for tredje kvartal end ventet. Samtidig var der en stigende efterspørgsel efter flyrejser i USA, som gjorde, at selskabet kunne hæve billetpriserne, skriver Reuters.

American Airlines stiger 1,2 pct. i formarkedet efter onsdagens fald på 5,8 pct. American kan dog se frem til, at de britiske konkurrencemyndigheder vil granske alliancen mellem selskabet og British Airways på de transatlantiske ruter, skriver Bloomberg News.

Investorerne har på grund af manglende afkast på aktiemarkederne valgt at søge mod sikrere havne såsom obligationsmarkederne, hvilket har fået renten til at falde voldsomt på de amerikanske T-bonds.

Ydermere har USA's præsident Donald Trump været ude at give den amerikanske centralbank, Federal Reserve, skylden for de store aktiedyk i USA. Han har også kaldt banken for vanvittig, efter Federal Reserves har hævet renten flere gange. Chefstrateg i PFA Rasmus Pilegaard peger på, at markedet ikke helt har gearet ind på de nylige rentestigninger.

- De nuværende fald på aktiemarkederne er en afspejling af, at vi har set nogle ret markante rentestigninger i USA, hvor de lange renter er steget med 40 basispunkter til det højeste niveau siden 2011.

- Normalt kan stigende renter og aktiekurser gå hånd i hånd, men de seneste to måneder er vi nået dertil, hvor det er gået for hurtigt og tydeligvis er blevet lidt for meget for aktiemarkederne. Specielt de aktier, som er rentefølsomme, har haft det hårdt her de seneste par dage, skriver Rasmus Pilegaard i en kommentar.

Den stigende inflation i USA har presset Federal Reserve til fortsat at hæve renten, og investorerne er derfor afventende inden dagens kerneinflationstal hen på eftermiddagen.

De såkaldte Faang-aktier - Facebook, Apple, Amazon, Netflix og Google, står alle til at falde i formarkedet, og det var også dem, som var med til at trække det brede S&P 500-indeks ned med 3,3 pct. onsdag.

/ritzau/FINANS

Gå ikke glip af den vigtigste begivenhed for beslutningstagere i 2020

Børsen Impact 2020 samler Børsens redaktører de danske beslutningstagere på øverste niveau til en årlig opdatering på det danske og globale erhvervspolitiske, økonomiske og finansielle klima. Mød dem, der sætter dagsordenen og styrer, hvad der rammer dit skrivebord i de kommende år.

Har du fået din invitation?

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerSådan kan et sabbatår blive en vigtig karriere-investering

Annoncørbetalt
indhold af Dansk Studie Center

Forsiden lige nu


Boligejere kan minimere risikoen med overset trick - men få kender til det

Maersk.com omsætter for 135 milliarder: "Det er et af verdens største websites"

Strøm er perfekt til en Bentley

Socialt fodboldnetværk runder vigtig milepæl med en mio brugere

Arktisk eventyr med kurs mod nord

Løkke med et sidste svirp til Venstres medlemmer: Nogen er nødt til at forstå, at vores bagland i dag er andet og mere end jer

Helle Ib: Tre ting er værd at hæfte sig ved i Ellemanns første landsmødetale

Redaktionens favoritter: Det optager redaktionen

Mærsk-topchef overvejer ny ledelsesstruktur efter Toft-afgang