Penge Af
Der er udsigt til en ny rød dag på de amerikanske aktiebørser torsdag, efter at de onsdag lukkede mere negativt end længe set.

Ifølge handelen med futures står Dow Jones-indekset til at falde 0,9 pct., mens S&P 500 falder 0,8 pct. Værst ser det ud for Nasdaq, som falder 1 pct. i futures-handelen.

Selskabsspecifikt er der dog lidt positivt nyt for flyselskaberne Delta Airlines og American Airlines.

Flyselskabet Delta Airlines er en af de positive nyheder på formarkedet, hvor aktien stiger 2,1 pct., efter at selskabet kunne præsentere et bedre resultat for tredje kvartal end ventet. Samtidig var der en stigende efterspørgsel efter flyrejser i USA, som gjorde, at selskabet kunne hæve billetpriserne, skriver Reuters.

American Airlines stiger 1,2 pct. i formarkedet efter onsdagens fald på 5,8 pct. American kan dog se frem til, at de britiske konkurrencemyndigheder vil granske alliancen mellem selskabet og British Airways på de transatlantiske ruter, skriver Bloomberg News.

Investorerne har på grund af manglende afkast på aktiemarkederne valgt at søge mod sikrere havne såsom obligationsmarkederne, hvilket har fået renten til at falde voldsomt på de amerikanske T-bonds.

Ydermere har USA's præsident Donald Trump været ude at give den amerikanske centralbank, Federal Reserve, skylden for de store aktiedyk i USA. Han har også kaldt banken for vanvittig, efter Federal Reserves har hævet renten flere gange. Chefstrateg i PFA Rasmus Pilegaard peger på, at markedet ikke helt har gearet ind på de nylige rentestigninger.

- De nuværende fald på aktiemarkederne er en afspejling af, at vi har set nogle ret markante rentestigninger i USA, hvor de lange renter er steget med 40 basispunkter til det højeste niveau siden 2011.

- Normalt kan stigende renter og aktiekurser gå hånd i hånd, men de seneste to måneder er vi nået dertil, hvor det er gået for hurtigt og tydeligvis er blevet lidt for meget for aktiemarkederne. Specielt de aktier, som er rentefølsomme, har haft det hårdt her de seneste par dage, skriver Rasmus Pilegaard i en kommentar.

Den stigende inflation i USA har presset Federal Reserve til fortsat at hæve renten, og investorerne er derfor afventende inden dagens kerneinflationstal hen på eftermiddagen.

De såkaldte Faang-aktier - Facebook, Apple, Amazon, Netflix og Google, står alle til at falde i formarkedet, og det var også dem, som var med til at trække det brede S&P 500-indeks ned med 3,3 pct. onsdag.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Så skete det: Trump underskriver finanslov og erklærer nødretstilstand

  Medie: Facebook risikerer milliardbøde efter krænkelser af privatliv

  Bravida i rekord - danske entreprenører skal stå tidligt op for at følge med de udenlandske

  Fredagens aktier: DSV kravlede op på Panalpina-nyt i grønt marked

  USA/middag: Aktier løftes af opmuntrenede handelsnyt

  Danske Bank har valgt advokatfirma til sag i USA

  Trump bekræfter: Vil erklære nødretstilstand for at få grænsemur

  Carnegie om ny Pandora-topchef: "Det er en anden profil, end det optimisterne havde sat næsen op efter"

  Tidligere Morningstar-chef forlader nystartet investeringsfirma