Penge Af
Der er udsigt til en ny rød dag på de amerikanske aktiebørser torsdag, efter at de onsdag lukkede mere negativt end længe set.

Ifølge handelen med futures står Dow Jones-indekset til at falde 0,9 pct., mens S&P 500 falder 0,8 pct. Værst ser det ud for Nasdaq, som falder 1 pct. i futures-handelen.

Selskabsspecifikt er der dog lidt positivt nyt for flyselskaberne Delta Airlines og American Airlines.

Flyselskabet Delta Airlines er en af de positive nyheder på formarkedet, hvor aktien stiger 2,1 pct., efter at selskabet kunne præsentere et bedre resultat for tredje kvartal end ventet. Samtidig var der en stigende efterspørgsel efter flyrejser i USA, som gjorde, at selskabet kunne hæve billetpriserne, skriver Reuters.

American Airlines stiger 1,2 pct. i formarkedet efter onsdagens fald på 5,8 pct. American kan dog se frem til, at de britiske konkurrencemyndigheder vil granske alliancen mellem selskabet og British Airways på de transatlantiske ruter, skriver Bloomberg News.

Investorerne har på grund af manglende afkast på aktiemarkederne valgt at søge mod sikrere havne såsom obligationsmarkederne, hvilket har fået renten til at falde voldsomt på de amerikanske T-bonds.

Ydermere har USA's præsident Donald Trump været ude at give den amerikanske centralbank, Federal Reserve, skylden for de store aktiedyk i USA. Han har også kaldt banken for vanvittig, efter Federal Reserves har hævet renten flere gange. Chefstrateg i PFA Rasmus Pilegaard peger på, at markedet ikke helt har gearet ind på de nylige rentestigninger.

- De nuværende fald på aktiemarkederne er en afspejling af, at vi har set nogle ret markante rentestigninger i USA, hvor de lange renter er steget med 40 basispunkter til det højeste niveau siden 2011.

- Normalt kan stigende renter og aktiekurser gå hånd i hånd, men de seneste to måneder er vi nået dertil, hvor det er gået for hurtigt og tydeligvis er blevet lidt for meget for aktiemarkederne. Specielt de aktier, som er rentefølsomme, har haft det hårdt her de seneste par dage, skriver Rasmus Pilegaard i en kommentar.

Den stigende inflation i USA har presset Federal Reserve til fortsat at hæve renten, og investorerne er derfor afventende inden dagens kerneinflationstal hen på eftermiddagen.

De såkaldte Faang-aktier - Facebook, Apple, Amazon, Netflix og Google, står alle til at falde i formarkedet, og det var også dem, som var med til at trække det brede S&P 500-indeks ned med 3,3 pct. onsdag.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Netflix går efter de fineste filmstatuetter med glubende appetit og dybe lommer

Løkke: Saudi-Arabien har ikke givet hele sandheden

Fed-chef ser tre renteforhøjelser forude

Frantz Longhi bryder tavsheden efter salg af designklenodie: "Værdien af Kähler er mere end 100-doblet"

Det vigtigste for dine aktier i ugen der kommer

Kan en ansigtscreme til 4000 kroner være pengene værd?

USA: Blandede bolsjer på ugens sidste handelsdag - Pampers-ejer skyder til vejrs efter stærkt regnskab, Ebay slår bak

Russisk kvinde sigtet for at blande sig i USA-valg