Aktier: Svensk aktie sprang op i ellers rødt og nervøst europæisk marked
Saab producerer mange slags militærudstyr, også fly som dette Saab JAS 39 Gripen.
Foto: Ritzau Scanpix
Penge Af
Fredag blev en skidt dag for de europæiske bankaktier, efter at de italienske politikere torsdag aften fremlagde en budgetplan, hvor underskuddet kommer til at udgøre 2,4 pct. af bruttonationalproduktet.

Det var dermed mere end ønsket af landets finansminister, Giovanni Tria, som havde sat forhåbningerne op efter en procentsats på først 1,6 pct. og senere på 2,0 pct. Ydermere lå det planlagte underskud over den procentsats på 2,0 pct., som EU anbefaler, at medlemsstaternes underskud maksimalt bør udgøre af bruttonationalproduktet.

Investorerne reagerede nervøst på budgetplanen, og det gav kursklø til bankerne rundt om på kontinentet. I det brede Stoxx 600-indeks, som samlet faldt 0,7 pct., var bankerne den mest faldende undergruppe.

Det skyldtes særligt fald til italienske banker som Banco BPM, Unicredit og Intesa Sanpaolo, der tabte mellem 6,9 og 9,1 pct. I løbet af dagen nåede flere af de italienske banker at blive sat i handelspause på grund af for store tab.

For kontinentets andre store markeder var der i London, Frankfurt og Paris fald på mellem 0,3 og 1,4 pct. målt på de ledende indeks.

Midt i al den sure stemning sprang svenske Saab imidlertid ud som en positiv historie med en stigning på 8,2 pct.

Koncernen, der blandt andet producerer løsninger til militæret, nød interesse fra investorerne efter at have vundet en kontrakt fra det amerikanske luftvåben sammen med den amerikanske flyproducent Boeing.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Theresa May søger om udskydelse af brexit indtil 30. juni

Ekspert om hvidvasksag i andelskasse: "Nordea-sagen var det største beløb, vi har set indtil videre, og nu er der dobbelt op her"

Vestager med ny kæmpebøde til Google: Skal betale 11 mia kr

Husejere står til at blive 6300 kr rigere hver måned de næste tre år

Tidligere Danske Bank-kronprins bliver koncerndirektør i Nykredit

Lars Rohde: Mistilliden til finanssektoren kan få alvorlige konsekvenser

Rigmands politivenner får skærpet straf i Højesteret

Tysk bilaktie falder efter advarsler om markant tilbagegang i indtjeningen

Mistænkelige kunder sendte op mod 4 mia gennem hvidvaskanmeldt andelskasse - på kun 12 måneder