Aktier: Energi kunne ikke trække USA i plus
Teleselskabet Centurylink faldt over 8 pct. og endte suverænt i bunden efter topchefen sagde farvel.
Foto: Arkivfoto: Ritzau Scanpix
Penge Af
De amerikanske aktier vekslede tirsdag eftermiddag små plusser til små minusser, da energiaktierne faldt tilbage fra dagens tidligere højder og dermed ikke trak så meget op i det brede marked, mens også chipproducenterne atter faldt, og forsyningssektoren trak ned.

Det brede S&P 500-indeks lukkede med et mindre minus på 0,1 pct., mens Dow Jones-indekset, som blot har 30 aktier i sig, faldt med 0,3 pct. Teknologitunge Nasdaq holdt dog snuden over vandet og steg med 0,2 pct.

Tirsdagen startede ellers med mindre fokus på handelsstriden, indtil USA's præsident, Donald Trump, i sin tale til FN's Generalforsamling fik adresseret spørgsmålet om landets handelsunderskud over for Kina, der ifølge ham "bare ikke er acceptabelt".

Ellers fokuserede investorerne på den stigende oliepris den senere tid og på onsdagens rentemelding fra den amerikanske centralbank, hvor den klare forventning er om en renteforhøjelse på 25 basispoint.

- Det er historien om USA, der hænger lidt, mens Europa klarede sig fint. Lige for tiden er det noget andet end USA, som skinner. Der er lidt stilstand i USA og pengene fra sidelinjen flyder et andet sted hen, siger Lars Skovgaard Andersen, seniorstrateg i Danske Bank.

Han peger på, at det nu er de nye markeder - især Asien, som senest investeringsbanken JPMorgan har talt varmt for - der står til at løbe med opmærksomheden.

- Overskrifterne er positive på Asien nu.

Energi trak op

I S&P 500 toppede energisektoren for anden dag i træk blandt sektorerne, da den steg med 0,6 pct. med plus til Chevron, som også er en vægtig aktie i Dow Jones-indekset, på 0,6 pct.

Det er den stigende oliepris, som trækker aktierne i sektoren op. Med udsigt til at Irans olieforsyning til verdensmarkedet snart forsvinder helt eller delvist på grund af USA's genindførte sanktioner, så spekuleres der også i, at prisen senere i år kan krydse 100 dollar per tønde. Sker det, er der givet mere fremgang til energisektoren. Olieprisen steg tirsdag med 0,3 pct. i USA til 72,27 dollar.

Der var også fremgang tirsdag til cyklisk forbrug, som steg med 0,5 pct. Her trak Amazon op med et plus på 2,1 pct.

It-aktierne, som vejer omkring 20 pct. af S&P 500, endte tirsdag med plus 0,1 pct. Udviklingen var anført af plus til Apple på 0,6 pct. og plus til Adobe på 1,4 pct., mens undersektoren for halvlederselskaberne oplevede et fald 1,2 pct.

Tirsdag var det finanshuset Raymond James, der advarede om, at branchen er ramt af en "cyklisk nedgang", og at "sektoren er først" til at mærke en faldende efterspørgsel. Der har de senere måneder været fokus på, at svagere efterspørgsel har svækket priskraften i chipsektoren.

På den baggrund var der minusser at finde til selskaber som Intel og Texas Instruments - begge på 2,1 pct.

Blandt sektorerne var der kun plusser til 4 ud af 11. I bunden fandt man forsyningssektoren, der ikke nyder godt af de stigende renter, og som faldt med 1,2 pct.

Chef-farvel kostede


I bunden af S&P 500 endte CenturyLink tirsdag med et minus på 8,1 pct. Faldet skyldtes, at CFO Sunit Patel har sagt sin stilling op. Han skal i stedet være finansdirektør hos T-mobile US, som er ved at integrere Sprint-overtagelsen.

På selskabsfronten var der tirsdag igen fokus på modeaktien Michael Kors. Rygtet om overtagelsen af det italienske modehus Gianni Versace SpA mandag talte sandt. Michael Kors overtager selskabet for 2,12 mia. dollar. Det britiske modehus med notering i USA faldt mandag 8,2 pct. på rygtet, men steg tirsdag med 2,0 pct.

Burgerkæden Sonic fik uden for S&P 500 derimod et gevaldigt kursløft, efter at selskabet har fået et opkøbstilbud med en klækkelig præmie til selskabets nuværende aktionærer.

Købstilbuddet kom fra Inspire Brands, som vil købe Sonic for 43,50 dollar per aktie - svarende til en samlet transaktionsværdi på 2,3 mia. dollar. Aktien steg 18,7 pct. til 43,46 dollar.

Før åbningen kom der regnskab fra elektronikvirksomheden Jabil, som skuffede, og aktien faldt tirsdag med 7,3 pct.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Konkurs har givet Emil Thorup en gedigen mavepuster: "Det er helt usammenligneligt med noget andet, jeg tidligere har oplevet"

  USA/aktier: Fremgang fredag sikrede et plus på 2,5 pct for hele ugen

  Så skete det: Trump underskriver finanslov og erklærer nødretstilstand

  Ugen der kommer: Hvad skal Mærsk leve af i fremtiden?

  Medie: Facebook risikerer milliardbøde efter krænkelser af privatliv

  Bravida i rekord - danske entreprenører skal stå tidligt op for at følge med de udenlandske

  Fredagens aktier: DSV kravlede op på Panalpina-nyt i grønt marked

  USA/middag: Aktier løftes af opmuntrenede handelsnyt

  Danske Bank har valgt advokatfirma til sag i USA