Aktier: Energi kunne ikke trække USA i plus
Teleselskabet Centurylink faldt over 8 pct. og endte suverænt i bunden efter topchefen sagde farvel.
Foto: Arkivfoto: Ritzau Scanpix
Penge Af
De amerikanske aktier vekslede tirsdag eftermiddag små plusser til små minusser, da energiaktierne faldt tilbage fra dagens tidligere højder og dermed ikke trak så meget op i det brede marked, mens også chipproducenterne atter faldt, og forsyningssektoren trak ned.

Det brede S&P 500-indeks lukkede med et mindre minus på 0,1 pct., mens Dow Jones-indekset, som blot har 30 aktier i sig, faldt med 0,3 pct. Teknologitunge Nasdaq holdt dog snuden over vandet og steg med 0,2 pct.

Tirsdagen startede ellers med mindre fokus på handelsstriden, indtil USA's præsident, Donald Trump, i sin tale til FN's Generalforsamling fik adresseret spørgsmålet om landets handelsunderskud over for Kina, der ifølge ham "bare ikke er acceptabelt".

Ellers fokuserede investorerne på den stigende oliepris den senere tid og på onsdagens rentemelding fra den amerikanske centralbank, hvor den klare forventning er om en renteforhøjelse på 25 basispoint.

- Det er historien om USA, der hænger lidt, mens Europa klarede sig fint. Lige for tiden er det noget andet end USA, som skinner. Der er lidt stilstand i USA og pengene fra sidelinjen flyder et andet sted hen, siger Lars Skovgaard Andersen, seniorstrateg i Danske Bank.

Han peger på, at det nu er de nye markeder - især Asien, som senest investeringsbanken JPMorgan har talt varmt for - der står til at løbe med opmærksomheden.

- Overskrifterne er positive på Asien nu.

Energi trak op

I S&P 500 toppede energisektoren for anden dag i træk blandt sektorerne, da den steg med 0,6 pct. med plus til Chevron, som også er en vægtig aktie i Dow Jones-indekset, på 0,6 pct.

Det er den stigende oliepris, som trækker aktierne i sektoren op. Med udsigt til at Irans olieforsyning til verdensmarkedet snart forsvinder helt eller delvist på grund af USA's genindførte sanktioner, så spekuleres der også i, at prisen senere i år kan krydse 100 dollar per tønde. Sker det, er der givet mere fremgang til energisektoren. Olieprisen steg tirsdag med 0,3 pct. i USA til 72,27 dollar.

Der var også fremgang tirsdag til cyklisk forbrug, som steg med 0,5 pct. Her trak Amazon op med et plus på 2,1 pct.

It-aktierne, som vejer omkring 20 pct. af S&P 500, endte tirsdag med plus 0,1 pct. Udviklingen var anført af plus til Apple på 0,6 pct. og plus til Adobe på 1,4 pct., mens undersektoren for halvlederselskaberne oplevede et fald 1,2 pct.

Tirsdag var det finanshuset Raymond James, der advarede om, at branchen er ramt af en "cyklisk nedgang", og at "sektoren er først" til at mærke en faldende efterspørgsel. Der har de senere måneder været fokus på, at svagere efterspørgsel har svækket priskraften i chipsektoren.

På den baggrund var der minusser at finde til selskaber som Intel og Texas Instruments - begge på 2,1 pct.

Blandt sektorerne var der kun plusser til 4 ud af 11. I bunden fandt man forsyningssektoren, der ikke nyder godt af de stigende renter, og som faldt med 1,2 pct.

Chef-farvel kostede


I bunden af S&P 500 endte CenturyLink tirsdag med et minus på 8,1 pct. Faldet skyldtes, at CFO Sunit Patel har sagt sin stilling op. Han skal i stedet være finansdirektør hos T-mobile US, som er ved at integrere Sprint-overtagelsen.

På selskabsfronten var der tirsdag igen fokus på modeaktien Michael Kors. Rygtet om overtagelsen af det italienske modehus Gianni Versace SpA mandag talte sandt. Michael Kors overtager selskabet for 2,12 mia. dollar. Det britiske modehus med notering i USA faldt mandag 8,2 pct. på rygtet, men steg tirsdag med 2,0 pct.

Burgerkæden Sonic fik uden for S&P 500 derimod et gevaldigt kursløft, efter at selskabet har fået et opkøbstilbud med en klækkelig præmie til selskabets nuværende aktionærer.

Købstilbuddet kom fra Inspire Brands, som vil købe Sonic for 43,50 dollar per aktie - svarende til en samlet transaktionsværdi på 2,3 mia. dollar. Aktien steg 18,7 pct. til 43,46 dollar.

Før åbningen kom der regnskab fra elektronikvirksomheden Jabil, som skuffede, og aktien faldt tirsdag med 7,3 pct.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Amerikansk indkøber stikker kæp i Kåre Schultz' vækstplan

Danske Bank får igen hugget af kursmål: Barclays barberer 35 pct af

Han er formand for Ilse Jacobsen: Hvor blev meningsfuldheden af, Morten Albæk?

Overblik: Danske analytikere elsker Novo Nordisk-aktien

Danske pensionskasser om australsk samarbejdspartners rolle i skattefidus: Det er nyt for os

Kopenhagen Fur-boss skifter til Løgismose Meyers: Pelskæmpe henter ny topchef internt

Kunstanmeldelse: Der er malet med store armbevægelser på Aros

Har Skoemagerkroen Midtsjællands bedste smørrebrød?

Præsident Donald Trump vil stoppe Kinas ret til at sende varer til USA med ekstrem lav porto