Aktier: Flest plusser i Europa men BMW sendt til tælling af nedjustering
BMW's topchef Harald Krüger på vej til et møde med kansler Angela Merkel for et par dage siden i forsøg på at undgå et totalforbud mod dieselbiler.
Foto: Arkiv: Ritzau Scanpix
Penge Af
Den tyske bilproducent BMW sendte sidst på tirsdagen sin egen aktie - og bilsektoren generelt - ned, efter at selskabet nedjusterede forventningerne.

For 2018 venter BMW nu et fald i overskuddet mod en tidligere forventning om et flad indtjeningsudvikling, og baggrunden er ifølge selskabet intens priskonkurrence påvirket af overgangen til skærpede teststandarder, ligesom den internationale handelskonflikt også nævnes som årsag.

På børsen i Frankfurt faldt BMW 5,5 pct., og sektoren som helhed faldt 2,3 pct. i det paneuropæiske Stoxx Europa 600-indeks, som samlet set dog endte cirka 0,4 pct. højere understøttet af energi- og mineaktierne med sektorstigninger på i omegnen af 1,7 pct.

Blandt de store olieselskaber steg BP 2,8 pct., og Royal Dutch Shell endte 2,5 pct. højere.

I Norge steg olieselskabet Equinor endvidere 4,2 pct., da aktien ud over stigningen i olieprisen blev understøttet af en opjustering af anbefalingen til "køb" hos Handelsbanken.

I det paneuropæiske indeks toppede den britiske tøjkæde Next med en stigning på 7,6 pct. efter en opjustering af forventningerne til hele året.

Mineselskabet Glencore kunne endvidere notere et plus på 3,6 pct., efter at det har øget sit aktietilbagekøbsprogram med 1 mia. dollar.

Britiske CMC Markets, som tilbyder forskellige finansielle produkter, faldt derimod med 10 pct. efter at have advaret om lavere handelsaktivitet hos kunderne.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Splittelse hos Demokraterne efter Muellers Trump-rapport: Præsidentkandidat kræver rigsretssag

Den dag Peter Engberg blev topchef i Nykredit, meddelte han bestyrelsen, at han ville stoppe, når han fyldte 60

Kunsten at slippe væk fra skyskrabernes skygger

Reportage: I Essen mødes verdens fineste biler

Mindst 190 er dræbt ved bombemassakrer i Sri Lanka

Børn er beviset på kærlighed: Hvad bliver der af kærligheden, hvis børnene pludselig ikke er der længere?

God weekend med Adam Aamann

Tag på luksuriøse togture