Aktier: Flest plusser i Europa men BMW sendt til tælling af nedjustering
BMW's topchef Harald Krüger på vej til et møde med kansler Angela Merkel for et par dage siden i forsøg på at undgå et totalforbud mod dieselbiler.
Foto: Arkiv: Ritzau Scanpix
Penge Af
Den tyske bilproducent BMW sendte sidst på tirsdagen sin egen aktie - og bilsektoren generelt - ned, efter at selskabet nedjusterede forventningerne.

For 2018 venter BMW nu et fald i overskuddet mod en tidligere forventning om et flad indtjeningsudvikling, og baggrunden er ifølge selskabet intens priskonkurrence påvirket af overgangen til skærpede teststandarder, ligesom den internationale handelskonflikt også nævnes som årsag.

På børsen i Frankfurt faldt BMW 5,5 pct., og sektoren som helhed faldt 2,3 pct. i det paneuropæiske Stoxx Europa 600-indeks, som samlet set dog endte cirka 0,4 pct. højere understøttet af energi- og mineaktierne med sektorstigninger på i omegnen af 1,7 pct.

Blandt de store olieselskaber steg BP 2,8 pct., og Royal Dutch Shell endte 2,5 pct. højere.

I Norge steg olieselskabet Equinor endvidere 4,2 pct., da aktien ud over stigningen i olieprisen blev understøttet af en opjustering af anbefalingen til "køb" hos Handelsbanken.

I det paneuropæiske indeks toppede den britiske tøjkæde Next med en stigning på 7,6 pct. efter en opjustering af forventningerne til hele året.

Mineselskabet Glencore kunne endvidere notere et plus på 3,6 pct., efter at det har øget sit aktietilbagekøbsprogram med 1 mia. dollar.

Britiske CMC Markets, som tilbyder forskellige finansielle produkter, faldt derimod med 10 pct. efter at have advaret om lavere handelsaktivitet hos kunderne.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Flertal af USA's finanschefer spår recession fra sommeren 2020

Klaus Riskær siger farvel til endnu en folketingskandidat

Digital scrapbog børsnoteres til værdi over 83 mia kr i New York

Eivind Kolding blev fyret i Danske Bank og kom videre: "Jeg har bestemt haft min andel af problemer"

Kim Jong-un aftaler visit i Rusland for at møde Putin

Sådan ser flyselskaber fremtidens flykabine

Trump frikendte sig selv: nu frigives Muellers rapport

Højdepunkter fra møbelmessen i Milano

Kraftigt jordskælv rammer Taiwan