Aktier: Flest plusser i Europa men BMW sendt til tælling af nedjustering
BMW's topchef Harald Krüger på vej til et møde med kansler Angela Merkel for et par dage siden i forsøg på at undgå et totalforbud mod dieselbiler.
Foto: Arkiv: Ritzau Scanpix
Penge Af
Den tyske bilproducent BMW sendte sidst på tirsdagen sin egen aktie - og bilsektoren generelt - ned, efter at selskabet nedjusterede forventningerne.

For 2018 venter BMW nu et fald i overskuddet mod en tidligere forventning om et flad indtjeningsudvikling, og baggrunden er ifølge selskabet intens priskonkurrence påvirket af overgangen til skærpede teststandarder, ligesom den internationale handelskonflikt også nævnes som årsag.

På børsen i Frankfurt faldt BMW 5,5 pct., og sektoren som helhed faldt 2,3 pct. i det paneuropæiske Stoxx Europa 600-indeks, som samlet set dog endte cirka 0,4 pct. højere understøttet af energi- og mineaktierne med sektorstigninger på i omegnen af 1,7 pct.

Blandt de store olieselskaber steg BP 2,8 pct., og Royal Dutch Shell endte 2,5 pct. højere.

I Norge steg olieselskabet Equinor endvidere 4,2 pct., da aktien ud over stigningen i olieprisen blev understøttet af en opjustering af anbefalingen til "køb" hos Handelsbanken.

I det paneuropæiske indeks toppede den britiske tøjkæde Next med en stigning på 7,6 pct. efter en opjustering af forventningerne til hele året.

Mineselskabet Glencore kunne endvidere notere et plus på 3,6 pct., efter at det har øget sit aktietilbagekøbsprogram med 1 mia. dollar.

Britiske CMC Markets, som tilbyder forskellige finansielle produkter, faldt derimod med 10 pct. efter at have advaret om lavere handelsaktivitet hos kunderne.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? I Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk forsøger vi at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen HER.Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Helle Ib: Det her kan redde Lars Løkke - Kristian Jensen har groft sagt tre muligheder nu

Løkke vil have hurtigt landsmøde for at få afklaring på Venstres ledelse: "Jeg ønsker at fortsætte som formand"

Morgenbriefing: Aktier trykket af optrappet handelskrig, størst risiko for økonomisk tilbageslag siden finanskrisen

No deal: Boris Johnson afviser at betale brexit-regning på 39 mia pund

Midt i strid med USA falder Kinas yuan til det laveste i 11 år

Det sker i dag: Ankesag mod Skat begynder

USA og Japan er tæt på ny aftale om handel og landbrug

EU-ledere lægger pres på Trump på G7-topmøde for at nedtone handelskrigen

Resultatet er trykket i Lars Larsen-familiens Bolia: "Store investeringer ses selvfølgelig på bundlinjen"