Penge Af
På en nyhedsfattig tirsdag har investorerne øjnene rettet mod handelskonflikten, der fortsat underliggende tynger markedet. Ved åbningen af det danske aktiemarked er Mærsk-aktierne dog svagt i plus til trods for dette. Pandora-aktierne dykker markant blandt andet på frygt for Amazons sats på smykkemarkedet.

Det danske eliteindeks, C25, stiger med 0,2 pct. til 1120,26.

Ifølge afdelingsdirektør i Sydbank Ole Kjær Jensen kan Pandora-aktiens fald blandt andet hænge sammen med, at Amazon mandag meddelte, at selskabet vil til at satse på smykkemarkedet.

  - Det sendte amerikanske Signet ned med 3,5 pct. mandag i USA, og det er med til at smitte af på Pandora i dag, tirsdag, vurderer Ole Kjær Jensen over for Ritzau Finans.

Endvidere er Carnegie ude med nyt om Pandora. Carnegie ser risiko for et svagt tredje kvartal målt på resultaterne, viser en analyse.

Pandora falder med 4,9 pct. til 376,80 kr. efter fem minutters handel.

Mærsk, der mandag var blandt de danske aktier, der blev ramt af den omsiggribende handelsstrid, retter sig med 0,8 pct. tirsdag til 9336 kr.

Danske Bank er fortsat i fokus efter sidste onsdags hvidvaskrapport. Siden da er aktien faldet knap 5 pct., og siden nytår er den faldet mere end 31 pct. Tirsdag stiger aktien dog med 0,3 pct. til 166,80 kr.

Hvidvasksagen kan give usikkerhed i lang tid, og sandsynligheden for store bøder er steget. Det vurderer Handelsbanken, der ser flere negative konsekvenser af hvidvasksagen ud over milliardbøder - blandt andet kan Danske Bank miste momentum i forretningen, da banken formentlig må investere mere i kontrolfunktioner og processer, der kan sikre, at den opfylder lovgivningen, og at noget lignende ikke sker igen.

Forsikringskoncernen Trygs køb af kollegaen Alka trækker ud, da Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har betænkeligheder ved transaktionens indvirkning på dynamikken i det danske forsikringsmarked.

Ikke overraskende er Tryg uenig med myndighederne, men har indgået i en dialog for at løse udfordringerne og har også afgivet et ikkestrukturelt tilsagn, der ventes at løse problematikken.

Tryg falder 2,3 pct. til 158 kr.

  Vestas' helt store rival, General Electric (GE), lancerer en ny vindmølle, der er blandt de allerstørste til onshore-projekter med en kapacitet på 5,3 megawatt (MW) og en rotordiameter på 158 meter. Vestas' største tilbud på landjorden i øjeblikket er tre modeller, der kan leveres med en kapacitet på 4,2 MW hver.

Vestas stiger 0,1 pct. til 433,50 kr.

Møbelstofproducenten Gabriel Holding justerede efter børslukketid mandag forventningerne til hele regnskabsåret 2017/18, der slutter med udgangen af september. Justeringerne var dog af mindre karakter, og vil næppe få de store konsekvenser for aktiekursudviklingen.

Gabriel Holding ligger uændret i 594 kr.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Flertal af USA's finanschefer spår recession fra sommeren 2020

Klaus Riskær siger farvel til endnu en folketingskandidat

Digital scrapbog børsnoteres til værdi over 83 mia kr i New York

Eivind Kolding blev fyret i Danske Bank og kom videre: "Jeg har bestemt haft min andel af problemer"

Kim Jong-un aftaler visit i Rusland for at møde Putin

Sådan ser flyselskaber fremtidens flykabine

Trump frikendte sig selv: nu frigives Muellers rapport

Højdepunkter fra møbelmessen i Milano

Kraftigt jordskælv rammer Taiwan