Penge Af
De europæiske aktiehandlere har torsdag mere fokus på makroøkonomi og selskabsnyheder end på handelskrigen mellem USA og Kina. Og det er grundlaget for en positiv stemning, som trækker det brede fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks 0,5 pct. op i 381,74, skriver Reuters.

Dermed ser det europæiske aktiemarked - målt på Stoxx 600 - ud til at fortsætte sin seje klatretur, siden indekset for et par uger siden nåede sit laveste niveau i næsten et halvt år.

Finansaktier og råvarer er torsdagens mest stigende delindeks med plusser på 0,8-1,0 pct., mens ejendomsaktier og medicinalaktier ligger i bund med fald på 0,2 pct.

På de store europæiske markeder følger de toneangivende indeks trop med et plus på 0,2 pct. for FTSE 100-indekset i London, på 0,8 pct. for det franske CAC 40-indeks og på 0,6 pct. for DAX-indekset i Frankfurt.

Selskabsspecifikt er der positiv opmærksomhed til tyske Schaeffler, der tæller den globale bilindustri som sine kunder. Selskabet har bekræftet sine estimater for hele regnskabsåret 2018, og det er med til at sikre aktien et plus på 3,6 pct. i toppen af Stoxx-indekset.

Bedst klarer franske Bollore sig med et plus på 4,0 pct. Holdingselskabet, der har aktiver inden for en bred palet af blandt andet industri og logistik, nyder godt af generel fremgang for aktier relateret til bilindustrien. Det gælder også den tyske dækproducent Continental, hvis aktie stiger 3,5 pct.

I bunden af Stoxx 600-indekset falder britiske IC Group Holding, der leverer investeringsservice og handler med valuta, 7,3 pct. efter en regnskabsmeddelelse for første kvartal, der blandt andet viser en nedgang på 13 pct. for britiske kunder.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Nedstemt med over 96 pct. af stemmerne: Der kommer ikke en ny undersøgelse i Danske Bank

Danske virksomheder venter bonus i Japan: "Vi går målrettet efter OL i Tokyo"

USA: Pengene strømmede ind i markedet i sidste uge

Aktionærforening: Hvad sker der med de Danske Bank-investorer der ikke deltager i søgsmål?

John Bercow overvejer at blokere ny afstemning om Mays brexit-aftale

Aktier: Tysk flirt gav vinger til flere europæiske banker

Danske Bank tavs om ny direktør

Aktier: Jyske og Sydbank steg på klangen af bryllupsklokker

Norwegian: Bestyrelsformanden træder af