USA: Dans omkring nulpunktet for de ledende indeks
Detailkøden Walmart hører til blandt de faldende selskaber på den amerikanske børs fredag.
Foto: Daniel Becerill/Ritzau Scanpix
Efter gårsdagens flotte stigninger - det industritunge Dow Jones-indeks steg torsdag med over 100 kurspoint - var der kommet mere ro over de amerikanske aktieindeks fredag. 

Således dansede alle tre ledende indeks lige omkring nulpunktet. Ved handelsdagens afslutning blev det til en stigning på 0,03 pct. for det brede indeks S&P500, et næsten lige så umærkeligt fald - helt præcis et minus på 0,05 pct. blev det til for teknologi-indekset Nasdag, mens Dow Jones steg 0,03 pct.. 

Dagen blev indledt med lidt dårlige end ventede tal for detailsalget, men det ikke nok til at sende den optimisme på retur, der er udsprunget af at det ser ud til at nye handelsforhandlinger mellem USA og Kina kan være på vej.

Kina har accepteret en invitation fra USA til en ny række møder, hvor parterne vil forsøge at finde en løsning på handelskonflikten.

Men selv om Kina er "seriøs" omkring at løse konflikten igennem forhandlinger, så vil landet ifølge China Daily ikke lade sig overtrumfe. USA's præsident, Donald Trump, skrev desuden torsdag på Twitter, at USA har kontrollen over forhandlingerne.

"Vi er ikke under pres for at indgå en aftale med Kina. De er under pres for at indgå en aftale med os," lyder det fra Trump.

Senere på dagen kunne nyhedsbureauet Reuters og erhvervsmediet Bloomberg på baggrund af anonyme fortælle at Trump forbereder toldforhøjelser på kinesiske varer til en værdi af 200 milliarder dollar.

Det fik aktierne til at falde tilbage

To store selskaber - flyproducenten Boeing og maskineproducenten Caterpillar - regnes som strømpile på, hvordan det står til for verdenshandlen, da de begge operere over næsten hele verden. 

Begge steg i starten af dagen, Boeing med 0,8 pct. og Caterpillar med 0,3 pct., men faldt begge tilbage til lige omkring nulpunktet.  

"Jeg tror, at investorer er klar over, at disse handelsforhandlinger skal foregå et stykke tid. Oftere og oftere ser vi en dæmpet reaktion de enkelte nyheder, " lyder reaktien fra investeringschef i Personal Capital, Craig Birk, ifølge cnbc.com 

Fra handelsstart i USA falder aktien i Apple, efter at teknologigigantens aktie steg 2,4 pct. torsdag, i kølvandet af at selskabet onsdag præsenterede tre nye iPhones. Kort før lukketid lå aktien til et fald på  1,2 pct.

Også detailkæden Walmart faldt med 0,66 pct. kort før lukketid. Ifølge Nyhedsbrevet Reuters fordi den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs har rejst spørgsmål om selskabets køb af aktiemajoriteten i indiske Flipkart.

 
 


NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Eksperter om mistænkelige mia-beløb gennem andelskasse: Største hvidvasksag på dansk grund nogensinde

Vestager med ny kæmpebøde til Google: Skal betale 11 mia kr

Husejere står til at blive 6300 kr rigere hver måned de næste tre år

Lars Rohde: Mistilliden til finanssektoren kan få alvorlige konsekvenser

Rigmands politivenner får skærpet straf i Højesteret

Tysk bilaktie falder efter advarsler om markant tilbagegang i indtjeningen

Mistænkelige kunder sendte op mod 4 mia gennem hvidvaskanmeldt andelskasse - på kun 12 måneder

Nationalbanken: Nye boligskatter presser priser nedad i København - måske op mod 10 pct

Nationalbanken spår flyvende vækst og blød landing