Penge Af
Håbet om nye handelsforhandlinger mellem Kina og USA var med til at skabe positiv stemning på de europæiske børser, hvor samtlige af de store indeks sluttede ugens sidste handelsdag med små stigninger.

Kina har accepteret en invitation fra USA til en ny række møder, hvor parterne vil forsøge at finde en løsning på handelskonflikten.

Men selv om Kina er "seriøs" omkring at løse konflikten igennem forhandlinger, så vil landet ifølge China Daily ikke lade sig overtrumfe. USA's præsident, Donald Trump, skrev desuden torsdag på Twitter, at USA har kontrollen over forhandlingerne.

"Vi er ikke under pres for at indgå en aftale med Kina. De er under pres for at indgå en aftale med os," lød det fra Trump.

Bilsektoren, der er særligt følsom over for handelsspændingerne, var igen fredag med til at trække op, da den samlede sektor steg 1,4 pct. i det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks.

Stoxx 600-indekset gik 0,4 pct. frem. Det tyske DAX-indeks steg 0,6 pct., det franske CAC 40-indeks vandt 0,5 pct., mens FTSE 100-indekset i London steg 0,3 pct.

Investorerne belønnede den sydafrikanske - men britisk noterede - finanskoncern Investec, efter at selskabet fredag morgen præsenterede en omstruktureringsplan, der blandt andet indebærer en selvstændig børsnotering af Asset Management-divisionen.

Den store ændring var ifølge Bloomberg News ikke ventet blandt analytikerne, men den kommer, efter at selskabets stiftere, Stephen Koseff, der også er administrerende direktør, og Bernard Kantor, forbereder sig på at stoppe i Investec næste måned efter 40 år.

Aktien steg 9,1 pct. og indtog dermed topplaceringen i det fælleseuropæiske indeks.

I bunden sluttede supermarkedskæden Ahold Delhaize, efter at UBS skar anbefalingen til "sælg" fra "neutral" på grund af forventninger om modvind fra USA. Aktien sluttede 4,6 pct. lavere.

Danske Ambu fortsatte turen ned, efter at den japanske konkurrent Olympus i Børsen onsdag ytrede skepsis over for anvendelse af engangsprodukter inden for koloskopi - tarmundersøgelser - som Ambu planlægger at lancere inden årets udgang.

Samtidig har aktien haft det svært, siden Chr. Augustinus Fabrikker i sidste uge gennemførte et storudsalg af Ambu-aktier med rabat. Aktien dykkede fredag 4 pct.

/ritzau/FINANS

NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerDansk firma slukker ildebrande i Bangladesh

Sponsoreret af
The Trade Council

Forsiden lige nu


2,5 mia. skal udbygge lufthavns førerposition

Kvinder udgør under 10 pct. i byggebranchen: Otte råd skal fordoble antallet

Aktier: Ny handelsbekymring sendte markedet længere ned

Regeringen vil sikre at briter kan blive i Danmark efter brexit

Storkoncerner følger handelskrigen: "Der er selvfølgelig en forventning om, at vi kommer til at mærke det"

Grundfos mærker Alibaba-effekten: Kunder forventer bedre service

G4S: Indgår forlig i USA - betaler op til 130 mio dollar

Det holder analytikeren øje med onsdag

Prisen på Sallings millionhandel var hemmelig: Har betalt 205 mio. kr. for Fætter BR-ruiner