Penge Af
Skuffende detailsalg for august var ikke nok til at dæmpe investorernes optimisme i USA fredag, hvor håbet om nye handelsforhandlinger mellem Kina og USA er med til at sikre små plusser i de ledende amerikanske indeks ved handelsstart.

Fredag starter det brede S&P 500-indeks med en stigning 0,1 pct., og det samme gør Dow Jones, som blot har 30 aktier i sig. Nasdaq stiger desuden 0,2 pct.

Kina har accepteret en invitation fra USA til en ny række møder, hvor parterne vil forsøge at finde en løsning på handelskonflikten.

Men selv om Kina er "seriøs" omkring at løse konflikten igennem forhandlinger, så vil landet ifølge China Daily ikke lade sig overtrumfe. USA's præsident, Donald Trump, skrev desuden torsdag på Twitter, at USA har kontrollen over forhandlingerne.

"Vi er ikke under pres for at indgå en aftale med Kina. De er under pres for at indgå en aftale med os," lød det fra Trump.

Fra handelsstart i USA falder aktien i Apple 0,7 pct., efter at teknologigigantens aktie steg 2,4 pct. torsdag, i kølvandet af at selskabet onsdag præsenterede tre nye iPhones.

De øvrige aktier i det såkaldte FAANG-indeks (Facebook, Apple, Amazon, Netflix og Googles moderselskab, Alphabet, red.) ligger også med små fald på mellem 0,1 og 0,4 pct. - undtagen Netflix-aktien, der omvendt stiger 0,4 pct. fredag.

Også detailkæden Walmart tager et lille dyk fredag, efter at den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs har rejst spørgsmål om selskabets køb af aktiemajoriteten i indiske Flipkart. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Aktien falder 0,4 pct. kort efter markedsåbningen.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Ægtepar rider på bølgen i Cold Hawaii: Guesthouse, rejsebureau, pizzabar og surfbutikker

Playboy Club er tilbage

Postkort fra Wall Street: Millennials er til pot, tech og tesla

Mette Frederiksen klasker til Margrethe Vestager: "Skal vi ikke være enige om, at den formulering ikke kommer med igen?"

S-formand: "Mulle. Tulle. Lad nu være med at spise den skovsnegl"

"At skyde et lag administratorer ind vil ikke give indtjening - og vi mister hånden på kogepladen"

Mette Frederiksen: "Det er fornuftigt, at hjælpe nogle af de flygtninge, der er i Danmark, ind på arbejdsmarkedet"

Kronik: Design skal ind i uddannelsessystemet

Nu falder flexleasing af Volvo XC90 i pris