Handelsbanken: Markant fedmepotentiale bør give præmie til Novo-aktien
Handelsbanken ser et stort kommercielt potentiale i fedmebehandling hos Novo Nordisk.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Penge Af
Medicinalselskabet Novo Nordisk sidder på et enormt fremtidigt potentiale inden for behandling af fedme, hvor selskabet er i færd med studier med sin GLP-1-analog Semaglutid.

Potentialet i midlet både som diabetesbehandling, og særligt som fedmebehandling, vil først for alvor blive udløst om nogle år, men det er til gengæld rigtig stort, vurderer Handelsbanken, som på den baggrund ser positivt på aktiens potentiale.

- Mens sammenligningen mellem fedmemarkedet i dag og diabetesmarkedet for 20-30 år siden synes indlysende, ligger den kommercielle mulighed for Novo stadig mindst fire år ude i fremtiden (Semaglutid 2,4 mg), skriver Handelsbanken i en kommentar.

- Vi venter en omsætning fra fedmebehandling på 25,5 mia. kr. i 2030 (11 pct. af omsætningen), primært drevet af Semaglutid 2,4 mg. STEP fase 3-programmet med Semaglutid 2,4mg påbegyndes i øjeblikket, og det forventes at være afsluttet inden 2020, fortsætter banken.

Derfor mener Handelsbanken også, at Novo Nordisk-aktien bør have en højere relativ værdisætning end konkurrenternes aktier.

- Novo Nordisk er vores nuværende favoritaktie blandt medicinal- og biotekselskaberne. Vi hævede vores anbefaling til "køb" i oktober 2017 og har et kursmål på 378 kr. Aktiehistorien handler om, at vi synes, at aktien bør handle med en præmie til sektoren - understøttet af stærkere vækst, som er trukket af Ozempic (Semaglutids brandnavn i diabetesbehandling, red.), skriver Handelsbanken.

Handelsbanken bygger sin optimisme på blandt andet en stor fedmeundersøgelse fra de amerikanske centre for sygdomsbekæmpelse (CDC), der onsdag præsenterede en rapport baseret på en telefonundersøgelse, som viste meget stor forekomst af fedme på tværs af samtlige 50 stater i USA.

- Dataene viser, at fedmeforekomsten blandt voksne overalt i USA forbliver høj, og syv stater rapporterede en fedmeudbredelse blandt voksne amerikanere på eller over 35 pct., hvilket er en rekordhøj forekomst, skriver Handelsbanken.

Banken påpeger dog, at markedet fortsat er umodent, og at der er en stribe faktorer, der skal være på plads, før fedmebehandling kan blive en stor kommerciel succes.

Novo-aktien sluttede torsdag 0,7 pct. lavere i 312,15 kr.

Dermed ser Handelsbanken - baseret på kursmålet 378 kr. - et positivt potentiale i aktien på godt 21 pct.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Ægtepar rider på bølgen i Cold Hawaii: Guesthouse, rejsebureau, pizzabar og surfbutikker

Playboy Club er tilbage: "Nøgenhed var aldrig problemet, fordi nøgenhed ikke er et problem"

Aktiechef: Risikoapetitten er steget trods øget handelskonflikt

Postkort fra Wall Street: Millennials er til pot, tech og tesla

Mette Frederiksen: "Det er fornuftigt, at hjælpe nogle af de flygtninge, der er i Danmark, ind på arbejdsmarkedet"

Skuespiller Özlem Saglanmak ville helst have en bilfri by, men har købt sig en Renault - sådan bruger hun sin weekend

Tag med til Le Touessrok: Et paradis fyldt af konkylier og søpindsvin

Nu falder flexleasing af Volvo XC90 i pris

Fogh sendte finansbranchens offentlige bestyrelsesmedlemmer på porten - nu vil S give dem come-back