Valuta: Dollar i defensiven mens nye markeder ånder lettet op
Foto: Scanpix
Markeder Af
Den amerikanske dollar er fortsat i defensiven på de internationale valutamarkeder fredag morgen.

Torsdagens svagere end forventede amerikanske inflationsdata belaster stadig den amerikanske valuta, der allerede var svækket på grund af tegn på reducerede handelsspændinger mellem USA og Kina inden torsdagens forbrugerprisdata.

Og mens dollar ikke længere er det foretrukne valuta-investeringsobjekt, styrkes den fælleseuropæiske valuta, efter at Den Europæiske Centralbanks topchef, Mario Draghi, torsdag indikerede, at inflationen ikke længere giver anledning til samme bekymring som tidligere.

"Dollaren er hovedsageligt svækket på grund af de bløde amerikanske forbrugerpristal. Euro-rekylet vejer også på dollar, men Draghis synspunkter kan ikke beskrives som specielt stramme over det hele. Der ser ud til at have været en smule rygradsreaktion på hans kommentarer om inflationen," vurderer valutachef Masafumi Yamamoto fra Mizuho Securities i Tokyo over for Reuters.

ECB holdt som ventet pengepolitikken uændret torsdag og vil fortsat afslutte obligationsopkøbene i år samt hæve renten i efteråret næste år.

Reduceret handelsfrygt og tyrkisk renteforhøjelse

Den reducerede frygt for eskalering af handelsstridighederne mellem USA og Kina har givet valutaer i de nye økonomier lidt pusterum.

Samtidig har en overraskende stor renteforhøjelse fra Tyrkiets centralbank - på trods af opfordringer fra præsident Erdogan til det modsatte - givet anledning til et lettelsens suk i valutaer som sydafrikanske rand og mexicanske peso.

De to landes valutaer har været plaget af uro af frygt for at den tyrkiske krise skulle have afsmittende virkning på deres respektive økonomier og forårsage en klassisk valutakrise med flugt fra nye valutaer til dollar, yen og schweizerfranc.

Euro står fredag morgen i 1,1695 dollar mod 1,1675 dollar torsdag eftermiddag, og dollar koster samtidig 111,90 yen mod 111,85 yen torsdag eftermiddag.

Dermed går der 130,85 yen på en euro fredag morgen mod 130,60 yen torsdag eftermiddag.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerTopdanmark går forrest med ny chatbot

Annoncørbetalt
indhold af Deloitte

Forsiden lige nu


SAS-koncerndirektør: "De eneste, der smiler lige nu, er vores konkurrenter"

Dansk kursraket runder aktieafkast på 100 pct i år

Novo nærmer sig markedsføringstilladelse til bløderpræparat i Europa

Atea-topchef i hemmelig lydoptagelse: "Jeg har altid vidst, at Trans og Hougesen havde ry for at være kreative"

Erstatningsfirma: "Mange tror, de ikke kan få kompensation for SAS-aflysninger - men det kan de"

Aktieåbning i USA: Regnskab sender Intel-aktien ned

Købelysten energikæmpe går stadig hårdt efter Henrik Poulsens Radius: "Vi har brugt en hel del omkostninger på Project Maxwell"

Aston Martin-bruger frikendt: Skal ikke betale firmabilskat af bil, der er afmeldt