USA: Dow Jones stiger mere end 100 kurspoint
Adm. direktør i tech-giganten Apple, Tim Cook, kunne i går præsentere nye produkter. I dag steg aktien med næsten 3 pct.
Foto: Justin Sullivan/ Getty Images /Ritzau/ Scanpix
Penge Af
De amerikanske aktieindeks havde en flyvende torsdag.

Alle tre ledende indeks endte dagen i grønt. Største procentuelle stigning står teknologi-indekset Nasdaq for. Her blev det til en stigning på 0,75 pct. til indeks 8013,7. 

Det industritunge Dow Jones kunne mønstre en stigning på 0,57 pct. til indeks 26.146,9 - en stigning på hele 131 kurspoint, mens det brede S&P 500 steg 0,53 pct. til indeks 2904,2. 

Ifølge nyhedstjenesten cnbc.com var det især nye data, der viste en lavere end ventet inflationsudvikling - og dermed længere tid med lave renter - der var godt nyt for aktierne. Desuden viste tal for forbrugerpriserne også en lavere stigning end venter. 

"Tilføj desuden gårsdagens dæmpede tal for producentpriser og den mindre end entusiastiske vurdering fra Fed og så har vi tre separat signaler om at økonomien ikke er det buldrende tog, som nogle frygtede," lyder vurderingen fra Mike Loewengart, direktør for investeringsstrategi hos virksomheden E-Trade til cnbc.com. 

Blandt selskaberne have it-giganten Apple en god dag og steg med næsten 3 pct. I går lancerede Apple en stribe nye produkter, blandt andet tre nye iPhones og et ur, men det fik ikke investorerne til at falde i svime. I går droppede aktien nemlig med 1,2 pct.
  
NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


2,5 mia. skal udbygge lufthavns førerposition

Kvinder udgør under 10 pct. i byggebranchen: Otte råd skal fordoble antallet

Aktier: Ny handelsbekymring sendte markedet længere ned

Regeringen vil sikre at briter kan blive i Danmark efter brexit

Storkoncerner følger handelskrigen: "Der er selvfølgelig en forventning om, at vi kommer til at mærke det"

Grundfos mærker Alibaba-effekten: Kunder forventer bedre service

G4S: Indgår forlig i USA - betaler op til 130 mio dollar

Det holder analytikeren øje med onsdag

Prisen på Sallings millionhandel var hemmelig: Har betalt 205 mio. kr. for Fætter BR-ruiner