USA: Dow Jones stiger mere end 100 kurspoint
Adm. direktør i tech-giganten Apple, Tim Cook, kunne i går præsentere nye produkter. I dag steg aktien med næsten 3 pct.
Foto: Justin Sullivan/ Getty Images /Ritzau/ Scanpix
Penge Af
De amerikanske aktieindeks havde en flyvende torsdag.

Alle tre ledende indeks endte dagen i grønt. Største procentuelle stigning står teknologi-indekset Nasdaq for. Her blev det til en stigning på 0,75 pct. til indeks 8013,7. 

Det industritunge Dow Jones kunne mønstre en stigning på 0,57 pct. til indeks 26.146,9 - en stigning på hele 131 kurspoint, mens det brede S&P 500 steg 0,53 pct. til indeks 2904,2. 

Ifølge nyhedstjenesten cnbc.com var det især nye data, der viste en lavere end ventet inflationsudvikling - og dermed længere tid med lave renter - der var godt nyt for aktierne. Desuden viste tal for forbrugerpriserne også en lavere stigning end venter. 

"Tilføj desuden gårsdagens dæmpede tal for producentpriser og den mindre end entusiastiske vurdering fra Fed og så har vi tre separat signaler om at økonomien ikke er det buldrende tog, som nogle frygtede," lyder vurderingen fra Mike Loewengart, direktør for investeringsstrategi hos virksomheden E-Trade til cnbc.com. 

Blandt selskaberne have it-giganten Apple en god dag og steg med næsten 3 pct. I går lancerede Apple en stribe nye produkter, blandt andet tre nye iPhones og et ur, men det fik ikke investorerne til at falde i svime. I går droppede aktien nemlig med 1,2 pct.
  

Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Ægtepar rider på bølgen i Cold Hawaii: Guesthouse, rejsebureau, pizzabar og surfbutikker

Playboy Club er tilbage: "Nøgenhed var aldrig problemet, fordi nøgenhed ikke er et problem"

Postkort fra Wall Street: Millennials er til pot, tech og tesla

Mette Frederiksen: "Det er fornuftigt, at hjælpe nogle af de flygtninge, der er i Danmark, ind på arbejdsmarkedet"

Nu falder flexleasing af Volvo XC90 i pris

Fogh sendte finansbranchens offentlige bestyrelsesmedlemmer på porten - nu vil S give dem come-back

The Guardian: Danske Banks hvidvask er muligvis historiens største

Opfrisket Mazda 6 stationcar har langturstalenter

S-formand: "Mulle. Tulle. Lad nu være med at spise den skovsnegl"