Penge Af
Torsdag blev bilaktiernes dag på de europæiske aktiemarkeder, der lod sig inspirere af blandt andet de nye forhåbninger om handelsforhandlinger mellem USA og Kina. USA har inviteret, og Kina har sagt ja.

Det gav en stigning på 1,1 pct. for de europæiske bilaktier på sektorbasis i et svagt rødt europæisk aktielandskab, hvor det tyske DAX-indeks med de forholdsvist tungtvejende bilindustrier, sluttede dagen med en stigning på 0,2 pct.

Omvendt faldt FTSE 100-indekset i London 0,5 pct. belastet af udbetalinger af udbytter, mens CAC 40-indekset i Paris lukkede uændret. Stoxx 600-indekset faldt 0,2 pct.

Tilnærmelserne mellem USA og Kina støttede ifølge Reuters også råvareaktierne, der steg 0,4 pct. som en af de mest fremgangsrige sektorer.

Selskabsspecifikt var den franske bank Natixis med i indekstoppen med et plus på 3,1 pct. i forlængelse af løfter om ekstraordinært udbytte på op til 1,5 mia. euro efter salget af aktiviteter til sit moderselskab BPCE for 2,7 mia. euro.

Og dækproducenten Michelin steg 3,6 pct.

I den kedelige ende af Stoxx 600 faldt hollandske Adyen 11,3 pct. En gruppe aktionærer i betalingsformidlingsselskabet har ifølge Bloomberg News solgt 2,5 mio. aktier for 670 euro per aktie.

Vestas-rivalen Siemens Gamesas aktie sluttede 7,0 pct. lavere, efter at den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs i en analyse udtrykte betænkelighed ved det indiske marked for vindenergi.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Ægtepar rider på bølgen i Cold Hawaii: Guesthouse, rejsebureau, pizzabar og surfbutikker

Playboy Club er tilbage

Postkort fra Wall Street: Millennials er til pot, tech og tesla

Mette Frederiksen klasker til Margrethe Vestager: "Skal vi ikke være enige om, at den formulering ikke kommer med igen?"

S-formand: "Mulle. Tulle. Lad nu være med at spise den skovsnegl"

"At skyde et lag administratorer ind vil ikke give indtjening - og vi mister hånden på kogepladen"

Mette Frederiksen: "Det er fornuftigt, at hjælpe nogle af de flygtninge, der er i Danmark, ind på arbejdsmarkedet"

Kronik: Design skal ind i uddannelsessystemet

Nu falder flexleasing af Volvo XC90 i pris