Penge Af
Torsdag blev bilaktiernes dag på de europæiske aktiemarkeder, der lod sig inspirere af blandt andet de nye forhåbninger om handelsforhandlinger mellem USA og Kina. USA har inviteret, og Kina har sagt ja.

Det gav en stigning på 1,1 pct. for de europæiske bilaktier på sektorbasis i et svagt rødt europæisk aktielandskab, hvor det tyske DAX-indeks med de forholdsvist tungtvejende bilindustrier, sluttede dagen med en stigning på 0,2 pct.

Omvendt faldt FTSE 100-indekset i London 0,5 pct. belastet af udbetalinger af udbytter, mens CAC 40-indekset i Paris lukkede uændret. Stoxx 600-indekset faldt 0,2 pct.

Tilnærmelserne mellem USA og Kina støttede ifølge Reuters også råvareaktierne, der steg 0,4 pct. som en af de mest fremgangsrige sektorer.

Selskabsspecifikt var den franske bank Natixis med i indekstoppen med et plus på 3,1 pct. i forlængelse af løfter om ekstraordinært udbytte på op til 1,5 mia. euro efter salget af aktiviteter til sit moderselskab BPCE for 2,7 mia. euro.

Og dækproducenten Michelin steg 3,6 pct.

I den kedelige ende af Stoxx 600 faldt hollandske Adyen 11,3 pct. En gruppe aktionærer i betalingsformidlingsselskabet har ifølge Bloomberg News solgt 2,5 mio. aktier for 670 euro per aktie.

Vestas-rivalen Siemens Gamesas aktie sluttede 7,0 pct. lavere, efter at den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs i en analyse udtrykte betænkelighed ved det indiske marked for vindenergi.

/ritzau/FINANS

NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


2,5 mia. skal udbygge lufthavns førerposition

Kvinder udgør under 10 pct. i byggebranchen: Otte råd skal fordoble antallet

Aktier: Ny handelsbekymring sendte markedet længere ned

Regeringen vil sikre at briter kan blive i Danmark efter brexit

Storkoncerner følger handelskrigen: "Der er selvfølgelig en forventning om, at vi kommer til at mærke det"

Grundfos mærker Alibaba-effekten: Kunder forventer bedre service

G4S: Indgår forlig i USA - betaler op til 130 mio dollar

Det holder analytikeren øje med onsdag

Prisen på Sallings millionhandel var hemmelig: Har betalt 205 mio. kr. for Fætter BR-ruiner