Aktier: Europa slingrede om status quo med Ferrari i toppen
Foto: Loriene Perera/Reuters/Ritzau Scanpix
Penge Af
De europæiske aktiemarkeder slingrede onsdag med små bevægelser omkring status quo i forhold til tirsdagens lukkeniveau på 385,46 for det brede fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks. Og ved lukketid lå indekset beskedne 0,3 pct. højere i 386,58.

Dermed fulgte markederne den tendens, der indfandt sig allerede tirsdag aften, efter en dag der ellers var præget af stigninger inspireret af en fornyet handelsaftale mellem USA og Mexico, som måske også kan komme til at omfatte Canada.

På de store markeder faldt FTSE 100-indekset i London 0,7 pct., mens CAC 40-indekset i Paris og det tyske DAX-indeks steg 0,3 pct.

I toppen af Stoxx 600-indekset sluttede tyske Sartorius 5,0 pct. højere uden at der var specifikke nyheder om selskabet, der producerer præcisionselektronik til blandt andet laboratorier.

Med i den europæiske top var også Ferrari-aktien, der steg 4,1 pct., i forventning om at den nu bekræftede børsnotering af den britiske kollega Aston Martin vil give mere opmærksomhed til Ferraris positive regnskabspræstationer. Storbanken HSBC har i øvrigt opgraderet sin anbefaling af Ferrari til "køb" fra "hold".

På skyggesiden i Stoxx 600-indekset faldt spanske Inditex 5,9 pct., efter at Morgan Stanley havde sænket sin anbefaling af detailkæden, der er kendt for Zara-butikkerne, til "undervægt" fra "ligevægt".

Bundskraberen var det franske betalingsselskab Imgenico Group med et fald på 6,2 pct.

/ritzau/FINANS





NY SÆSON Gå til bords med Børsens gastronomiredaktør, når han bryder brød med kokke, vinfolk, restauratører og andre fagfolk til en snak om både deres egen og andres mad og vin. Det bliver appetitvækkende og nørdet. Men ikke kedeligt.

AFSNIT 16: Redzepi har for længst opnået verdensberømmelse for såvel restauranten, sig selv og den danske gastronomi, og for første gang siden Nomas åbning i 2004 har stjernekokken fået fuld kontrol over virksomheden. En virksomhed, som i dag er noget helt andet, end det Redzepi stævnede ud for at skabe.

Førstepladsen på The Worlds 50 Best Restaurants-listen cementerede Nomas globale kultstatus, og selvom førstepladsen gled Noma af hænde og en nedtur begyndte, så vendte Noma i 2019 tilbage på listen helt oppe blandt de øverste placeringer.

Men hvordan sørger Redzepi for, at hans stab fortsat innoverer og leverer den ypperste gastronomiske oplevelse for gæsterne? En del af svaret ligger i de otte ansatte, som udelukkende er ansat til at finde på nyt i test- og fermenteringskøkkenet.

Abonnér:
   

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler



Forsiden lige nu


Usikkerhed skaber salgsboom for ældre skibe

Transportminister åbner for dansk flyafgift

Den amerikanske centralbank fastholder renten

Skal du have en firmabil? Så stiger din skat 3800 kr

Vismænd dropper analyse af dansk økonomi efter udflytning til Horsens: "Vi er gået lidt for meget på kompromis i de senere rapporter"

Analyse: Polack har en sidste chance i 2020

Nestlé sælger isforretning i USA: Vil skabe global leder i industrien

Markedet lukker: Genmab sank i rødt indeks

Vild kursudvikling på dansk aktie: Er steget 976 pct på syv måneder